2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Kenapa kita tak patut tengok cerita hantu.
Thursday, March 17, 2011 posted at 04:41 ♥

I can't sleep tonighttttt. Mungkin sebab #1 malam tadi dah tidur beberapa jam, dan #2 BACA CERITA HANTU. Padan muka ai kan. Ni belum lagi tengok movie kisah-kisah hantu yang berlambak dekat television dan panggung wayang sekarang ni. Sila ambil perhatin. ITU BELUM LAGI. Saya ni dalam berani-berani pun, kalau tengok cerita hantu lepas tu nak kena naik tangga dalam rumah nak naik bilik, boleh lintang pukang juga dibuatnya. Langkah kemain besar-besar.

Cerita hantu komedi pun I tak suka okey. Kalau tengok syok tengok TV lepas tu ada pulak iklan drama or movie hantu, diorang memang tak sah kan kalau tak mainkan suara hantu mengilai lah hantu menyeringai lah perempuan menjerit dalam keadaan dan muka horror lahhhh.. mesti saya tutup mata dan cuba pekakkan telinga. Nampak macam penakut (oh memang takut pun, ayat asyik nak cover je kan kihkih) tapi sebenarnya lebih kepada benci. I hate those kind of things. Very the unreal dan membuatkan jiwa yang kerapuhan ini menjadi lebih rapuh dan rapuh dan rapuh dan rapuh dan rapuh dan.. dah dah. But in real life, I am brave enough lah. Sebab kita berpijak di bumi realiti. Kita ada Allah SWT. Dalam movies je yang mengarut secara ridiculous. Over tau. Tahyul dan membekukan minda.

But I am not against anyone. Ini cuma pendapat saya yang humble.

Saya cepat terkejut. Cepat memberi reaksi. Kalau sedih, memang nampak obvious dari air muka saya. Kalau happy, I would laugh and smile freely. Mudah excited. Tapi saya tak malu menjadi seorang yang penuh dengan expression macam tu sebab ini adalah diri saya yang sebenar. Full of emotion. Sememangnya perempuan suka bermain dengan emosi.

But I would rather playing with my own emotion in real life. In reality. Not for something scripted.

Labels:


6 Comments:

Blogger wanie said...

eeeeeeeee wani pun tak suka drama atau movie hantu! lg2 kalo time tgh iklan drama hantu kluar kt tv, lpas tu mcm nk sumpah2 je stsyn tv tu sbb kluarkan iklan tu! hahahaha cpt2 ubah siaran lain. grrr

17 March, 2011 07:52  
Blogger Fina Sophie said...

wanie,
kita serupa lah kalo mcm tu wanie. urgh.. tp nak buat mcmana. dah terbukti ramai org suka cerita mcm tu. demand tinggi. kita tutup mata pekakkan telinga je la hahaha

17 March, 2011 10:07  
Blogger Aida Borhan said...

Aida suka tgk cerita hantu. tapi time dah habes tuu. erghhhhh. sumpah menyesal tgk. Biasalah sikap aida yang degil nak tgk jugak, hahaha, tgk lagii. finish je cerita sumpah tak nak tgk lagi. hahahaha

17 March, 2011 22:43  
Blogger fara said...

Betol sgttttttt!!!
never dare to watch scary movies.
espeically sblm nk tido!!!

22 March, 2011 15:37  
Blogger Fina Sophie said...

Aida Borhan,
mesti lepas tgok tu asyik terbayang2 je kan. ee.. benci juga bila jadi mcm tu lepas tgok certa hantu X[

13 April, 2011 16:34  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
tau takpe! :D

fara,... rindu!

13 April, 2011 16:36  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish