2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Update lah!
Wednesday, March 23, 2011 posted at 22:03 ♥

Kalau dulu saya selalu berusaha untuk mengurangkan aktiviti berblog, tapi sejak bulan lepas, sebaliknya pula. Bilangan entri blog pun semakin berkurangan sekarang. Macam dah lain pula sejak hati ni dipenuhi bunga-bunga cinta. Rasa liat nak menaip. Bhahah. Malah kebanyakan entri yang ditulis pun macam nak tak nak je tulisannya. Tapi sekarang ni saya berusaha untuk mengupdate sebanyak mungkin. Kalau boleh tiap hari, malah dua kali sehari, BOLEH? Yee.. Bolehhh.. Apa sallllahhhhhh..

Dah 23 Mac? How time flies so fast? Howww? Rasa macam baru semalam pop pop kebabom sambut tahun baru.

Jom hayati lirik ni sekejap. Genap two months ago, when I first met him on 23th of January ;

Pertemuan yang tak diduga
Renunganmu mempesona
Memukau hati dan minda
Menerbitkan suatu rasa di jiwa
Gemuruh tiba-tiba jiwaku
Gentar menyambut salam darimu
Tidak terlahir kata-kata
Senyuman pengganti bicara
Kiranya dulu ku pernah terluka
Dalam bahagia hati ku tersiksa
Dalam ceria aku sebenarnya gerhana
Hadirnya kau dalam hidupku
Membawakan sinar baru
Dan kini rinduku
Sering datang untuk bertamu
Apakah kau merasakannya
Bagai ada gelora asmara
Bahangnya melodak di jiwa
Hingga tak tertanggung rasanya di hatiku

.. Gelora Asmara by Siti Nurhaliza. Ewah, lagi-lagi Siti Nurhaliza kan? I peminat Siti tau tak? Kena tahu yang ini kalau tak itu maknanya kau tak cukup kenal lagi si Fina Sophie hahehohuhihihi.

Update terbaru tentang saya,

Pertama : Saya do my hair dekat saloon, AGAIN. This time I promise I will take realllll care of my hair. Nak cantik kena rajin. I knowwww. Anyway, tadi menggelupur juga sekejap sebab orang dekat saloon tu kata nak potong sikit my hair dekat hujung sebab kering sangat dekat part tu tapi bila dah selesai dan saya tengok balik, rupanya dia potong damnnnn BANYAK (baca : taklah banyak sangat, saja nak over-statement sebab gerammm). Eh banyakkk lah dia potongggg. Satu jengkal. I expect dia potong just sepanjang my ibu jari saja tskkk. Bila dah dalam kereta baru nak meraung-raung. Sambil drive pulak tu. I ni over jugaklah kadang-kadang. Dana yang ada sekali time tu pun dah tergelak-gelak. Aku ni pun nak tergelak pun iya juga tapi meraung pun nak juga. Nak sambung balik rambut tu BOLEH? :(

Fina : Dana, kau tengok rambut ni. Okey ka tidak. Cantik ka tidak ni. Mana lagi cantik, dulu ka yang sekarang ni? T___________________T
Dana : Cantik lagilaaaa yang dulu..
Fina : Waaaaaaaaaaaaaa... T______________T
Dana : Rambut rosak kau dekat hujung tu panjang, mestilah diorang potong habis yang rosakkk
Fina : Cantik ka tidakkk? T__________________T
Dana : Cantiiiiiiikkkkk T_________________T Ikut nangis lah niii

Baiklah Dana pun nak ikut nangis dah. Bosan menjawab agaknya ngahaha. Itu belum masuk lagi dialog drama ai bila dah sampai cafe. Dah buruk dah muka. Tensen tau tensen.

Tapi itu tadilah. Sekarang dah okey. Not the hair stylist punya salah, anyway. Memang rambut saya dekat hujung dah rosak. Of courselah dia kena eliminate semua. My hair lebih rasa sihat sekarang ni. Dah tak ada kasar-kasar dekat hujung. Nanti rambut baru akan tumbuh juga kannn. Sabar.

Baiklah tambah lagi satu perkara. NAK CANTIK KENA RAJIN DAN SABAR kerana sabar itu separuh dari iman jadi bersabarlah kau T_____T

Okey itu perihal rambut.

Kedua : Mula membeli barang-barang untuk penjagaan kecantikan walaupun taklah berapa cantik. Dulu bukannya tak beli, tapi dah lama tak beli ni. Kulit muka pun dah tak berapa terjaga. Walaupun saya bertuah sebab kulit muka bukan jenis bermasalah sangat (alhamdulillah), tapi adalah juga cacat cela. Skin bukan perfect sangat, plus, kita bukan selama-lamanya muda kan. Dah nak masuk 25 dah hujung tahun ni. In 5 more years, mungkinkah dah start berkedut-kedut di hujung mata? OHNOOO. Haruslah mencari jalan agar proses penuaan tu lambat. Bukan apa, untuk kepuasan diri sendiri juga kan.

Ketiga : 25th until 26th I will be at Kundasang again with Tari Kirana dancers. Oh remind me to burn lagu-lagu tarian ke dalam CD, kalau tak, jadi macam hari tu T___T Yeay, camwhoring balik dengan badan yang dah makin debab ini yeayyy T_____T Mungkin kalau ada masa, saya updatelah blog secara live waktu berada di sana. Sekarang agak senang. Guna broadband, boleh bawa ke mana saja. Dulu guna streamyx. Laju tu memanglah laju and tak mati-mati, tapi tak dapat nak angkut sekali waktu nak berjalan-jalan theehehehe. Tapi tak apa. Itu dulu. Sekarang kan dah ada broadbanddd (ulang ayat).

Keempat : Belajar minum susu. Susu Hi-Goat jadi mangsa.



TAPI, ...as the saying goes, let the picture tells it all. Heh (- -") Tapi still kena habiskan juga. Dan kena paksa diri belajar minum susu walaupun tak suka. Kena jugak.

Kelima : Love life. Going stronger each day. I am blessed for having him in my life now.. He put a smile on my face simply by just being there. What is more to tell? :)

Okey need to log-out. Hope to be around here more often soon!

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish