Muka macam artis siottt.. (??)

December 16, 2010

Ini entri macam nak muntahkan darah dari tekak orang so jangan cakap saya tak bagi warning dulu OKEY hehehehhhhh.

Dulu mula-mula dia cakap muka ai macam Fifi, lepas tu dia cakap macam Scha Alyahya. Lepas tu Adira naib juara AF. Yang ni dua orang yang cakap. Dia dan dia. Baru-baru ni dia cakap macam Poppy Bunga (memegang watak Nadira dalam Sinetron Cinta Kirana) dan this gorgeous selebrity, Marion Caunter!

Talking bout Sinetron Cinta Kirana :

'Ada tengok muka ex Raka tak? Yang kahwin dengan kawan dia.'
'Ada la. Comel. Suka I tengok.'
'Macam you. Hahaha.'
'Mata you something wrong la. Semua nampak I.'
'Entahla...'

Dia maksudkan, Poppy Bunga.

Tiba-tiba terima mesej dari orang yang sama :

'If you want to see your twin, look at Channel 702 now.'
'Yang mana?' 
'Pengacara.'

And there standing Marion Caunter, sebagai pengacara musim kedua The Biggest Loser Asia Season 2. So ai jawap ;

'Ohh.. Haha. You ni. Ada-ada saja.'




Itu belum masuk lagi flight attendant dia jumpa waktu dekat airport yang dia kata sebijik macam saya, dan ada lagilah. I don't remember. It seems like everywhere dia pergi, mesti dia jumpa at least someone look exactly like me (pada dia lah). I laughed, as always. Dan jawapan dia selalunya ...; 'betul.. memang sebijik. bukan main-main.' Oh no stop it (oh yessss..) kahkah. Uh well okey, muka kelima-lima selebriti atas tu kesemuanya sweet (kehkeh) dan mata kecik-kecik macam mata saya. Of courselah boleh kata mereka sama macam saya. Dah mata kecikkk. HAHA. Macamana saya nak percaya. You all bagitahulah. Yang pasti, kelima-lima ini KURUS.

Teringat dulu ada orang bagi mesej dekat inbox FB, no way I would want to put the link here. Serius malu gila nak tunjuk. Okey fine. Banyak persamaan. An artist from China, if I am not mistaken. She's looking more like a slut than an artist though. Panas juga dalam hati. Apa motif dia nak bagi link gambar perempuan tu dengan posisi tak senonoh macam tu. Even muka sama, but obviously that is not me. Sebenarnya benda dah lama. Dah lupa. Not sure saya pernah taip entri pasal ni atau belum. Lagipun saya yakin saya tak perlu nak simpan benda remeh temeh dan insulting macam tu dalam kepala hotak cuma hari ni tetiba teringat. And actually, orang yang hantar link dekat saya tu a friend of mine. A guy. Used to be close, as a friend. But not too close. Whatever I might have done to you in the past, no matter what, today I am a new Fina. I know I'd hurt your feelings before, but let's just forgive and forget.

Ya saya tahu, saya banyak lukakan hati orang sebelum ni. But I've learnt my lesson. I've been paid. Cash dekat dunia. Betrayed. Everythinggg. Don't make me start. I've been so happy, I love my current life. I know who loves me and who's not. I know those who hate me but what the hell. Hate me, love me. Just, don't backstab me. Tu je. It's damn painful.

Fina you know in the past is still the same Fina you know today, to be truth. But the new one here is better. I can assure you this :)

Anyway. Nah hambik.


Lepas ni kalau orang still cakap lagi sama, saya akan jawap, 'muka orang ranau memang semua sepesen. imagine lah.' kehkeh.

Maaf, entri memang tak ada motif langsung. Lain kali jangan buat ai perasan, boleh? Ekekekekkkk.

You Might Also Like

10 comments

  1. oh ye. tang mata, memang fina dan adira tu sangat sama. kalau crops tang mata korang je, mesti ingat orang yg sama. heeeeeee..

    ReplyDelete
  2. mmg nmpk sme la fina.
    oh myy :)

    ReplyDelete
  3. haha... jawapan selamat o naa..

    naa,jgn2 dia slalu tbayang mukamu asal dia jln..
    tulaa smua urg pn jd mcm mukamu ni

    ReplyDelete
  4. nur.sa,
    sa, kan dah ckp. part mata tuu. haha. yeke ada cakap. :P plus, adira punya bntuk muka actly lebar sikit berbanding sy. muka sy nmpk lebar sbb you-know-why ekekekk (- -")

    ReplyDelete
  5. The Nurul,
    or should i say, mekap?? :P

    ReplyDelete
  6. fara
    haha yela tu faraaa.. nmpk sama bila mekap la. kdg2 after mekap, tgok reflection dkt cermin, terus dlm hati ckp, eh adala sikit mcm adira.. ekekek... :P

    ReplyDelete
  7. mr_mrs mikko,
    exactly! secret admirer yg tak berapa secret pun. since mula kenal lagi dia mcm tu. jln sikit, bleh pla dia tiba2 mesej semata2 mau bgtau dia terjumpa org muka sama ngan sy. selalu. skrg lali suda. :P

    ReplyDelete