2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Important dates.
Tuesday, March 15, 2011 posted at 21:42 ♥

My Tari Kirana dancers are all enthused about the idea of getting to Kundasang for our next performance soon ..again. The last time I've been there managing the Tari Kirana, I found him. Err .. FOUND? No, scratch that. Let's just say, we've stumbled upon each other. Theehe.

Setiap hujung minggu sejak beberapa minggu lepas lagi kami dah mula train untuk show 26 Mac tu, dan memandangkan kebetulan sekarang ni cuti sekolah, minggu ini kami intensif. I've made some advanced steps for the Zapin Kontemporari, so far takda masalah diorang nak tangkap. Alah, traditional dance. Kalau dah boleh kuasai gerak tari asas, yang lain mesti boleh punya.

Sebut tentang 26 Mac, saya teringat sesuatu.

Dalam tempoh DUA MINGGU sejak beberapa hari lepas, saya start balik diet. Bila dah tamat dua minggu tu, at least kuranglah 2KG pun dah cukoppp. Dan cecah 50KG balik neh wtf hari-hari kerja dikelilingi makanan makanan makanan, mana tak?? T___T

Salahkan perut, atau nak salahkan mulut? Kehkehkeh. OKEY BAIKLAH DUA-DUA SEKALI. Sebagai permulaan, JOM PUASA!


Bear this on your mind, Fina.
  • Minum banyak air masak. Jangan minum minuman lain.
  • Apa itu nasi? HAHA. Overlah tu sampai tidak kenal nasi kannn tapi maafkan aku, nasi. Selepas dua minggu ini, kita hanya boleh bertemu 3 kali seminggu sahaja T______________T
  • Sebiji epal setiap hari?
  • Berak habis jangan ada yang tinggal theehe
  • Awasi dan cut pengambilan makanan berkalori.
  • Puasa, atau ikut jadual makan macam orang berpuasa.
  • EXERCISE selepas subuh dan after pulang dari work setiap hari, 30 minit setiap kali.
  • Rajin-rajin gerakkan badan
  • Dapatkan tidur yang cukup.
  • Kalau rasa nak mengunyah, minum air masak cepat-cepat. Kalau rasa nak mengunyah lagi, kunyah gula getah 24 jam. Hoho.

Most of all, FOCUS! Kalau dah buat semua ni tapi tak kurang-kurang juga berat, baik gi bulan lah, timbang berat dekat situ. Confirm ringan.

25-26th of March is going to be my important dates.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish