2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Sunday, November 14 2010.
Monday, November 15, 2010 posted at 01:17 ♥

it's midnight, 15 November 2010. tapi mari anggap hari ini masih 14 November, i insist :P

sekarang aku selalu buka Gmail je kalau online. apa-apa notification, terus dapat dekat Gmail. blog ada komen, dapat notification. Facebook ada wallpost or picture comment, dapat notification (padahal berapa keratlah sangat gambar dalam Facebook) atau apa-apa saja - macamlah tak kenal Facebook kan. dapat notification juga dari Twitter ada orang follow, selaju mungkin try follow balik. notification dari Formspring ada orang soal, baru buka Formspring untuk tengok soalan, jawap tu insya-Allah HIHIHOHOHEHE. cek chat box dekat blog ..ya buka blog tu selalu, tapi update blog jarang. padan muka blog. kikiki. uh apsal ketawa lain macam ni. Masalahnya, tak lawak pun.

just .. i missed banyak entri-entri baru dari para blogger kegemaran, saya masih belum blogwalk dekat para-para blogger yang blogwalk dekat blog ini dan siap left comment or message dekat chat box. malah balas comment dekat blog sendiri pun lambat. but by this time i rasa i dah sure balas komen-komen entri. cuma tak berkesempatan melawat blog kalian lagi. minta ampunnn. i have to focus for another thing .. and i just don't feel like socializing much in here, FOR NOW.
sekarang ni asyik-asyik ada saja nak kena buat. biasanya ada gap dalam beberapa hari saja, buat persiapan dll, dan banyak benda yang clash padahal dua-dua benda adalah penting T___T sekurang-kurangnya, pentinglah bagi saya. tak kisah busy-busy ni, cuma yang tak suka tu kalau clash. rasa macam nak menyumpah je jadinya. jap eh.

okey. minggu lepas, dalam seminggu saja saya kena ke Kota Kinabalu dua kali ulang alik. jumaat-sabtu tak tidur langsung sebab siapkan kerja sebelum bertolak. petang tadi (ahad), train budak-budak - err actually bukan train kot. tapi refresh balik step-step yang diorang belajar sebab esok kena perform dekat SK Poring. untuk pembukaan dan penutupan Majlis Penyampaian Hadiah. lepas majlis tu tak terus balik rumah, saya kena ke gerai tolong mama masak - mama tengah tak sihat, tangan sakit. she'll be there too, anyway. just untuk perhati. but i'll do all the cooking. ah great. bising ah mama tengok anak dara dia ni masak style bujang hohoho (- -") what to do, tangan yang sakit, bukan mulut :P

sabtu ini kena ke kota kinabalu lagi. still ada kerja untuk disiapkan sebelum bertolak ke sana. oh my terkejar. kerja banyak lagi nak buat tuuu. within those time, 16 november birthday seseorang pula, tak decide lagi nak bagi apa. dana pula birthday 17 ini. tuan empunya blog awal disember ini. 9, 12, dan 17 disember bakal berulang alik ke Kota Kinabalu. kalau jadi, ada peluang buat performance di Dewan Masyarakat Ranau 18 Disember. sepanjang tempoh-tempoh ini juga, i have to do lottssssss of preparation, termasuk untuk benda-benda yang sedang berada dalam perancangan. juga lots and lots of thing to do. termasuk plan Tari Kirana sejak beberapa bulan lepas untuk tambah ahli kumpulan hujung tahun ni, which, hujung tahun dah tiba, perasan tak? LOL. kenapa tunggu hujung tahun? sebab, cuti sekolah. cehhh.. selepas beberapa bulan, dah start dah Fina ni dengan aktiviti-aktiviti tarian dia. yay!

okey tapi kena panik, sebab kena buat to-do list ni, baru rasa betul-betul organized. wajib @_@

i lost my wallet sabtu lepas, lepas tu ada orang jumpa balik. i was so grateful that there's still some honest and kind person out there. aku rasa busy dan tak tidur semalaman tu yang buat aku tercicir kot, tapi masalahnya saya tak rasa pun otak penat. tapi entahlah. memang otak penat kot, cuma saya je tak perasan.. tapi macam tak. heh. broadband hilang lepas tu maka bersedih-sedih lagi dalam hati. punyalah sedih broadband hilang. bukan sebab tak dapat online, sebab rumah got wifi. simkad dah kena bar pun (tapi sebenarnya dah bayar pun, tapi apalah RM68 tu kalau banding dengan harga modem broadband tu.. mahal kottt... - materialistik gila). ceh bukannya materialistik sangat, just, serba salah sebab sebelum ni dah pernah hilangkan broadband - tertinggal dalam bilik hotelllllll wth malas nak ingat balik. lupakan yang tu, kita fokus hal broadband yang sekarang ni. bila perasan hilang tu, tidur malam pun teringat. bangun pagi nak mulakan hari dengan ceria pun bila ingat broadband terus rasa hari dah mendung. time tengah gelak-gelak, ingat dekat broadband yang hilang tu, terus muram balik. saya tau saya memang takut sangat-sangat dekat kehilangan. apa-apa saja yang hilang. boleh kata fobia.

that's why ringan sangat rasanya badan ni nak melompat sebab dah jumpa balik broadband tu. baru tadi terjumpa secara tak sengaja dalam kotak tisu (- -") dan baru sekarang faham kenapa orang selalu cakap kalau gembira badan rasa macam ringan. that's it. dah rasa dah. errr, Armin, bukan sebab Fina dah kurus (lah sangat) maka bolehlah melompat-lompat. bukannya berat sangat badan dulu isk cepok kan XD

still tak ngaku otak penat. memang tak rasa penat. ini memang saya. a bit CLUMSY cuz i'm falling in love. LOL. well, i hope i do have short-term memory. aku ini terlalu sukakan kenangan. i would remember it all - always. i wish, sometimes i'll get so clumsy that i might left those memories somewhere behind?

HAHAHAHA.

speaking about memories. after years, i met this one senior of mine back then. her name is Yaya. it was a very short meeting but........... erm, nevermind, we'll talk about her in my next entry, or maybe not, or next next next entry hehe.

okey what else what else what else whatttt... tak ada lagi rasanya. see you later. i'll take lots of pict tomorrow - Tari Kirana is back in action! ^^



Labels: ,


6 Comments:

Blogger nur.sa said...

saya faham kesibukan fina tu disebab kan dua perkara. tapi mcm tak nak cakap kat sini apa dia. hahaa. main agak aje ni.dah tak busy nanti fina mesti kembali ke pangkal blog tau. :P

15 November, 2010 08:54  
Blogger fara said...

alamak!
cane bole termasok dlm kotak tisu tu!
huhu~
mmg susah ati klo ilang brg.
klo fara pon mesti tak tido lena selagi tak jmpe brg tu!

15 November, 2010 12:38  
Blogger Arief Arf said...

disable je la notification tu.
buat semak email je.
hahaha
oh btw, wallet hilang, bahaya tuuu
X)

16 November, 2010 04:39  
Blogger Fina Sophie said...

nur.sa,
ada je ni merewang2 dekat blog. fikiran ni je sesak sikit kalau nak start menaip. berat je nak start. tu yang bila sekali tulis terus terhambur semua haha :P

anyway, thanks sa ;)

18 November, 2010 01:00  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
broadband tu letak dekat ATAS kotak tisu. atas meja dekat korner. ntah cmna, dia terperosok masuk terus dlm kotak tisu. dahla kaler putih, tak nmpk kalau sekali imbas T_T

i think i got athazagoraphobia la fara. fear of forgotting smthing. once forgot where i put it, then it's lost T_T

18 November, 2010 01:04  
Blogger Fina Sophie said...

Arief Arf,
hi arief. wallet hilang leceh la arief. tau tak wktu hilang tu bnda 1st dlm ingatan DUIT lepas tu baru ic wakaka :P

then, yg lecehnya, kena g balai polis. kena berurusan pula dkt pjbt. cuz lesen drive, kad bank smua dlm tu. isk isk nsb baik ada org jumpa.

dah disable semua notification yg remeh temeh pun. hehe

18 November, 2010 01:08  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish