2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Poring Hot Spring & Tagal Sungai Moroli Kg Luanti Ranau
Tuesday, June 21, 2011 posted at 07:40 ♥

Macam yang saya cakap di sini, well I did went to Poring on Saturday. Pleasant day. Tidak panas, tidak hujan. Cuaca sangat sedap. Awal pagi lagi sekitar 7AM saya bangun masak untuk lunch di sana nanti. Menu? Ayam Masak Madu, sayur kobis dan pencuci mulut popcorn ayam + epal hijau + mayonis. Tak sempat tangkap gambar (- -")

Dekat jam 11 juga kami sampai di Poring. Kami? Yeah. Kami. Went here with someone :

Gambar yang kedua tu jambatan yang sedang dalam pembinaan. Now tengah guna jambatan gantung dekat sebelah.

Yours Truly & gambar air terjun tingkat pertama. Ada tujuh tingkat semua tapi I malas nak daki. Nak relaks2 saja, bukan mau tracking.

Masuk saja Poring, kami terus ke Air Terjun tu. Ambil masa juga sebab masuk ke dalam lagi. Sampai saja ada beberapa kumpulan pelancing dan orang tempatan yang ada. Masing-masing hal sendiri. Saya dan dia ambil tempat duduk-duduk saja dekat batu-batu di tepi air terjun sambil rendam kaki dan bercerita-cerita. Tenang betul. Tidak sedar masa yang berlalu.

Kami lunch dan dia banyak kali menambah nasi. 3 round. Dia kata memang sedap. Saya pun apa lagi. Seronoklahkan. Haha. Yalah, masakan kena puji. Lepas makan, duduk-duduk lagi rendam kaki. Sejukkkk.



Sebahagian suasana di Poring. Ya ini sebahagian saja. Saya malas pergi ke tempat lain. Haha. Mungkin sebab dah bosan mungkin. Lepas dekat air terjun tu, kami terus pergi ke Tagal Sungai Moroli pula. Cepat kan? :D

Jambatan gantung di atas Tagal Sungai Moroli

Sorry no picture of him. Tangan pun jadilah ya. I can't reveal his identity -  I'm afraid I'm suck at hiding things *mouth zipped* But someday you'll know.


Video I've taken time bagi ikan-ikan tu makan. Surely they are missing me HAHAHA :D

Yang bising-bising dekat background tu actually para wanita orang putih semua yang ada di sebelah kami saja. Dia geli sangat-sangat. 5 minit pertama memang agak geli la that ikan-ikan bergesel-gesel dekat your kaki. Haha. In case you guys malas nak play video tu, at first I gelak sikit lepas tu terjerit sikit sebab ikan tu ada yang termakan jari I. Tak sakit tapi well, terkejut. HAHA. Lepas tu I cakap aduh dan tengok plastik makanan ikan yang I pegang dah habis. Kawan I tawarkan makanan ikan dia, tapi saya cakap tidak payahlah. And I said, "tengok a ikan tu, lapar punya pasal." paused and asked him .. "sakit?" lepas tu gelakkan orang tu. That was his first time actually. Saya dah 3 kali. Hahaha.



Waktu atas pondok tinggi. Sangat tradisional pondok ni. Nampak tu? Saya duduk atas pelantar bambu. Hehe.

Lot's and lot's pictures of the blog owner. Bukan selalu. HAHA.

Lepas rendam-rendam kaki lagi, kami pulang haha. Memang aktiviti hari Sabtu lepas asyik rendam kaki sambil bercerita. Talked about everything.. :)

All pictures are taken by Sony Cyber-Shot dan Sony Ericsson orang tu. Haha. DSLR Canon ada bawa tapi unfortunately, lupa bawa memory card sekali T_T Nasib baik Sony pun ada bawa. Tapi tak dapat take pictures banyak sangat sebab kamera tu low-battery.


Tidak tahu plan yang keberapa kali, tapi next Saturday awal pagi nak pergi Mesilau with siblings. Until we meet again!

Labels: ,


4 Comments:

Blogger Coffee Girl said...

I was here!I was here! hehe... time tu ada tengok orang siap rebus telur lagi kat hotspring tu. (boleh ke?) Wah Fina... picnic dating yek? bestnye...

21 June, 2011 16:16  
Blogger wanie said...

hihi suka tengok fina happy macam niiii :D

eeee bestlah Sabah!!! nak honeymoon sanaaaaa :)))

21 June, 2011 22:33  
Blogger Fina Sophie said...

Coffee Girl,
hang-out ah. ahaha. ya picnic. hehehe.. seronottt!

and tak boleh merebus telur dkt situ tu sbnrnya. nakal ok yg buat hati kering selamba merebus2 ishhh haha. and, siap ada yg lontar duit syiling dkt kolam tu (- -")

10 July, 2011 05:29  
Blogger Fina Sophie said...

wanie,
how thoughtful... :') thanks so much wanie. awak mmg baik sgt dkt sy..

ya, jom datang sini! meet me. nti sy bw jln2 sktr sini! serious! ;)

10 July, 2011 05:31  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish