2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tari Kirana: Walimatul Urus 18th Disember 2010 Show Preparation
Friday, December 10, 2010 posted at 01:30 ♥

Kan dah cakap. It's all about 'the momentum', babes. Membuatkan aku rajin menghasilkan entri. Walaupun dalam keadaan mengantuk but what the hell.

Esok mama ke Kota Kinabalu, so saya kena ganti mama masak dekat gerai. Masak lauk pauk untuk dijual. Excited. Fina nak masak dekat gerai weh HAHA. See, told ya, my cooking got market. Mama trust my cooking yea yeayy.

Plan for tomorrow (10 Dec).

7am : Gerak ke gerai dekat Lasing (Pekan Ranau) bawa Dana sekali. Tak best masak sorang-sorang kehkeh keji betul. Terus start masak. I dunno berapa jenis masakan mama nak suruh saya masak sebenarnya but saya free saja sampai around 12pm.
Around 12pm : Siap masak. Lagi awal, lagi bagus, sempat jalan-jalan ehehe. Makan dulu. Kemudian pergi cari foundation dan pelembab muka. Bedak juga - nak Silkygirl hijau. Ke kedai jahit (tadi tak sempat nak pergi tadi, lewat petang baru sampai Pekan Ranau. Kedai pun dah banyak yang tutup). Dan kemudian, ke library, return buku. Dah lewat sehari dah T__T
2pm : Make sure dah sampai rumah sebab start training tarian.
  • Pipie still not sure if dia nak join or tak. Actually, dia macam nak tapi dia takda kawan. Hehe. Oh ya. Tak ada orang di rumah esok, so I might bawa Pipie sekali untuk my girls day out (lah sangat) dengan Dana esok. Hope that sepanjang hari esok janganlah bergaduh saja T___T
  • Mari kita lihat siapa yang jadi puteri satu, dua tiga, empat, lima, enam dan tujuh. Ahli Tari Kirana cukup 6 orang saja, so saya dapat suggestion untuk import sekejap ahli untuk cukupkan orang untuk persembahan Ulik Mayang nanti. Puteri-puteri tu semua saya akan pilih guna cabutan kertas. Kita tengok esok ;)
  • Dana awal-awal dah cakap tak mahu jadi puteri tujuh (if dapat) kalau Pipie jadi watak lelaki tu. Sebelum tu saya ada cakap, dekat part last sekali, ada part puteri tujuh menari dengan watak lelaki tu. Eleh diorang memang. I always told Dana, your young brother tu loves you that's why he keeps on teasing you!
  • And the updates about our show preparation will be going onnnn and on sampailah 18hb ni HAHAHA :P
FOR MORE UPDATES,
FEEL FREE TO CLICK THE 'LIKE' BUTTON
BELOW! =)

Labels:


6 Comments:

Blogger Syafiq Rosli said...

wah pndai memasak ye..:)

10 December, 2010 03:28  
Blogger fara said...

mesti fina masak sedap smpi mak pon ley bg utk dijual! :)

10 December, 2010 13:51  
Blogger cikpia said...

wow!!! cant wait to read the outcome of tari kirana..... jangan lupa story yer!!! with pics of coz.... =)

10 December, 2010 19:01  
Blogger Fina Sophie said...

Syafiq Rosli,
semestinya tak terer mcm ur mum. ehehehhh

17 December, 2010 03:02  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
sbb takda tukang masak lain, thats the main reason actually :P but yeah, u can think that way juga. i like the idea. HAHAHA :D

17 December, 2010 03:03  
Blogger Fina Sophie said...

cikpia,
sure cikpia. satu kemestian tu! =)

17 December, 2010 03:03  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish