Sunday, May 08, 2011

7-8th of May at Kota Kinabalu.

Once I thought I am happier with him by my side, but now that he gone, I realize I can be happy all by myself.. :)

Saya dekat KK sekarang ni. Bukan Kuala Kangsar. Tapi Kota Kinabalu. With my sibling semuanya berlima. Tak padan dengan status sebagai paling kakak, akulah paling potpetpotpet joking about everything. I just want them to laugh, diorang ni kadang-kadang way too serious. Remind me of how I used to be. I like the old me, but I am liking the new me better now. Well, whatever it is, I always knew I do have a kind of good sense of humor HAHAHA jangan percayalah, padahal kalau dah boring tu tak pasal-pasal boleh fed-up sendiri-sendiri. Elelehh.

Kami dekat 1Borneo sekarang ni. Menginap dekat Courtyard Hotel. I like Tune Hotel more actually sebab cermin dia besarrrrrr tapi since kongsi bilik ramai-ramai dalam satu bilik, so we choose Courtyard *kempunan* 

Malam tadi spend dua jam juga jalan-jalan. Lepas beli tiket wayang cerita THOR, masing-masing dengan haluan masing-masing. Macam biasa, saya dengan Dana. Kami jalan sikit saja lepas tu terjumpa dengan satu kedai gift yang tengah sale habis. Clearance stock sebab moving out. Memang betul-betul moving out you sebab barang-barang dekat rak banyak dah habis especially patung-patung besar. Actually sebelum ni kalau ke 1Borneo dan tengok wayang, kadang-kadang masuk juga kedai ni just tengok-tengok. Seriously mahal nak mampus. Tapi kali ni dia bagi less sampai 70% untuk semua barang-barang dia, terus berpandangan tau I dengan Dana. HAHA. Saya rasa banyak juga barang saya beli, tapi total tak sampai RM50 rasanya. Best tak best tak? Dekat kedai tu saja dah buat saya penat dan kami decide duduk-duduk saja dekat McD makan aiskrim sementara tunggu wayang start. Bila dah nak masuk blah pergi tengok wayang, si Dana tarik saya masuk balik kedai gift tu sebab dia nak beli lagi.

Adik saya lagi seorang dah mesej suruh datang cepat sebab wayang dah start. Barulah teringat dan tergedik-gedik masuk dengan 3 beg plastik besar. Sila percaya T______T Kalau bukan sebab nak cepat-cepat, kaki takkan terpeleot punya depan para si kacak tadi tapi nasib baik dengan pandainya saya buat muka cover. Tapi saya tak kisah sangat pun. Itu minor things yang normal berlaku dalam kehidupan kita. For me, kalau kita gelakkan orang yang tak sengaja terjatuh depan khalayak, itu just tunjukkan bagaimana sempitnya fikiran kita. What a boring soul :)

Cerita Thor best lah juga. Jalan cerita dia tentang Dewa Thunder bernama Thor yang dibuang ke bumi dengan kuasa yang telah ditarik oleh bapaknya sebab telah buat kesalahan. Agak sebijik dengan cerita Hercules api ini versi lakonan real manusia. Dengan graphic yang bagus. Hero yang handsome badan ketul-ketul. Dan banyak dialog komedi. Very entertaining. Bagi sayalah. Saya tak cerewet sangat. Cuma tak puas hati lahhh apsal banyak sangat cerita hantu keluar dekat panggung sekarang ni. Please lahhhhh.

Taken some pictures, tapi tak dapat nak upload lagi sekarang. Entah dekat mana celah card-reader dekat laptop adik ni. Malas nak cari. Lagipun mengantuk sangat dah. By the way, esok 8 Mei, kami balik ke Ranau. Byee.. See ya. Good night. Assalamualaikum :)
Share:

2 comments:

  1. Ibu AmFirdaus09 May, 2011 10:05

    glad to see you having fun.. :)

    ReplyDelete
  2. Ibu AmFirdaus,
    to keep me cheered up! :)

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*