2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Show time! ♡
Wednesday, December 08, 2010 posted at 17:56 ♥

Baiklah dah tahu. Bila saya rasa hidup saya ada momentum, ada terasa bounce dia, barulah merangkak-rangkak ke sini. Kalau hidup hambar senyap dan sepi saja, saya nak cerita apa.

Read my previous entry dekat Sufilara.blogspot.com, tiap hari ada-ada je benda nak diceritakan kalau boleh. Kadang-kadang busy sangat sampai entri tu terpaksa postpone ke next day. Terhibur pula baca entri sendiri - wah saya tak tahu pula saya ni funny juga orangnya kadang-kadang kan?

Ok HAHAHAHA.

Spent my free time on YouTube lately. Mencari-cari idea untuk next performance. Yeay yeay rasa macam nak jump up up to the moon je tapi behave, behave. Harhar. Remember, play cool. Kan dah 24 tahun. Ini motto umur 24. Azam or whatever you people call it. Play cool, Fina. Play cool. Dalam masa setahun ini sehingga berumur 25, salah satu azam adalah untuk mengurangkan dengan jayanya ke-obvious-an kelakuan kau itu yang suka excited secara over. Macam budak-budak. Kadang-kadang malu dekat budak-budak sebenarnya (- -")

So, where were we? Ah okey. Performance untuk walimatul urus Ain dan suami. Di SINI update tentang pernikahan Ain waktu Oktober lepas. Sebab husband Ain datang dari Terengganu, so saya rasa nak bawa tarian Ulik Mayang dan Joget Kain Songket. Dan of course, kenalah ada tarian dari etnik sabah. Kontemporari sekali dengan Magunatip. Gerrrranddd gitu. Ulik Mayang tu nak buat dramatari. Seven princesses with one guy. Oh Pipie, meh la ikut kakak-kakak ni menari sekali HAHA. I so want Pipie to join us! Sebab sebelum ni pun Pipie pernah ikut perform. So dia dah ada basic. Masak aku nak ajar budak-budak takda basic dalam masa seminggu je @_@

We'll see if Pipie setuju nak join.

Step dah ada buat, tapi masih duduk dalam kepala saja. Mula training 10 Dis, dah buat nanti baru nampak cantik ke tak cantik, sesuai or tak sesuai, and dekat mana nak kena ubah or kekalkan. I want to make it sweet and simple :')

bye! *menari-nari*

FOR MORE UPDATES,
FEEL FREE TO CLICK THE 'LIKE' BUTTON BELOW! =)

Labels:


3 Comments:

Blogger nur.sa said...

tau tak bila fina sebut ulik mayang, saya terus nak tergelak besar sebab teringat ada 1 group staff kat sini perform tarian ulik mayang waktu family day ogos lepas.

bayangkan, selalunya yang menari ulik mayang tu puteri2 kan. sekali mereka ni semua lelaki, tup2 berpakaian macam puteri, mekap tebal2, dengan perut boroi dan siap ada yang bermisai pergi menari lagu ni. terbahak-bahak kitorang. hahahaaa..

anyway,idea fina utk dorang perform lagu gabungan dua negeri sangatlah cun. :)

08 December, 2010 19:34  
Blogger Fina Sophie said...

nur.sa,
wah bapa budak ke sume puteri2 tu. tak letak putera satu hingga tujuh? ekekek. but its much more funny if semua pegang watak puteri though. hihi. terbayang @_@

hope we're gonna make it. thanks supporting sa. dedicated to u also. sa kan dari terengganu juge. hehe..

17 December, 2010 03:10  
Anonymous Anonymous said...

ma sjekke:)

23 January, 2011 08:46  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish