Pages

Silent runaway.

Tuesday, May 10, 2011

Gambar-gambar yang kami ambil *most of it was taken by me actually* waktu ke Kota Kinabalu tempoh hari. Plan asal untuk Sabtu itu kami bercadang ke Ladang Tenusu Mesilau Kundasang, tapi sebab saya ada urusan dekat Kota Kinabalu, terpaksa tangguh yang itu. Plus, kami semua memang suka jalan-jalan HAHA. Next weekend cannot go, maybe next weekend lagi (- -") MAYBE.

@_@ EH what was that?! BUNYI TAYAR MELETUP. Tayar kapal terbang ke apa, macam bergegar isi dunia dibuatnya (- -") Distracted sekejap. Okey abaikan (tahap tak peduli yang melampau).

Here goes.

Waktu on our way, and waktu check in hotel.

Lepas check in, tak masuk bilik terus. Barang-barang semua biar dekat kereta, pergi melantak dulu. Antara lokasi makan-makan favourite dekat 1Borneo, ....

CHICKEN RICE SHOP! *gigi bersinar mata kelip-kelip*


For the first time dalam sejarah saya berbelog, my other 3 siblings yang lelaki. Kalau muka Dana selalu je terpampang dekat blog ni.  Tengok dekat kategori Tari Kirana pun muka dia paling banyak.
From left, Nabil Fattah (Adi) - Nabil Firdaus (Pipie) - Nabil Fikrie (Kili). Adi dan Kili tak available dahhh. Pipie available tapi sebagai seorang lelaki, dia masih terlalu muda so saya tukar ke tak-available. HAHA. By the way, Dana pun tak available what. Me single but not available. Ohh kenapa tak cakap je SEMUA TAK AVAILABLE. Kan senang (- -")

Courtyard Hotel. 1 King size bed & 2 Single beds.

Masa untuk berjalan-jalan. Macam biasa, barang-barang cantik dan on >50% sale always caught my eyes. I am a bargain hunter.

Muka peliks pemilik blog //Sophiesm.Com Muka yang macam dah jarang tayang dekat blog :B

Esoknya bangun sarapan dekat hotel lounge. That nasi lemak SAMBAL SEDAP was mine. Lepas tu latihan vokal *cough* dekat Jukebox *cough* dan yang paling atas tu current entrance greet di pintu utama 1Borneo. Dapat baca tak? KOTOBIAN TADAU KAAMATAN (Selamat Menyambut Pesta Menuai) which I think will be available there til awal bulan 6 lah sebab sekarang kan musim menuai. Festival tidak lama lagi. Sekarang pun dah sibuk mencari Unduk Ngadau bagi setiap daerah, untuk bertanding peringkat negeri dekat KDCA Penampang nanti.

Okey dah. 2 days and 1 night trip. One of the best trip I ever had, sebab lengkap kami berlima beradik. Kami tinggalkan mama dan ayah dekat rumah (with six cats) :B 8hb dalam jam 4 petang kami dah sampai rumah, safely. Okey mummy and daddy, less headache without the children? *giggle*

By the way, I'll be going to KL on 18-21th of August on Ramadhan! Insya-Allah. Tiket dah beli!

7 comments:

  1. eeeee macam best gila holiday dengan semua adik beradik kan? yelah. bila masing2 dah membesar ni semua buat hal sendiri, duduk jauh2 (siblings wani lah..hehe)

    ehh fina. adik fina yg mana satu buat bisens internet tu? *giggle* :P

    ReplyDelete
  2. wanie,
    best, lgpun jarang sgt mcm ni sbb ada ja yang x join. funny though bila orang tgok geng smua muka mcm sama padahal mmglah sama sbb adik beradik harhar.

    yg buat bisnes internet tu yang baju putih tu. 23. hehee.

    ReplyDelete
  3. la la la courdyard...saya penah dok situ 2 kali. best jugak dan selesa. memang sebelah 1Borneo hu hu hu rindu KK dah...

    Mmmmm tak mau ajak kite ke kundasang ke? teringin sangat2 ni ;)

    ReplyDelete
  4. anyss,
    of course boleh. jom! know what? nur.sa pun nak datang sbh bulan enam nanti. dia ckp nak datang kundasang. sy dgn tgn terbuka ni ;)

    ReplyDelete
  5. weeee~ nama diseru, jadi saya kena muncul.

    otel blom book aiyok. hehe. sok2.

    ReplyDelete
  6. nur.sa,
    eh tau2 pulak dia. haha. booklah cpt, spya tenang sikit nak urus bnda lain kann hehe :)

    ReplyDelete
  7. nur.sa,
    sa, welcome okey.. in advance. ranau n kundasang already cannot wait to see you guys haha.

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS