Friday, February 18, 2011

Tari Kirana at Walai Tokou Homestay Kundasang 3


And this is the fourth update.

Selepas walking dan cam whoring dekat Kinabalu Park, kami turun ke Pekan Kundasang pula. Ada yang nak beli barang keperluan. Lepas tu, waktu on our way balik ke homestay, kami selusur jalan raya dan di sepanjang perjalanan kami tu, banyak gerai-gerai jual bunga-bungaan, buah-buahan, sayur-sayuran etc. Lepas satu gerai, jumpa gerai lain. Semua jual benda yang sama saja ...pergh. Mencabar keimanan. See this :

[1]

[2]
Ah okey, cukop cukop. Dah mula bergambar buat muka pelik-pelik. Balik homestay sekarang jugak.

Malamnya, turun dinner. Buffet. Well served! Sedap pulak tu. Dengan suasana sejuk, dingin dan cafe yang open-air macam tu saja, rasa tenang jiwa. I love being there. Such a pleasant place. Ada juga timbul thoughts yang pelik macam.. "eh nak tinggal dekat Kundasang lah kehkeh." Padahal apa kes tiba-tiba nak stay Kundasang pulak kan. Takda kerja lain nak buatlah tu XD


Makan time!

Cam whoring lagi budak-budak ni. But it's completely fine with me. Glad that they do have fun there.

First time bawa kumpulan Tari Kirana buat performance luar dari Ranau, siap ada vacation lagi. Great experience, tahu tak? Pujilah ai dekat budak-budak ni. Obedient and behaved. Menepati masa lagi (tapi itu lepas ai berbuih mulut ingatkan these girls theehehehe)

One of the moment yang aku tak tahulah nak cakap funny ke tragik ke apa. One of the dancer jatuh kerusi. Nasib baik empunya badan tak menyembah lantai. Kalau tak, malam tu juga dia blik rumah kot hihi. Kerusi kayu yang dia duduk tu yang patah. Apologize gila-gila dekat the owner. Duh.

Cuba nak baiki tapi sememangnya dah patah T_____T

Lepas tu kami ke mini dewan kundasang buat rehearsal sendiri-sendiri sikit.




Selesai semua, kami masing-masing balik ke bilik. Kami 8 orang semua so bahagi dua bilik. Sebelum tidur, saya brief diorang untuk hari esok. Remind them tentang itu ini, set baju dan set alat mekap. Lepas tu diorang iron set baju yang nak guna esoknya dan malam tu tidur lewat sebab mengekek sebab something funny happened, but I choose not to talk about it here. Tapi memang lawaklah.. Laughed hard, itupun terpaksa tahan-tahan sebab dah lewat malam (- -")

Okey next update, tentang hari performance kami pula. Dari comot-comot diorang ni (termasuk aku lah) hinggalah esoknya jadi macam puteri (kecuali aku - tetap comot XD). Keesokannya ;)

Later!
Share:

2 comments:

  1. Kalau dah jalan kat Kundasang tu memang rambang mata, kalau boleh semua bunga tu mau borong :)
    Eh Fina, kenapa kita ada perasaan yang sama yaa?? Hari tu holiday CNY, saya pun tiba2 ada hati nak stay kat Kundasang...

    ReplyDelete
  2. Sumandak Kinabalu,
    cantik2 kan ;) mgkin kundasang mmg mcm tu tarikan dia. stiap pengunjung msti rasa mcm mau tinggal tetap situ hahaa.. sy rasala :P

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*