2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Silent runaway.
Tuesday, May 10, 2011 posted at 15:56 ♥

Gambar-gambar yang kami ambil *most of it was taken by me actually* waktu ke Kota Kinabalu tempoh hari. Plan asal untuk Sabtu itu kami bercadang ke Ladang Tenusu Mesilau Kundasang, tapi sebab saya ada urusan dekat Kota Kinabalu, terpaksa tangguh yang itu. Plus, kami semua memang suka jalan-jalan HAHA. Next weekend cannot go, maybe next weekend lagi (- -") MAYBE.

@_@ EH what was that?! BUNYI TAYAR MELETUP. Tayar kapal terbang ke apa, macam bergegar isi dunia dibuatnya (- -") Distracted sekejap. Okey abaikan (tahap tak peduli yang melampau).

Here goes.

Waktu on our way, and waktu check in hotel.

Lepas check in, tak masuk bilik terus. Barang-barang semua biar dekat kereta, pergi melantak dulu. Antara lokasi makan-makan favourite dekat 1Borneo, ....

CHICKEN RICE SHOP! *gigi bersinar mata kelip-kelip*


For the first time dalam sejarah saya berbelog, my other 3 siblings yang lelaki. Kalau muka Dana selalu je terpampang dekat blog ni.  Tengok dekat kategori Tari Kirana pun muka dia paling banyak.
From left, Nabil Fattah (Adi) - Nabil Firdaus (Pipie) - Nabil Fikrie (Kili). Adi dan Kili tak available dahhh. Pipie available tapi sebagai seorang lelaki, dia masih terlalu muda so saya tukar ke tak-available. HAHA. By the way, Dana pun tak available what. Me single but not available. Ohh kenapa tak cakap je SEMUA TAK AVAILABLE. Kan senang (- -")

Courtyard Hotel. 1 King size bed & 2 Single beds.

Masa untuk berjalan-jalan. Macam biasa, barang-barang cantik dan on >50% sale always caught my eyes. I am a bargain hunter.

Muka peliks pemilik blog //Sophiesm.Com Muka yang macam dah jarang tayang dekat blog :B

Esoknya bangun sarapan dekat hotel lounge. That nasi lemak SAMBAL SEDAP was mine. Lepas tu latihan vokal *cough* dekat Jukebox *cough* dan yang paling atas tu current entrance greet di pintu utama 1Borneo. Dapat baca tak? KOTOBIAN TADAU KAAMATAN (Selamat Menyambut Pesta Menuai) which I think will be available there til awal bulan 6 lah sebab sekarang kan musim menuai. Festival tidak lama lagi. Sekarang pun dah sibuk mencari Unduk Ngadau bagi setiap daerah, untuk bertanding peringkat negeri dekat KDCA Penampang nanti.

Okey dah. 2 days and 1 night trip. One of the best trip I ever had, sebab lengkap kami berlima beradik. Kami tinggalkan mama dan ayah dekat rumah (with six cats) :B 8hb dalam jam 4 petang kami dah sampai rumah, safely. Okey mummy and daddy, less headache without the children? *giggle*

By the way, I'll be going to KL on 18-21th of August on Ramadhan! Insya-Allah. Tiket dah beli!

Labels:


7 Comments:

Blogger wanie said...

eeeee macam best gila holiday dengan semua adik beradik kan? yelah. bila masing2 dah membesar ni semua buat hal sendiri, duduk jauh2 (siblings wani lah..hehe)

ehh fina. adik fina yg mana satu buat bisens internet tu? *giggle* :P

10 May, 2011 16:35  
Blogger Fina Sophie said...

wanie,
best, lgpun jarang sgt mcm ni sbb ada ja yang x join. funny though bila orang tgok geng smua muka mcm sama padahal mmglah sama sbb adik beradik harhar.

yg buat bisnes internet tu yang baju putih tu. 23. hehee.

10 May, 2011 17:28  
Blogger anyss said...

la la la courdyard...saya penah dok situ 2 kali. best jugak dan selesa. memang sebelah 1Borneo hu hu hu rindu KK dah...

Mmmmm tak mau ajak kite ke kundasang ke? teringin sangat2 ni ;)

10 May, 2011 21:05  
Blogger Fina Sophie said...

anyss,
of course boleh. jom! know what? nur.sa pun nak datang sbh bulan enam nanti. dia ckp nak datang kundasang. sy dgn tgn terbuka ni ;)

11 May, 2011 18:31  
Blogger nur.sa said...

weeee~ nama diseru, jadi saya kena muncul.

otel blom book aiyok. hehe. sok2.

11 May, 2011 22:14  
Blogger Fina Sophie said...

nur.sa,
eh tau2 pulak dia. haha. booklah cpt, spya tenang sikit nak urus bnda lain kann hehe :)

12 May, 2011 10:07  
Blogger Fina Sophie said...

nur.sa,
sa, welcome okey.. in advance. ranau n kundasang already cannot wait to see you guys haha.

21 May, 2011 01:15  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish