2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




How everything seemed so simple when I was younger.
Sunday, March 06, 2011 posted at 00:15 ♥

Me : How's life?
You : Sederhana, tapi alhamdulillah sempurna.

Namun. Saat kita bahagia seadanya dengan kesempurnaan apa yang kita ada sekarang ni, tiba-tiba hati kita akan terasa sangat teruji. Memikirkan yang dalam sempurna itu, rupanya selama ini kita sebenarnya sudah banyak berkorban hati dan perasaan. Memikirkan yang dalam sempurna-sempurna itu pun, kita tersedar airmata kita rupanya dah banyak tumpah tanpa mampu ditahan. Tiba-tiba, dalam sempurna itu, hidup terasa sangat menyedihkan. Sama macam perkara-perkara kecil yang mampu buat kita tersenyum, masih ada perkara-perkara kecil yang mampu buat kita menangis. Untuk segala perkara-perkara itu, hati tiba-tiba sebak. Bukan sesuatu yang mudah untuk kita sampai ke hari ini. Segalanya menuntut kesabaran yang bukan sedikit. Tangisan, amarah, kelukaan, rasa dikhianati; sebenarnya, inilah antara emosi yang paling banyak mengajar kita, membentuk perspektif dan siapa kita hari ini.

Some people learn LIFE the hardest way. Sesetengah orang belajar tentang erti kehidupan dengan cara yang sangat sukar.

Can't you see? Hidup ini indah sebenarnya. Tapi juga menyedihkan. Tapi indah. Tapi sedih. Tapi, ...indah.

Aku sendiri.

Aku dan kehidupan aku, sentiasa teruji. Aku tidak pernah mengimpikan hidup yang sekarang. But at the end of the day, as I fall in love (if love has ANYTHING TO DO with this lah cuz i rasa macam 'ya'), I suddenly see life in different perspective now. Brighter than ever. Alhamdulillah. Don't mind the hurt, because all that I want is the state of bliss that comes with it.

Aku dan kisah cinta aku, juga rasa teruji. Bila terasa ingin mengalah, aku fikir, aku akan jadi lebih terluka melepaskan sesuatu yang aku cari sekian lama. Sesuatu yang mampu buat aku sebahagia ini - satu jenis bahagia yang aku sendiri tidak pernah bayangkan. I won't ever let go even if it hurts a thousand times more. The kind of feeling I wish words can really explain. Dan saya bukan spesis orang yang mudah mengalah begitu sahaja bila saya yakin dengan apa yang hati saya mahukan. Call me selfish. Love is selfish, sometimes.

YOU need to be selfish to live and love happily. Unless YOU choose not to be happy :)

How everything seemed so simple when I was younger. But this is also a sign how much now I'm a grown up girl, I guess.. Bhahahah.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish