Pages

First Raya of Fina Sophie

Tuesday, August 30, 2011

My 1st raya was a blast. Sarapan macam dah lama tak sarapan. Makan semeja dengan ahli family yang lain - which, jarang berlaku. Afternoon, bawa Avanza full seated dengan kazen-kazen dan adik lagi sorang bawa kereta dia. 2 rombongan kereta you. 11 orang semuanya. I drive Avanza, adik drive his Vios. Haha. Mula-mula kami ke Kg Sinisian Kundasang, lepas tu ke Lembah Permai Kundasang. Lepas tu ke Kg Kinasaraban Kundasang, lepas tu Kg Kimolohing Ranau. 4 rumah. Perut full siot. Aku dah gemok balik. Uhuks.

Okeylah see the pictures. Lama tak hidangkan gambar-gambar kan? 

My cousins. Kecuali yang baju merah tu, tu tuan rumah kepada rumah yang kami pergi beraya tadi petang.

The cousins. ALSO MY ANTARA PENARI-PENARI TARI KIRANA. Haha.. Cousin ja semua ni sebenarnya. Penari Tari Kirana dari Keluarga Kassim :D

GAMBAR SATU : apalah yang lawak sangat tuh. hee. GAMBAR DUA : gambar mereka bertiga bersama F i n a  S o p h i e yang rupanya jarang tunjuk muka dekat blog dan FB hehehe.

Gelagat

Gelagat
Ini sahaja yang dapat dikongsi buat masa ini. Ke mana, dan ke rumah siapa etc etc, BIARLAH RAHSIA. Kenal ke sofa-sofa tu... :D

4 comments:

  1. Salam.

    awak dr Ranau? awak mesti keturunan Dusun kan? BTW ramai ke bilangan org Islam kt Ranau?

    mcm org Dusun Islam menyambut hari raya? sama mcm org Melayu x?

    selamat hari raya!

    ReplyDelete
  2. Fina yg kurung kuning tu kan? sama serupa je semua muka... SELAMAT HARI RAYA FINA!

    ReplyDelete
  3. nina,
    salam.
    hi nina! how are you?

    yeap, dari ranau dan betulla sy keturunan dusun. utk bgsa kadazan dusun, ramai non-muslim, tp d ranau kbyknnya dusun islam. dan sama macam orang melayu sambut raya. sama sgt. we're wearing baju kurung, kebaya etc. makan rendang, ketupat, etc. ada biskut raya, duit raya. sama sj.

    selamat hari raya nina ;)

    ReplyDelete
  4. Coffee Girl,
    haha.. bingo! thats me. ceh bingo konon, pdhal senang ja rasanya diteka???? XD

    muka sama? mybe sbb kami smua cousins kan. hehe..

    thanks for the thoughtful greeting coffee girl!

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS