2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Body consciousness.
Saturday, April 16, 2011 posted at 08:27 ♥


Seperti yang anda tahu, saya jenis yang sangat body conscious. Sejak tahun lepaslah. Kalau sejak sekolah menengah lagi dah body conscious, aku tak payah susah payah nak turunkan berat badan sekarang ni sebab awal-awal dah jaga *menyesal tak sudah*. Sekarang ni, saya aware sangat dengan bentuk badan sendiri tapi taklah sampai obses ke apa. Ke, memang dah obses ni? @_@

See my latest figure. 34'27'37. Target 34'26'35. Sikit lagi tu. Dalam dua tiga bulan lagi insya-Allah dah tercapai lah ni theehe. Paling cepat, sebulan lagi. Sekarang ni tiap hari buat cardio and exercise tapi around 20 minutes sajalah yang termampu untuk setiap sesi. Saya buat sesi pagi after subuh and sesi petang after pulang kerja. Selain nak diet, nak bagi firm badan. Nanti lawa macam model. Petite model la maksud saya. Sebab saya tak tinggi. Sekitar 152 or 153CM saja bersamaan 4'9" - 5'0" feets. Currently; waist 27 inch, hip 37 inch, and thigh 19 inch. Tapi taknaklah kurus sangat oi.. Tak seksi nanti. Hahaha..

Gambar tak sengaja di-blurkan. Kamera C905 rosak, hari tu jatuh. Okey bai.

Labels:


6 Comments:

Blogger deDetz said...

ok tu kak =)

macam saya, berat badan tak pernah bawah 56 kg..huhu

dari gambar atas tu, nampak cantik dah badan kaka..

sedang-sedang gitu, hehe
teruskan usaha kak =)

16 April, 2011 08:59  
Blogger Fina Sophie said...

deDetz,
dedetz tingga berapa. sbb BMI kita depends pada tinggi juga. as for me, kalo 56 tu sudah overweight tu sbb akak pendek saja hihi.

kalau betul la, alhamdulillah. thanks dear. followed ur blog juga.

:)

16 April, 2011 11:37  
Blogger Zyash said...

yang penting kesihatan jangan lupe...
HEARTBEAT

Birthday Giveaway by SAYS.my!!

16 April, 2011 17:54  
Blogger Fina Sophie said...

Zyash,
of course! itu tak bleh disangkal lagi tu ;)

16 April, 2011 18:31  
Blogger tiefazatie said...

cun apa sis!hihi

21 April, 2011 14:51  
Blogger Fina Sophie said...

tiefazatie,
thanks ifa :)

22 April, 2011 10:36  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish