2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




1Borneo December 2010 : Day 1
Tuesday, December 28, 2010 posted at 01:47 ♥

I'm at Kota Kinabalu now. 1Borneo. Online dekat bilik adik at 2nd floor. Came here all the way from 3rd floor without any slipper on kahkah. I don't care. Malas pakai slipper.

Kami 6 orang semua. Hotel Courtyard. I was planning for Tune Hotel pun okey, but my brother ni berbeza dengan saya. Saya tak kisah hotel murah-murah, janji kemas dan bersih, but my borther ni prefer penginapan yang selesa. Not sempit. Well ya I admit Tune Hotel a bit sempit. Okey. Pipie sebilik dengan Kili, Lia (Kili's GF) with her younger sister, Elwi. And me with, of course, Dana.

Well, I can't write much. But everything went well juga. Briefly, kami gerak ke KK sekitar 2.30PM naik kereta sewa, arrived two hours after. Macam biasa, my favourite tidur dalam kereta hahaha. But sebelum tu talking and laughing with my talkative siblings. Always so funny HAHA. Check in hotel, waktu dekat kaunter out of sudden dengan muka panik Dana told me she think she left my handphone (dia pinjam waktu dalam kereta) along with her own handphone. She said.. :

"JOE, TELEFON SAYA TERTINGGAL DALAM KERETA!", then dia paused sekejap. Me, Kili, Pipie, Lia, and Elwy belum sempat respon apa-apa lagi when she finally said dramatically, "NANA TELEFON KAU PUN TERTINGGAL!", my mata dah membesar and there you are. Beast in me nak terkeluar. Hoh.

Looking back, how funny she is. Sempat lagi berJOE-JOE? Anyway, she gets on my nerve, and everyone is watching (- -"), but time tu memang tak kisah langsung, well, MY HANDPHONE IS MISSING SO WHAT THE HELL WITH THOSE PEOPLE STARING HAHA.

I kept on saying, "AMBIK NOMBOR TELEFON, AMBIK NOMBOR TELEFON!" tengok jam and jarum dah sampai pukul 5 wtf stesen banyak dah tutup. Double check my make-up bag, sambil keep talking I don't even remember what I was saying (haih hahahaha) and I can see Dana terbingung-bingung tak tahu nak buat apa. We won't get our phone back, we won't.... dan jumpa. LOL. My phone dalam beg.

Dana saw and cried, "HANDPHONE SAYA YANG TERTINGGALLL.."

I try to reach her phone, I am sure the phone still dalam kereta. Bau sekejap tadi kami sampai hotel pun. The driver of course will hear. Lepas tu nampak Dana jumped. Heard bunyi telefon Dana dalam beg dia.

"Eh ingatkan tadi sudah cek betul-betul dalam beg??"

"EHEHEHE."

Pipie menyampuk, "Saya yang masukkan handphone ko dalam beg ko." Lepas tu saya jenggil mata dekat Dana. Lepas ni buat lagi siap.

Tak pasal-pasal buat drama depan orang.

And my brother said, Sudahlah bising, tambah lagi bising. What? LOL.

Okeylah. Got to go. Actually tengah tunggu Dana dan Pipie bawa naik maggi. Tiba-tiba lapar tengah malam. Diorang dah datang. Slurpppp. Da!


Random :
- watched Guliver's Travel
- nampak shawl I've been searching for! Esok beli.
- Got to go!

Labels:


8 Comments:

Blogger Si Kachak Suparjo said...

Menggelabah ko!


Lama aku tak singgah sini.

28 December, 2010 13:26  
Blogger nur.sa said...

best tak cite Guliver's Travel? nak tengok jugak. tp mau donlod je. hohoho.

29 December, 2010 10:50  
Blogger mr_mrs mikko said...

aunt aku hari tu di courtyard naa..
kami d grand borneo..

siuk jg kan.

29 December, 2010 12:38  
Blogger fara said...

hehe. ble ngan adek2 mmg akan jadik havoc mcmtu jugak.
kekadang mama pon bole panik mcmtu kalo ade beg tertgl. ngee ;P

30 December, 2010 11:37  
Blogger Fina Sophie said...

Si Kachak Suparjo,
helo. handphone is like everything! bukan needs lagi dah. keperluan asas.

thanks for being around this time :)

02 January, 2011 01:00  
Blogger Fina Sophie said...

nur.sa,
bolehlah utk laughter. funny okey ;) download ke tgok kat pawagam ke, the story is still the same so go on hehehe

02 January, 2011 01:01  
Blogger Fina Sophie said...

mr_mrs mikko,
tinggal dalam shopping hypermall 1borneo forgodsakeeee, tunehotel pun siok. hahaha :P

02 January, 2011 01:02  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
tell me about it. mcm, eh, diam 5 minit boleh tak? hahah

02 January, 2011 01:03  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish