2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




With Sa and friends at Garden Cafe 15th of June 2011.
Monday, July 25, 2011 posted at 18:17 ♥

Update untuk 15 Jun 2011.

Remember her? Nur Sakinah. Kadang-kadang mention dekat blog - seorang rakan blog. Sama-sama belajar di tempat yang sama dulu, tapi dia senior lah. Time kenal tu dia dah habis belajar.. Saya dah tak ingat macamana kenal - maybe saya yang jumpa blog dia dulu waktu tahun 2007 or 2008 - tak ingatlah bila kami start kenal. Sa, tolong ingatkan kalau Sa masi ingat (- -") Sebab dia pun dulu student UUM, saya pun add lah link blog Facebook dia dekat bloglist saya - waktu tu masih berblog di Sufilara.blogspot.com. Punyalah semangat kekitaan sesama student UUM ni. HAHAH.

Sa datang ke Sabah 15 hingga 17 Jun lepas. Sekitar dua bulan sebelum tu kami ada juga berbalas email. Sa tanya tentang kesesuaian jadual diorang dekat Sabah nanti. Tanya juga tentang nombor contact. Itu dan ini, akhirnya Sa dan rakan-rakan sampai juga ke Sabah.

Petang tu Sa mesej, tanya something which saya dah tak ingat. Kalau tidak silap, maybe Sa tanya tentang kedai mana yang buka malam-malam dekat Ranau yang ada jual sweater. Saya terus cepat-cepat cek tarikh and OMG dah 15 Jun dah waktu tu. Bhahaha. Boileh pulak lupa kan. Petang tu balik dari kerja, tanya Sa if malam tu diorang jadi ambil malam traditional welcoming dari Sinisian, tapi Sa cakap tak jadi sebab diorang sikit sangat. But, I insist.

Why insist? I know I can be so memaksa at times. Sebab, sayang dah sampai sini tapi tak rasa semua tu. And that could be my welcoming to Sa, especially. She's a good girl and very kind towards me. Walaupun sebelum ni tidak pernah jumpa dan just kenal melalui blo0g dan Facebook.For your information, she's from Terengganu as well as her friends.

Time tu juga saya call Uncle Koch deal about the Traditional Welcoming for Sa, dan lepas semua confirm, saya inform Sa dan around 8.30PM macam tu saya gerak ke Garden Cafe with 5 of Tari Kirana girls. Anna, Dana (my sister, also Tari Kirana dancer), Jija, and Feezah. Jima dan Vyna tiada. Yang datang juga termasuk my cousin, Mimie dan my younger brother, Adi.

All of us. Nur Sakinah yang dimaksudkan sedang memakai shawl coklat-coklat tu.

The first time I saw Sa, a bit shocked sebab I thought beliau adalah tinggi. You know, tinggi yang tinggi. Kecik comel dan awet muda gitu. Tak nampak macam usia sebenar langsong. Tapi yang pasti saya tembammm dan pendek berbanding dia. AHAHA. As you can see (or might see), Sa datang ke Garden Cafe malam tu bersama dua orang lagi kawan. Diorang datang berenam kalau tidak silap (banyak detail saya dah lupa, sebab dah berlalu lebih sebulan hehehe), yang lagi tiga stay dekat resort saja - Pine Resort. Bersebelahan saja dengan Garden Cafe milik Walai Tokou Homestay tu.

Oh ya. Badan I yang dah sedia berisi ni looked extra gemuk wtf. And my mata nampak bengkak malam tu wtf. I won't wear that eye-lenses WITHOUT make-ups anymore. HAHAH.


Suara Buluh Perindu team

Dua orang yang menyanyi tu Jija dan Widha. Saja la tu memeriahkan suasana. And performer malam tu budak-budak pemain bambu dari Sinisian juga, sama macam Kinabalu Merdu Sound. Time ni Sa dan rakan-rakan dah beredar pulang sebab diorang letih sangat. Saya sendiri pun boleh nampak. Pagi tu diorang flight dari KL - dari KK gerak terus ke Kundasang dan sempat lagi jalan-jalan sekitar Kundasang dan Ranau. Of course lah penat.

Anyway, Sa, gambar kedua ni for you - things you missed. Ehehe. Missed pun takpa, saya pun ada mensumbangkan lagu time tu. Nasib baik Sa pulang awal :D

Labels: , ,


4 Comments:

Blogger nur.sa said...

hahahaa. fina lupa eh camna kita kenal? sa yg first komen dekat blog lama fina dulu. tapi before that, kita kawan di friendster. masa tu friendster ada blog. add sebab sama uni kot :P then, sampai sekarang, macam ni lah kita. hihi. naseb dapat jumpa gak fina kat sana.

seriously cakap, sabah sangat best.. dan dah janji nak bawak mak g kundasang. rugi kalau tak bawak mak kat tmpt2 best macam tu :D

thanks for this entry.

26 July, 2011 19:55  
Blogger Fina Sophie said...

nur.sa,
oh mcm tu? @_@ sa ingat lagi kan. hehe..

betul? pegi ramai2 tau! nti sy nak menyibuk juga hahaha :D

nice meeting u sa. time tu a bit pity sbb nmpk penat la korang... :(

04 August, 2011 19:47  
Anonymous nisn4d said...

alamak. nad masuk gambar nih. horrornyeee.....

kak sa, jom gi lagi kundasang!

fina, thanx! budak2 yg main bambu sgt best!(sy menyelit disane)

16 August, 2011 11:49  
Blogger Fina Sophie said...

nisn4d,
nadia eh ni? hehe hi nadia! ni je pic yang smpat amik rupanya. huuu.. thanks for visiting. jom dtg lagi! :)

03 September, 2011 18:25  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish