2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tari Kirana: Walimatul Urus 18th Disember 2010 Show Preparation II
Saturday, December 11, 2010 posted at 22:42 ♥

Dua hari ni busy lain macam. I love the tense, but I hate that I macam nak tersakit pula. Dan ya, saya rasa memang sakit ni. Badan dah start panas. But saya kena lawan juga. Ni bukan masa nak terlantar. Heh. Actually, hari ni pun ke pekan Ranau juga ganti mama masak sebab mama ada hal. Lately, she's quite busy for our coming project next year. Semua busy. Oh bila masa pula my family releks-releks XD

Dalam masa dua hari dah cover dua tarian. Ulik Mayang dah 90% siap. Sebenarnya boleh siapkan hari ini tapi masih tak dapat cari penari lelaki. Benarlah. Lelaki dah makin pupus dari muka bumi ni.

JOKE! :P Alasan je tu. Padahal tak tahu nak panggil siapa.

Esok saya tak ada. Ke Kota Kinabalu lagi. Hmph. Ada ke tak ek masa nak pergi Pasar Pilipin tuh. Di pusat bandar pulak tu. Kawan dari Semenanjung minta tolong survey harga mutiara sabah. Rasa bersalah dekat kawan. Biasanya ke Kota Kinabalu untuk berurusan saja, lepas tu terus balik. Tu pun urusan bukan dekat pusat bandar. Tapi luar dari bandar KK. Lepas tu bukan drive sendiri. Rasa macam tertekan pula tiba-tiba. HEHEHE. Tengoklah esok. Nak pergi cari kain untuk persembahan tarian juga. I hope, kain-kain tu taklah semahal kain yang saya beli semalam.

I asked the girls pergi cari bambu (untuk tarian magunatip) esok. Cari ye. Dengan menebang. Cool kan? XD

Okey need rest. Da.

FOR MORE UPDATES,
FEEL FREE TO CLICK THE 'LIKE' BUTTON
BELOW! =)

Labels:


4 Comments:

Blogger fara said...

habes gatal2 la the girls menebang bambu2 tu sume! huhu

12 December, 2010 00:18  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
haha. actually kan fara, tiap kali persembahan yg kena ada tarian magunatip, kitorang biasanya kena cari bambu baru. sbb bambu lama biasanya kering n rapuh dah. dah tak bleh guna sgt. tak tahu nak jaga bambu tu cmna supaya thn lama, so tiap kali kena buat prsmbhn, mmg kena tebang. the girls capable je dgn bnda2 tu. smua gadis2 kg, mcm sy ;) :P

12 December, 2010 00:24  
Blogger mr_mrs mikko said...

naaa.kalo konon2 msa datang nnt aku order kamu utk knduri kawen d umah aku ji..
buli ka tu kamu dtg??
hhihihih...

mcm siuk pulak bha kalo ada prsmbahan tarian mcm ko wat ni

14 December, 2010 22:30  
Blogger Fina Sophie said...

mr_mrs mikko,
sure la wanie.. hihi ;)

16 December, 2010 03:35  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish