Pages

1Borneo December 2010 : Day 1

Tuesday, December 28, 2010

I'm at Kota Kinabalu now. 1Borneo. Online dekat bilik adik at 2nd floor. Came here all the way from 3rd floor without any slipper on kahkah. I don't care. Malas pakai slipper.

Kami 6 orang semua. Hotel Courtyard. I was planning for Tune Hotel pun okey, but my brother ni berbeza dengan saya. Saya tak kisah hotel murah-murah, janji kemas dan bersih, but my borther ni prefer penginapan yang selesa. Not sempit. Well ya I admit Tune Hotel a bit sempit. Okey. Pipie sebilik dengan Kili, Lia (Kili's GF) with her younger sister, Elwi. And me with, of course, Dana.

Well, I can't write much. But everything went well juga. Briefly, kami gerak ke KK sekitar 2.30PM naik kereta sewa, arrived two hours after. Macam biasa, my favourite tidur dalam kereta hahaha. But sebelum tu talking and laughing with my talkative siblings. Always so funny HAHA. Check in hotel, waktu dekat kaunter out of sudden dengan muka panik Dana told me she think she left my handphone (dia pinjam waktu dalam kereta) along with her own handphone. She said.. :

"JOE, TELEFON SAYA TERTINGGAL DALAM KERETA!", then dia paused sekejap. Me, Kili, Pipie, Lia, and Elwy belum sempat respon apa-apa lagi when she finally said dramatically, "NANA TELEFON KAU PUN TERTINGGAL!", my mata dah membesar and there you are. Beast in me nak terkeluar. Hoh.

Looking back, how funny she is. Sempat lagi berJOE-JOE? Anyway, she gets on my nerve, and everyone is watching (- -"), but time tu memang tak kisah langsung, well, MY HANDPHONE IS MISSING SO WHAT THE HELL WITH THOSE PEOPLE STARING HAHA.

I kept on saying, "AMBIK NOMBOR TELEFON, AMBIK NOMBOR TELEFON!" tengok jam and jarum dah sampai pukul 5 wtf stesen banyak dah tutup. Double check my make-up bag, sambil keep talking I don't even remember what I was saying (haih hahahaha) and I can see Dana terbingung-bingung tak tahu nak buat apa. We won't get our phone back, we won't.... dan jumpa. LOL. My phone dalam beg.

Dana saw and cried, "HANDPHONE SAYA YANG TERTINGGALLL.."

I try to reach her phone, I am sure the phone still dalam kereta. Bau sekejap tadi kami sampai hotel pun. The driver of course will hear. Lepas tu nampak Dana jumped. Heard bunyi telefon Dana dalam beg dia.

"Eh ingatkan tadi sudah cek betul-betul dalam beg??"

"EHEHEHE."

Pipie menyampuk, "Saya yang masukkan handphone ko dalam beg ko." Lepas tu saya jenggil mata dekat Dana. Lepas ni buat lagi siap.

Tak pasal-pasal buat drama depan orang.

And my brother said, Sudahlah bising, tambah lagi bising. What? LOL.

Okeylah. Got to go. Actually tengah tunggu Dana dan Pipie bawa naik maggi. Tiba-tiba lapar tengah malam. Diorang dah datang. Slurpppp. Da!


Random :
- watched Guliver's Travel
- nampak shawl I've been searching for! Esok beli.
- Got to go!

8 comments:

  1. Menggelabah ko!


    Lama aku tak singgah sini.

    ReplyDelete
  2. best tak cite Guliver's Travel? nak tengok jugak. tp mau donlod je. hohoho.

    ReplyDelete
  3. aunt aku hari tu di courtyard naa..
    kami d grand borneo..

    siuk jg kan.

    ReplyDelete
  4. hehe. ble ngan adek2 mmg akan jadik havoc mcmtu jugak.
    kekadang mama pon bole panik mcmtu kalo ade beg tertgl. ngee ;P

    ReplyDelete
  5. Si Kachak Suparjo,
    helo. handphone is like everything! bukan needs lagi dah. keperluan asas.

    thanks for being around this time :)

    ReplyDelete
  6. nur.sa,
    bolehlah utk laughter. funny okey ;) download ke tgok kat pawagam ke, the story is still the same so go on hehehe

    ReplyDelete
  7. mr_mrs mikko,
    tinggal dalam shopping hypermall 1borneo forgodsakeeee, tunehotel pun siok. hahaha :P

    ReplyDelete
  8. fara,
    tell me about it. mcm, eh, diam 5 minit boleh tak? hahah

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS