2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Randomity at its best.
Saturday, September 03, 2011 posted at 17:31 ♥

I miss those times I always have the time to blog everyday. Yes, I really mean EVERYDAY. But I guess, things change and will always change. We could not do anything about it, or maybe we just didn't care to do anything about it. Hey, it's just blog. Tidak matilah kalau tidak blog pun.

I love blogging, by the way. Because I love to TELL. Haha..

Anyway.

I just got back from Pekan Ranau. Meeting an old friend, Ziela. Some call her Zee, some call her Pajila. Harhar. Was not just an old friend, but she's one of my close friend since our childhood. Berkenalan dan bersekolah di Telupid (rindunya Telupid!). Kami berjiran di kuarters guru. Sekolah rendah pernah classmate time darjah 4 pastu sekolah menengah pun pernah classmate waktu form 2, 3, upper and lower 6. Lepas tu masing-masing bawa haluan masing-masing dan akhirnya tahun depan dia akan stay di Ranau (she's from Lohan Ranau) and that means akhirnya aku akan ada kawan dekat Ranau! Muahaha. Kesian betul bunyinya. Kesian sebab sekarang ni takda kawan. Isk. I want to get married lebih kurang timing Ziela get married and nak pregnant lebih kurang timing Ziela pregnant, nanti boleh sembang-sembang pasal pregnancy pastu sembang pasal baby sendiri pastu anak boleh berkawan rapat macam mak-mak diorang, boleh macam tu? Harapan besar sangat ni. Apa, ingat ni gurauan? I am serious! LOL.

Biasalah bila dah bertemu, ada gosip-gosip sikit. She's still the same Ziela I know since ever. Apa-apa hal, she's my best supporter. Lebih-lebih lagi we've experienced the same thing in our love life. Her boyfriend that time get married without her knowing. Dia lagi teruk rasanya. At least hari tu saya dapat tau my ex nak bertunang dengan another girl came from nowhere, walaupun terkejut beruk tinggal tak jadi beruk lagi, at least saya awal-awal lagi dah tahu (walaupun 5 hari sebelum baru tahu). Yang dia ni, tanpa diputuskan hubungan, tahu-tahu dah 3 hari kahwin. And almost 5 years since it happened, she doesn't seem to forgive the damages he made to her life. So please jangan buat taik to a girl's life, lebih-lebih lagi yang mencintai kau setulus hati, yang menerima kau seadanya selama ni. Senang-senang saja pergi kahwin orang lain dengan macam-macam alasan padahal sebenarnya ikut nafsu semata-mata, lepas tu nak kita balik wtf. Remind me to Zul, a week before pernikahan dia. 

Tapi apapun, begitulah kalau sudah tiada jodoh kannnn..

Lepas jumpa tu, saya bergegas ke (ceh bergegas) kedai premis Fina Sophie Preloved Shop ambil hanger yang dah tak pakai. Lepas tu ke One Stop kejap tengok barang-barang perhiasan rumah yang diorang ada. Adalah juga beli sikit, for my room and for the new kitchen. Then pergi buang berplastik-plastik sampah Raya. Wah SAMPAH RAYA gitu. Lepas tu balik. Sampai saja nampak mummy and daddy (mummy and daddy konon, apsal banyak sangat perkataan gedix hari ini harhar) tengah guide orang yang hantar perabot ke bilik baru. Katil baru you. Satu set gitu. Putih lagitteww.

Now, I am in my room. Sebelum tiba waktu sibuk dengan benda lain, saya berazam untuk buat grand-clearance dekat bilik. Ingatkan lepas hantar baju-baju lama dekat kedai, maka clearlah ini bilik, tapi rupanya TIDAK. Sebab bukan baju lama saya saja, tapi di ruang lain, bertimbun baju-baju lama my mother, my sister (dia baru bagi), dan ayah, adik-adik dan semua-semua tu (dah malas nak sebut). Sebenarnya ada banyak lagi. Raya lepas banyak barang dibongkar untuk pindah masuk ke rumah lagi satu, jadi nampak serabut. Boleh tak rumah ni dijadikan kedai sementara dan panggil orang masuk rumah dan tanya mana satu yang diorang nak, boleh bayar terus dan bawa pulang? Tired of menyusun dan menyelongkar. Sebenarnya otak yang semak. Baru tengok dah rasa berat.

It's already September right? How fast time flies. Two weeks. I would only need two weeks untuk settle my bilik and settle down for my new business. Two weeks rehat dari Tari Kirana (nampak gayanya). And by the end of this year to think seriously about my life. Sebelum ni kan tak berapa nak serius. Dan persetankan apa orang nak cakap because at the end of the day, I am living and leaving this world alone :)

And by next year, I am praying for everything to be well-planned. To be clear. Like crystal clear. Everything is Insya-Allah.


Labels: ,


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish