Pages

Tari Kirana: Walimatul Urus 18th Disember 2010 Show Preparation II

Saturday, December 11, 2010

Dua hari ni busy lain macam. I love the tense, but I hate that I macam nak tersakit pula. Dan ya, saya rasa memang sakit ni. Badan dah start panas. But saya kena lawan juga. Ni bukan masa nak terlantar. Heh. Actually, hari ni pun ke pekan Ranau juga ganti mama masak sebab mama ada hal. Lately, she's quite busy for our coming project next year. Semua busy. Oh bila masa pula my family releks-releks XD

Dalam masa dua hari dah cover dua tarian. Ulik Mayang dah 90% siap. Sebenarnya boleh siapkan hari ini tapi masih tak dapat cari penari lelaki. Benarlah. Lelaki dah makin pupus dari muka bumi ni.

JOKE! :P Alasan je tu. Padahal tak tahu nak panggil siapa.

Esok saya tak ada. Ke Kota Kinabalu lagi. Hmph. Ada ke tak ek masa nak pergi Pasar Pilipin tuh. Di pusat bandar pulak tu. Kawan dari Semenanjung minta tolong survey harga mutiara sabah. Rasa bersalah dekat kawan. Biasanya ke Kota Kinabalu untuk berurusan saja, lepas tu terus balik. Tu pun urusan bukan dekat pusat bandar. Tapi luar dari bandar KK. Lepas tu bukan drive sendiri. Rasa macam tertekan pula tiba-tiba. HEHEHE. Tengoklah esok. Nak pergi cari kain untuk persembahan tarian juga. I hope, kain-kain tu taklah semahal kain yang saya beli semalam.

I asked the girls pergi cari bambu (untuk tarian magunatip) esok. Cari ye. Dengan menebang. Cool kan? XD

Okey need rest. Da.

FOR MORE UPDATES,
FEEL FREE TO CLICK THE 'LIKE' BUTTON
BELOW! =)

4 comments:

  1. habes gatal2 la the girls menebang bambu2 tu sume! huhu

    ReplyDelete
  2. fara,
    haha. actually kan fara, tiap kali persembahan yg kena ada tarian magunatip, kitorang biasanya kena cari bambu baru. sbb bambu lama biasanya kering n rapuh dah. dah tak bleh guna sgt. tak tahu nak jaga bambu tu cmna supaya thn lama, so tiap kali kena buat prsmbhn, mmg kena tebang. the girls capable je dgn bnda2 tu. smua gadis2 kg, mcm sy ;) :P

    ReplyDelete
  3. naaa.kalo konon2 msa datang nnt aku order kamu utk knduri kawen d umah aku ji..
    buli ka tu kamu dtg??
    hhihihih...

    mcm siuk pulak bha kalo ada prsmbahan tarian mcm ko wat ni

    ReplyDelete
  4. mr_mrs mikko,
    sure la wanie.. hihi ;)

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS