2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tari Kirana : Farewell Dinner Paragliding Accuracy World Cup Sabah 12 June 2011
Wednesday, July 20, 2011 posted at 10:35 ♥

Update for 12th of June 2011.

Selepas persembahan di SINI dan di SINI (ends around 10PM), kami bermalam saja di homestay sebab kami ada persembahan lagi keesokkan malamnya di Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa (Perkasa Hotel Kundasang) which formerly known as Perkasa Hotel Mt. Kinabalu. Hotel tu terletak di atas bukit. Kundasang sendiri tempatnya berbukit bukau. Pemandangan sangat saujana. I wish I could take pictures yang boleh gambarkan how breathtaking it is.. 

Kebetulan waktu tu cuaca sekitar Ranau dan Kundasang sedang berangin kuat. Lebih-lebih lagi di Kundasang, bercampur-campur dengan lokasinya yang betul-betul di kaki gunung. Terasa sangat sejuknya. Malam tu saya tidak pergi mana-mana. Keluar dari bilik pun tidak. Saya tak tahan sejuk dia, macam masuk dalam freezer. Sudahlah angin kuat. Masa yang ada saya guna untuk tidurrrrrrr. Haha. I don't know about the girls. Ada juga diorang keluar-keluar bercerita mungkin.

Malam tu, terjaga tengah malam, diorang dah keluarkan kek dan nyalakan lilin. Sambut hari jadi one of my dancer, Widha. Tapi tak banyak take pictures. 

Esok paginya ....

See that gunung? That's Mt Kinabalu.

Lepas sarapan, kami latihan menari di bilik gerakan homestay. Around 3PM kami mula bersiap dengan make-up dan costume.


At the hotel. PGAWC stands for Paragliding Accuracy World Cup

Photoshoot sekejap di perkarangan Hotel Perkasa

Photoshoot lagi

... dan lagi.

MAKAN TIMEEE. With Kinabalu Merdu Sound team. Feel like family. Theehehe.

Yang pakai baju tradisi Sabah tu semua team KMS, including the photographer and Anita (freehair pakai baju kelabu yang di sebelah Ika; KMS punya singer - wearing traditional costume)

PERFORMANCE BERMULA!

Kinabalu Merdu Sound memulakan performance, lepas tu diselangselikan dengan persembahan tarian dari Tari Kirana dan kemudian sesi tari menari dancing with the dancers with local music to the sound of live music by Kinabalu Merdu Sound. Oh God, the foreigners memang suka gila dance-dance ni. Semua sporting hehehe.


Dance baby dance.

Dancing on the dance floor. Cha cha, sumazau, joget, poco-poco etc. Fuh.

Here's the tentative of the night. PRIZE PRESENTATION AND FAREWELL DINNER. Giliran Tari Kirana was between 8.40 - 9.40PM on the tentative, with the Bamboo Orchestra performance by KMS.

Selepas habis majlis, makan lagi dengan team KMS yang lain (the food was delicious!) lepas tu head ke Garden Cafe pula minum minuman panas lagi dekat situ sambil tengok Konsert Akhir Akademi Fantasia 9. Tahniah Hazama. Ehehe. Lepas tu balik. Sebab esoknya the girls kena ke sekolah.

Susahnya jadi artis (artis tak bernama), jadual show tidak menentu, balik tengah malam, esoknya kena ikut jadual biasa. Kerja atau ke sekolah. Ahhhh. Kesengalan beserta kepoyoan jelas di situ. Anyway, we had a very great time spent our two days and one night at Walai Tokou Homestay - for free. Ehehe. MANY THANKS!

Labels:


1 Comments:

Blogger Coffee Girl said...

Your artists are so pretty, like you. You tak menari lagi ke? :-) Btw, bos i ada attend benda tu. dia jadi marshall paragaliding.

20 July, 2011 11:41  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish