2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Hari luar kebiasaan.
Saturday, March 19, 2011 posted at 11:39 ♥

How's the header? Bhahahh. And the layout?

Today is not the best day ever. Started my day with headache yang datang sekejap saja. Saja la tu kepala ni mengada-ngada kan. Bila rasa dah okey sikit, turun ke ruang bawah and, guess what?

Dana ketuk-ketuk pintu nak masuk dalam bilik saya. Buka pintu dan Dana masuk lepak-lepak, berborak-borak. Saya keluar bilik dan nampak pintu bilik Adi masih tertutup. Pipie is in the living room, silently watching cartoon.  Ayah in the bathroom. Mama tengah siang ikan nak masak untuk makan tengahari. Dan dah ada lauk sedia di atas meja (anyway, guess lah I bangun dari headache pukul berapa tadi? 10AM, babe (- -"). My other adik tak ada, he's now in KL.

Buat saya tersedar beberapa perkara. Well, Adi and his usual habit, berkurung dalam bilik. Dana juga dengan habit biasa, suka masuk my bilik. Ayah still ayah yang saya kenal, hari cuti, he won't go anywhere kecuali kalau ada hal (I am sure petang nanti ayah ada hal, urus kereta). Pipie pula ada di rumah, which is a bit weird. Kali ni dia tak pergi mana-mana. Selalunya time-time macam ni dah hilang dari rumah. He's different now. Not the old Pipie. Not my old Pipie. I guess sebab dia rasa dia dah besar while I still anggap dia as a kid. My little brother yang sebenarnya dah tak little dah. Dia yang paling muda dalam rumah. Dan orang-orang dewasa di rumah ini semakin lama semakin sibuk, kesian we have not much time looking after him the way we should..  But well, it's a good sign anyway that he's home.

Mama pula ..hm. How to say this ya. Mama orang paling sibuk di rumah ni. Our dapur, since months ago lagi tak berasap. I mean, jarang digunakan. Kalau saya sentiasa ada di rumah, I'll cook. But no, saya pun jarang dekat rumah. Most of my waking time spent at the cafe with mama. Pemandangan yang nostalgik bila tengok semua orang dengan habit normal masing-masing. I mean, mama dan Pipie. Bukanlah selama ni tak normal, tapi this is what they used to do..

Things changed. And some things remain.

Petang ni, last training with the girls. The Tari Kirana. Ingatkan semalamlah last training, tapi sebab hari ni saya tak jadi ke Kota Kinabalu (ya supposed saya ke Kota Kinabalu ni), maka training berjalan macam biasalah. Jumaat depan kami ke Kundasang lagi, dan esoknya performance. Wish us luck =)

Lot's of thing to be done today. Mana boleh lepaskan hari cuti berlalu macam tu saja.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish