2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tari Kirana: Walimatul Urus Show Preparation III
Wednesday, December 15, 2010 posted at 12:21 ♥

Taken lotsa pictures, lebih-lebih lagi bila dah ada DSLR. Second night with you, oh DSLR. Wah awal-awal entri dah nak sebut DSLR kau. Kehkehkeh. Aku pulak yang lebih-lebih. Gambar semua tak transfer lagi. lagipun semuanya sengal-sengal punya gambar hahaha. Bukan aku punya dowh. Bagi aku kamera 8 MP dah cukup dowh. Tak berminat sangat dekat DSLR dowh. Aku lebih rela pilih KLCC dowhhhh....

Okeylah dah mengarut. Anyway, DSLR tu milik adik lahh. Orang tengah loaded, macam tu laaaa. Siap ah giliran aku loaded nanti. *jeles.

Life's good. Alhamdulillah, sihat. Hidung yang temporarily tersumbat pun dah okey. Semua okey. Bilang saja okey. Itu pun selepas dua malam tidur tanpa pasang kipas. Yes, I think Ranau dah makin sejuk sekarang ni, especially malam. Please please please salji turunlah malam krismas nanti. Macam dekat kartun-kartun tuuu. Kahkah. Anyway, suka tengok cerita-cerita enchanted dekat TV time krismas :')

Update tentang persiapan tarian pula.

Alhamdulillah Pipie setuju menarikan watak Awang untuk persembahan tarian Ulek Mayang. Sebab dia ada kawan. Asyraf pegang watak bomoh. Gosh, kodou (kodou means KERAS dalam bahasa dusun). Tapi dari tak ada langsung, kodou pun kodou lah. Janji ada. Lagipun dah kira okeylah Pipie volunteer nak tolong. Warghhh.. Lepas ni perlukah saya panggil budak-budak lelaki untuk join group Tari Kirana? Thing is, ahli-ahli Tari Kirana yang tetap semuanya perempuan.

Latihan intensif dah start. I'll be away on 17th December dan persembahan tu 18th petang dan malam. Hari ni 15 Disember so tinggal dua hari lagi masa untuk latihan. 4 tarian baru dengan step baru dalam masa kurang dari seminggu. Untuk perfection, kena buat dalam sebulan juga okey. Saya pun waktu mula-mula perform dulu, waktu masih dalam Bidasari, 6-7 jenis tarian dalam masa lebih sebulan. Itu pun korbankan cuti mid semester untuk berlatih pagi petang dan malam selama lebih seminggu. Waktu tu la dari badan yang kodou HAHA terus jadi lembut. Waking hours intensively trained.

Today we're going t ospend our whole day - 6 hours, untuk train dan train. Well of course lah ada rehat. Biasa train petang 4 jam saja. Kali ni tambah hours. Esok mungkin tambah lagi. Start pagi. Ha kau :D

Ohya. Menjawap pertanyaan Wanie, my friend dari Sabah juga hehe. Kenal lebih dekat waktu sama-sama under adhoc Sabah UUM join Bakti Siswa tahun 2007 dekat Tawau, Kampung Ranggu, Kampung Balung, dan SMK Balung. Wah ingat lagi owh. :P


To Mr and Mrs Mikko. Eceh nak juga. HAHAHA. Mrs-nya saja ya. Haha. Kenapa tu, ada rancang-rancang buat majlis? Alhamdulillah bertemu jodohnya berkat kesucian akhir terlaksana Pabila sedang bersanding janganlah suka menjeling ewwwwwahhhh. Terspontan menyanyi dalam hati. Lagu ni best kehkehkeh.

Boleh ja Wanie, benda boleh bincang. Cuma mau kena make sure the girls ahli Tari Kirana free lah. Sebab diorang ni budak-budak sekolah lagi ;) 

Okey, later! :)

FOR MORE INFO & UPDATES,
FEEL FREE TO VISIT
TARI KIRANA'S PAGE
AND CLICK THE 'LIKE' BUTTON
BELOW! =)


Labels:


4 Comments:

Blogger mr_mrs mikko said...

lama lagi bha naa..
mo d tanya2 ja bha tu..
hehehe....

mcm siuk bha..
tu la aku tnya...
heh! jgn ko risaw,
mmg cuti skolah jg d pilih tu..

15 December, 2010 18:39  
Blogger Fina Sophie said...

mr_mrs mikko,
ohyaka.. silap lah ni :P syok bah, tapi sy sndiri pikir2 ni sy kawen pun sy mau juga ada persembahan. tp lucu pula kalo pngtin sndiri turun ajar budak2 utk mjls dia sndri. hehehe. ka, x lucu? XD

apa2 hal roger2 ja k ;) insya-Allah.

16 December, 2010 04:29  
Blogger mr_mrs mikko said...

eya bha..
hihi..

hrp dlm 2 3 taun ni ko still urus budak2 ni..
mmg ku mo tempah jg ni..
hihi..

mcm siuk bha..

16 December, 2010 15:47  
Blogger Fina Sophie said...

mr_mrs mikko,
insya-Allah wanie. masih lagi. cuz this is my passion. buat part-time isi masa lapang. skrg ni pun mau tmbh penari baru, batch baru. yang skrg ni 3-4 tahun lagi masing2 sudah p kolej. susah sikit suda. i still train budak2, cuma mybe bukan org yg samala.. ada juga kwn2 sy yang lain bertanya2 mau prsmbhn ba, tp smua mcm ko. lama lagi sikit. :P

17 December, 2010 02:49  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish