2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tidurlah wahai permaisuri.
Thursday, December 09, 2010 posted at 12:19 ♥

Saya di Kota Kinabalu sekarang ni. Baru selesai urusan. Tapi terdampar sekejap di sini. Ewah terdampar pula. Tunggu orang. Kepala dah berat gila-gila. Semalaman tak tidur punya pasal.

Cakap pasal tidur ni, saya sebenarnya bukan jenis suka sangat tidur. Kalau boleh, tak payah tidur. Tapi kalau tak tidur, otak boleh jadi bengong. Jammed. Berjalan pun boleh terhuyung hayang. Pejam sekelip tapi rupanya tertidur. Buruk gila muka, macam yang jadi baru tadi. Tengah melihat-lihat video tarian di youtube, boleh pula terpejam mata lepas tu tersengguk isk. Terus toleh kiri kanan nak make sure takda orang perasan. LOL. I am just a human. A real one. So terpaksalah mengakui yang tidur itu penting dalam hidup kehkehkeh.

Ada dua keadaan dan faktor kenapa saya tidur lebih lama dari biasa :
  1. Tak sihat atau baru lepas makan ubat.
  2. Keletihan yang melampau samada sebab busy atau kurang tidur.
  3. Saya suka tidur dalam kenderaan HEHEHE. 
So atas tiga perkara ini, tolong jangan ganggu saya. Kecuali kalau ada roang nak kiss bagi ciuman untuk si sleeping beauty ni. Yang itu ada satu orang je yang boleh buat HEHEHE. Kalau nak kejutkan pun, biar lembut-lembut, kang salah sikit cara mengejutkan aku dari tidur kang, ada darah tersirap tu. Darah ai tersirap takda rasa macam air sirap merah tau. Air sirap ai lain. Biru.

Ada orang boleh tidur di mana-mana sahaja dan tak kisah orang nak cakap apa ; itu saya. My friends always ask me, macamanalah aku boleh tidur secara aman dekat dalam bas atau teksi hahaha. Selesa pulak tu. Aku tersengguk-sengguk orang pandang pelik pun aku dah takda perasaan. Tengoklah. Apa ada peduli? Orang yang tengok pun malu kot tengok aku tersengguk-sengguk macam ayam belatuk. Ke burung belatuk ek.
Ada orang yang tak boleh kalau tak cukup tidur ; itu saya. I mean, kalau dah letih sangat-sangat. Tak boleh. Meeting penting? Tidur dulu 5 jam. LOL.
Ada orang yang  merasakan kalau hidup sekarang menyedihkan, lebih baik tidur banyak-banyak ; itu saya. Alhamdulillah sekarang saya tak suka tidur, maka boleh agak tak kenapa? Cuz finally reality is better than dreaming ngehehe. Couldn't ask for more ;)
Ada orang yang tak suka mimpi ; itu saya. Saya tak suka tertipu oleh mimpi-mimpi indah. Mimpi indah yang selamanya hanya akan jadi sekadar impian yang tak mungkin akan tercapaikan..

Saya benci bila saya baru nak tidur, lepas tu orang kejutkan dari tidur as if saya dah lama tidur. Selalu terjadi waktu pagi-pagi. Haha. Pissed off, tapi sedar itu salah sendiri. Siapa suruh tidur waktu matahari dah nak naik kan. Heh.

Urm.

Okey dah tak tahu nak bebel apa. Orang yang ditunggu-tunggu tak kunjung tiba lagi. Tak sabar nak masuk kereta air-cond. Tak sabar nak hempukkan diri atas sofa kereta yang nyaman tu. Tak sabar nak tidur secara duduk. AHAHA.

Tips cantik luar dan dalam, tidurlah secukupnya ;)

Labels:


4 Comments:

Blogger fara said...

wah. mmg pelik camne fina ley selesa tido dlm kenderaan.
tp klo fara ble penat sgt, bole bantai gak mane2 nak tdo. hehe ;P

09 December, 2010 13:48  
Blogger armouris said...

info tentang kurang tidur di SIHAT SELALU - Kanser Angkara Kurang Tidur

12 December, 2010 11:18  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
haha btul la tu fara. n wktu zmn sklh mngah dulu, selalu tak fhm kenapa kwn2 pmpuan malu nak tidur dlm kelas.. smpai skrg tak fhm.. :/

17 December, 2010 03:05  
Blogger Fina Sophie said...

armouris,
thanks armouris. nice of you ;)

17 December, 2010 03:05  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish