2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Raya preparation.
Friday, August 26, 2011 posted at 15:43 ♥

This blog would be in a long hiatus, starting to be busy as the Raya celebration is going to take place. The most busy Raya preparation than ever - we're (my family and I) are going angkut-angkut barang ke rumah baru. We're moving, but not really moving. Ahahahaha what was that. Okey serious.

Sejak akhir tahun lepas, family dalam proses tambah rumah dekat tanah bahagian belakang. Our new living room, my parents' new master bedroom, second toilet, and the new kitchen would be there. Stores pun ada 3 new rooms. Stor kecil saja. 10x10 rasanya. Sekarang dah hampir siap - belum siap sepenuhnya. Ada satu lagi ruang yang hold dulu. Ruang aktiviti which salah satunya adalah untuk aktiviti mesyuarat keluarga besar kami, ataupun tempat training Tari Kirana. Belum siap. Tapi yang stor tu I nak reserve satu untuk tempat simpan aksesori dan kostum-kostum tarian Tari Kirana. Bilik saya sikit lagi nak jadi macam galeri, that's why. Itu pun masih berbesar hati untuk menambah aksesori-aksesori dan kostum tarian dari masa ke semasa. Saya sangat memerlukan satu bilik khas untuk props tarian sahaja can't you see can't you see? Tsk (- -")

So, we're going to move some of our stuff here and there. Some would stay, some would go.

And last night was my second attempt clearing my belongings. Even almari besar pun tak dapat menampung dah. Maybe I can show you the pictures but I am too lazy la right now. Since sekarang ni musim raya, I would take all of those to my mother's shop at Pekan Ranau (bangunan yang paling dekat dengan Pasar Ramadhan Ranau), tumpang sana dan jaga sekali. Sebahagian kecilnya sudah ada dalam album Fina Sophie Preloved Shop atau di blog Fina Sophie Shop. Sebahagiannya belum di-upload tapi akan dihantar ke kedai - kecuali yang dah kena book. I would be at Pekan Ranau the whole day tomorrow! So kalau ada yang orang-orang yang tinggal berdekatan yang mahu tengok-tengok my preloved and other stuff (tak beli pun takpa hehe adaka begitu), come to Kodingking Enterprise. Bangunan dekat-dekat Pasar Ramadhan, sebaris dengan kedai tayar.

I wish I could be there on Sunday too but unfortunately, kena pergi KK untuk beli aksesori tambahan untuk Tari Kirana. No other time. But by the way, I will try to arrange masa lain kalau dapat. Hopefully :/

Bye, kerja belum selesai sebenarnya ni. Tidak pernah akan selesai.

So if you're looking for raya preparation yang tulis buat biskut uli-uli tepung etc, no, count me out.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish