2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Bvlgarigirl Ulat Buku Giveaway
Tuesday, May 24, 2011 posted at 14:29 ♥

Since macam saya sendiri dah lama tak update blog (eh lama ker.. baru 3-4 hari kotttt), and stumbled upon Arianna's blog - found out about give-away ni. Murah hati dia nak bagi novel. Lama tak baca novel melayu. Selain novel Ramlee Awang Murshid tapi itupun dah lama - since Hijab Sang Pencinta. Novel ke-3 dari 4 siri Laksamana Sunan (So in love with Laksamana Sunan!).

Dan dengan terhasilnya entri ini, I'm joining! Hope I will be the lucky one. Suka yang iniiii :

CINTA AKAN INDAH

Sinopsis

Anis bukan Lina. Mereka cuma kembar seiras, tetapi berlainan perwatakan. Kerana sebuah peristiwa pahit, Anis koma. Kala sedar, dia mengakui bahawa dia adalah Lina. Kerana tidak mahu melihat Anis menderita menanggung kesakitan, keluarga mereka terpaksa membenarkannya menggunakan identiti Lina.

Dengan pengenalan sebagai Lina, Anis meneruskan pelajaran di universiti. Di sana, cintanya terhadap Irsyad berputik. Malangnya, Anis koma semula. Apabila sedar, dia tidak ingat segala yang terjadi sepanjang menjadi Lina. Lebih memilukan, saat Anis pulih... Lina pula pergi buat selama-lamanya.

Irsyad menyangkakan bahawa kekasihnya yang meninggal dunia. Hati yang pilu dibawa pergi. Namun, takdir menemukan mereka kembali. Dalam keadaan Anis masih kabur akan dirinya, Irsyad terpaksa menerima gadis yang hendak dijodohkan dengannya walaupun dia tidak pernah melupakan arwah Lina.


Suka dengan tema cerita tu.

Berkenaan pengajur give-away ni, her name is Arianna Melissa. Pernah chat dengan beliau dua tiga kali di Yahoo Messenger dan Facebook Chat. Very caring la itu orang. She even asked me about the picture my pergelangan tangan get hurt in one of my entry in Sufilara.blogspot.com (old blog) - dia sangka I was about to commit suicide (- -")

Followed her blog since 2009 rasanya. 2009 tu sebenarnya saya baru start blogwalk dan jumpa blog-blog yang saya follow updatenya setiap kali ada entri sampai hari ini. She's one of them. And I love her writing. Sejuk saja membaca.  Macam baca novel. Sehingga hari ini, saya nampak dan kenal dia sebagai seorang sangat baik hati, sentimental, dan low-profile. Siap okey kalau Kevin let her down. Hiks. Ya I love reading the love story about her and Kevin, a Kadazan Dusun guy. And her attachment towards Clara.

And for all that, I love reading her blog. She's really a writer of her own story :)


Labels:


6 Comments:

Blogger Aimi dan Pakcik Hashim said...

baca sinopsis pun bulu aku meremang tanda best. haha

24 May, 2011 15:07  
Blogger bvlgarigirl @ Arianna said...

Thanks sayang ! =)

24 May, 2011 23:06  
Blogger Fina Sophie said...

Aimi dan Pakcik Hashim,
yg ni crita dia lain dr yg lain so i will go for this hehe

25 May, 2011 11:28  
Blogger Fina Sophie said...

bvlgarigirl @ Arianna,
my pleasure dear :)

25 May, 2011 11:29  
Blogger Amni said...

aah.. follow dia lama jugak... cuma jadi silent reader... hiks.. suka baca entri dia.. especially part dia ngan kelvin.. hoho..

19 June, 2011 14:29  
Blogger Fina Sophie said...

Amni,
hi amni! kevin must be a great guy kan. and kalo kevin mcm tu, arianna must be too. such a novelic story :)

20 June, 2011 08:53  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish