2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Keluarga Kassim : Family gathering 29hb Disember 2010
Wednesday, January 05, 2011 posted at 10:43 ♥

Keluarga Kassim, keluarga my arwah Datuk sebelah ayah yang seumur hidup saya tak pernah berkesempatan untuk jumpa. Datuk sebelah mama pun tidak pernah jumpa sebab both sides meninggal waktu saya belum dilahirkan..

Serius penat, sebab waktu ni kami baru balik dari Kota Kinabalu. Sorry tidak banyak ambil gambar time ni, camera bukan di tangan saya. Plus takda mood langsung. Makan ja ada mood XD



Macam biasa, kami sekeluarga antara yang datang paling awal. Lama juga kami tunggu yang lain datang dan tunggu acara mula, sambil-sambil tu uncle Sulaiman pasang video rakaman dulu-dulu punya family gathering wahaha. Waktu tu ai muda remaja lagi. Comelll saja sebab kurus. Tak silap, form 6 kot. But not sure upper or lower six. Tapi sebab pakcik lain ada yang mau tengok bola, time tu Malaysia lawan Indonesia untuk Piala Suzuki AFF (seriously tak tahu apa tu AFF, saya main google saja). Aiyo potong mood betul. Orang nak tengok video lama tu hahah. Lepas tu bila match dah start, everybody watched it kecuali me and Dana. Kami lepak dekat living room yang takda TV. So tired, I couldn't care more. Weird and amusing bila yang tak pernah-pernah tengok lawan bola tu pergi juga tengok siap teriak-teriak like wtf tapi at the second though, ah lantaklah.

So just bayangkan je la muka bosan ai dengan gaya duduk bosan (sebenarnya taklah bosan pun) sambil tunggu hampir dua jam match tu nak habis. Borak-borak dengan Dana, tengok Hanan main bla bla bla dan kadang-kadang menguap (- -") Rasa macam nak balik saja terus malam tu tapi kau nak kena penyepak? Eh silap. Kau taknak makan makanan sedappppp? HEHEHE.

Ana ada datang. Dengan cousin saya, her husband. You remember Ana? INI entri waktu wedding dia with Ramzi 16 September 2010. Inilah first time jumpa selepas terakhir jumpa dia waktu wedding ceremony hari tu. Now dah pregnant, baru ja dapat tau dia cakap. Dua bulan. Wahh happy for Ana. Alhamdulillah rezeki kan? Dalam diam, cemburu. HAHA tapi tak apalah. Jodoh itu dah ditentukan sejak azali lagi. Sekarang masih belum lagi tiba masa saya :)


Selamat ulangtahun perkahwinan yang ke 25, mama dan ayah! =)
Pengisian hari tu, ucapan sikit dari ketua rumah, abang sulung keluarga ayah, Uncle Taip aka ayah kepada Ramzi dan bapa mentua kepada Ana. Makan-makan, cabutan tiket bertuah, dan last sekali surprise by me and my other siblings - kek cheese sempena ulangtahun perkahwinan mama dan ayah yang keduapuluhlima. Adik saya ada seorang tiada time ni. Balik kolej dah. Tengok, sempat lagi bagi surprise penat-penat hehehe. Lepas tu saya potong-potong kek tu  agihkan dekat all the family members. Lepas tu babai-babai dan blah.

Malam tu spent my time chatting dengan seorang kawan yang saya kenal dekat facebook. Dia cakap dia baca blog dan bagi opinion, yang membuatkan saya buat keputusan muktamad untuk jumpa Armin keesokannya. Letih, but now I am glad I made that decision.. =)

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish