2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tari Kirana: Walimatul Urus Show Preparation IV
Thursday, December 16, 2010 posted at 23:14 ♥

Hari ini 16 Disember. Lihatlah begitu pantas masa berlalu. Kadang-kadang tak terasa pun. So don't procrastinate.

Heheh.

Hari ni lebih kepada buat persiapan kostum untuk lusa punya performance. Esok 17 Disember saya takda dekat Ranau, I left them decide step untuk tarian Magunatip. Ada ahli Tari Kirana yang sebenarnya tak available sebab dia ikut kakak ke Lahad Datu since Selasa lepas (if I am not mistaken). Ada tarian yang dia sepatutnya join tapi terpaksa pass dekat orang lain sebab since Jumaat petang baru dia balik ke Ranau. She will be joining the Magunatip dance though cuz we're going to make it REAL simple. Supposed, dia takda masalah nak catch up the new steps.

Here's our list of dance for 18th of December. Selamat Datang + Walinong Sari, Joget Kain Songket, tarian etnik Sabah dan Ulik Mayang. 7 dancers altogether, tak termasuk 'Awang' dan bomoh dalam tarian Ulik Mayang. 6 dancers for overture (Selamat Datang & Walinong Sari), 6 dancers for joget, 7 dancers for magunatip, and 9 dancers for Ulik Mayang.

    For 18th December 2010 (insya-ALLAH).

    Pagi 18hb kami kena buat latihan akhir dan kemudian pergi tengok stage and spacing. Won't take long though. Tidak lebih dari 2 jam, hopefully. Lepas tu bagi diorang balik rehat, makan, and after Zuhur around 12.30 PM mula kumpul dekat my rumah, to do the make-up and to make sure everything needed (untuk persembahan siang dan malam) are all prepared, perform around 3.00 PM, bagi diorang balik rehat, dan 6.30 PM after maghrib kumpul balik dekat rumah dan start mekap balik, around 8.30 PM dah kena ada dekat rumah pengantin untuk next performance. Yeap, that's the plan. Our Van saya yang pegang untuk hari itu kehkehkeh.

    So 18hb is going to be a longggg day for us. For me juga. I have no assistant. Semua hal pakaian, mekap,.. EVERYTHING. Semua saya yang urus. Tapi macamlah tak biasa kan XD

    Dah makin dekat, debaran dah start nih. Dupdapdupdap. The girls also gets so excited. Sampaikan train tarian Ulek Mayang sampai diorang terbosan-bosan. Okey fineee. Dah hafal sangatlah tuuu.. (taknak mengaku step sebenarnya tak cantik kehkehkeh).

    Esok the girls akan ke Pekan Ranau, tolong ambil my kain yang saya hantar dekat tailor. Waktu hantar kain tu, sebenarnya saya ada minta tailor tu tolong buatkan sejenis bengkung ala-ala macam tali pinggang yang biasa penari-penari pakai. Let us see nanti apa jadi dekat kain pink berharga RM3.50 semeter tu wtf (wtf sebab saya boleh dapat kain tu harga 1.50 dekat semenanjung laken kya karoo....)

    Ops, tercakap pula bahasa hindi. Hihi. For your information, in real life, salah satu perkataan yang saya selalu sebut adalah ; 'CHALLO BEBEH!' or 'CHAL!'. Means, 'jom!'. Hahaha. Seingat saya, saya ada habit tu since saya form three kot. Tapi maybe orang jarang dengar sebab biasanya cakap dengan volume yang orang jarak dekat je boleh dengar. Yes, it's kinda habit. Spontan, and slow. And ya saya ada darah hindustan sikit.. Sebab tu kadang-kadang TERcakap bahasa hindi..... (LOL!) Fakta last tu tipu. Cubalah aku cakap aku ada darah Jepun, atau Cina, atau Korea, atau Taiwan. Mungkin orang percaya jugak kan HAHA. Tak sedar diri mata sepet, hidung tak mancungggg. Byee.



    FOR MORE INFO & UPDATES,
    FEEL FREE TO VISIT
    TARI KIRANA'S PAGE
    AND CLICK THE 'LIKE' BUTTON
    BELOW! =)


    Labels:


    1 Comments:

    Blogger tiefazatie said...

    wah,,nice la sis..all da best!

    18 December, 2010 03:47  

    Post a Comment

    You can freely :
    1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
    2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
    3. Be nice.

    Thanks for simply being here! *love*







    original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish