2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Had blast at Kampung Sinisian Kundasang.
Monday, February 21, 2011 posted at 20:43 ♥

Hampir rasa tak jadi nak pergi sebenarnya sebab dah malam dan saya sendiri jarang keluar malam sekarang ni. Hampir-hampir nak mesej dia, nak cakap yang it's okey saya tak nak susahkan dia, tapi dalam masa yang sama, saya nak jumpa dia sangat-sangat.. Dia datang ke kampung saya terus dari Kundasang, ambil masa sekitar 30 minit juga rasanya. Dan saya dah pilih dan balut hadiah untuk Dandan :


.... there's two keychains in it, and a small card. A small brown bear (keychain) I bought at Jitra Kedah and guitar shaped wooden keychain I bought at Pekan Nabalu. If you happen to be here at Sabah, from Kota Kinabalu to Ranau or Kundasang, feel free to  pay a visit at Pekan Nabalu, there's lots of Sabahan traditional crafts sold there ewahhh sempat lagiii.. Well, you might need this information kan ;)

Around 8.30PM after Isyak, he finally arrived to fetch me and Dana. Ya I brought Dana along with me. I did looked for Pipie, I might manage to pujuk him this time but he wasn't in his room or in home. Maybe he'd gone to masjid. Hmp. Never mindlah macam tu. By the time Zul arrived, ayah asked me to be careful, I know he feel quite uneasy letting me go. Salam dan cium tangan ayah. I promise to take care of myself and Dana, and I promise to be back early before midnight. I love him, ayah. As much as I love you.

Once we got in the car, he apologized to me for being sooooo late and explained there's a last hours preparation for the event tonight. He really do  looked a bit penat, but still, he sounded very happy. He said to me this is our first time together at night, then he started to sing 'Wonderful Tonight' song pulakk.. Hahaa..

Sampai saja dekat perkarangan rumah, saya nampak kumpulan Suara Buluh Perindu (sama macam Kinabalu Merdu Sound tapi ini ahli-ahlinya di kalangan kanak-kanak) tengah buat persembahan instrument diiringi penyanyi ..wait-wait. Is that Azharina Azhar? Penyanyi lagu 'Alergi Sepi'? @_@

Oh it's really her X)

So, there I am. Standing at the same place when I first arrived here. One month ago, I know nothing about Kg Sinisian. I didn't know Zulkiflie Tain Abdullah, the love of my life now. One month ago, the first time I was here, I came here as the manager of Tari Kirana, but this time, my second time, I came here with Zul, as his ........... *senyum*. I can't really describe the feeling. It was ..strange. Not that I don't like it, but it feel so .....NEW. 

Ramai orang waktu tu. Penuh di perkarangan rumah. Nampak sekumpulan mat-mat dan mek-mek saleh sedang duduk di meja bulat besar. Nampak saja saya dah faham, mesti ni penginap-penginap homestay untuk beberapa hari ini. And, event ni untuk pengisian program malam tu sepanjang diorang menginap di situ dan sambut sekali birthday 3 orang sekaligus dan ..at the same time, RTM is going to record all this? Saya seriously ingat ini parti biasa-biasa saja. You know, birthday party attended by a bunch of little kids, balloons, applause, candles, cakes ..and that's all. But the event is far better than what I expected. Wow (- -")

During the ceremony, I know he tried his best to always stay by my side, tapi waktu awal-awal tu ada masa-masa dia terpaksa left sekejap juga sebab ada yang lebih memerlukan. I don't mind at all, it's his responsibility kan. Dia sendiri tak perform dengan yang lain sebab dia cakap malam tu dia nak habiskan masa dengan saya sahaja, dan saya hargai sangat-sangat. And he do keep his words. Walaupun saya ada rasa teringin nak tengok lagi dia main drum tu. Hiks.

Because it will remind me of the first time I fall for him, it was the moment when I saw him playing the bamboo drum =)

Bila dia ada dengan saya, waktu saya kadang-kadang terleka sekejap dengan sekeliling, tengok kemeriahan majlis, sometimes caught him staring at me, but he didn't look away anyway. Makin twinkling his eyes staring at me adalah. Saya pula yang look away balik dibuatnya. Malu tiba-tiba. Sangat pemalu malam itu. Hahah.. Lepas tu saya bersuara, trying to sound more casual. Cakap yang majlis tu meriah. Tapi muka dia macam biasa saja, bukan respon yang saya expect. He told me, ini biasa-biasa saja. Sambil senyum pada saya. So for him, event macam ni biasa-biasa saja. Ah okey, mestilah kan, sebab dia dah biasa (- -")

Kami makan dekat ruang makan dalam rumah. Lepas makan, duduk lagi sekejap, dan acara seterusnya nak start dekat perkarangan rumah. Saya pula yang ajak Zul keluar, instead of Zul sendiri, selaku tuan rumah. HAHAH. Dana awal-awal lagi dah keluar. Dah keluar tu rupanya ada hiburan untuk foreigner yang saya mention tadi. Belajar menari Sumazau. Sporting habis lah diorang semua. Event tu memang untuk entertain diorang pun sebenarnya. I guess, sekali dengan pakej penginapan sepanjang diorang di homestay. Saya agak lah. HAHAH.

One of the moment, Uncle Koch panggil melalui mikrofon minta wakil Tari Kirana untuk join menari Sumazau dekat depan. Mestilah I suruh Dana pergi, sebab saya tua sangat untuk memberi hiburan dekat orang HAHAH. I just doesn't feel right untuk pergi menari berpasangan-pasangan dengan orang putih pulak kan. Pakai tudung lagi. No, no way. Lepas Dana naik stage kecil tu, dengan beberapa orang lain, Uncle nak lagi seorang from Tari Kirana. Haha siapa lagi anggota Tari Kirana yang datang malam tu selain Dana? Mana ada. Manager Tari Kirana adalahhh heh. Saya tolak sebaik mungkin. Tak appropriate lah. Memanglah RTM rakam, memanglah best macam tu. But, not for that night.

Not when Zul is around me. How could I leave him?

Kualiti gambar tak bagus, kamera handset ja, sorry.. :P

Even just jadi pemerhati saja, I really did enjoyed the night. And I love the sound of bamboo yang berkumandang sepanjang majlis tu berlangsung. Something dalam fikiran waktu tu. Well. I spent my years learning Malay traditional dance, sampai dance my culture tak ambil tahu pun (- -") what's wrong with me. Menyesal tu taklah, tapi segan sebab belajar culture lain, culture sendiri diabaikan T_________T Err.. Did I just made a peribahasa?

Even Zul berulang kali menawarkan diri nak tolong ambil gambar saya dengan Azharina Azhar, tapi I tolak juga.  Not my thing. Teringat waktu dinner with Farid Kamil, Intan Ladyana and Lisa Surihani tahun lepas. I don't even take pictures with them. I guess, I just lose my interest to things most people will have interest to. Mana yang orang jarang suka, itu pula yang saya nak suka. Again, what is wrong with me? XD

Tapi last-last ambil juga picture dengan Azharina, Dana minta temankan dia. Zul tolong capture.

Anyway, everyone seems okey seeing me around there. Some of them have seen me around before, because I'd came here the first time to manage Tari Kirana's performance here on last January. That night, we did look like such a pair of love birds. Feeling a bit shy, but Zul do carry me by his side with pleasure. He carry our love with pride in front of everyone.  His neighbours. His friends. His family. I just wish this could last forever.. But we can't. Kena balik rumah. :P

Around 10.30PM, we leave. After salam-salam his nice family. There's some crazy things he did on our way back. How annoying.. But I do laugh, thinking that I might need his craziness forever to stay alive.. And of course, the love I found in him.

Rasanya, sekarang ni, Kampung Sinisian Kundasang dan produk-produknya macam Walai Tokou Homestay, Kinabalu Merdu Sound dan Suara Buluh Perindu dan segala yang berkaitan dengan Kampung Sinisian buat masa ni dah jadi salah satu daripada subjek kegemaran saya ...dalam blog ini. Termasuklah dengan orangnya sekali.

:P

Labels:


4 Comments:

Blogger SANDRA AZWAN said...

Hello Fina, thanks for ur support!

With Love, Sandra Azwan

21 February, 2011 23:39  
Blogger Arief Arf said...

kundasang ramai awek cun tak?

X)

22 February, 2011 14:48  
Blogger Fina Sophie said...

SANDRA AZWAN,
my pleasure! ^^

with love, Fina




nak juga :D

24 May, 2011 15:46  
Blogger Fina Sophie said...

Arief Arf,
eh ramaiiiiiiii.. putih melepakkk gitu :D

24 May, 2011 15:47  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish