2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




between good or bad. you choose.
Thursday, November 18, 2010 posted at 02:12 ♥

family aku tak ada satu pun yang merokok. adik beradik lelaki aku pun tak minat nak merokok, malah tak terfikir pun kot. tapi..... ada tapi. yang bongsu (lelaki) baru-baru ni kena tangkap oleh cikgu dekat sekolah sebab kantoi merokok what the hell. pengaruh kawan punya pasal. ikutkan hati ni, aku memang nak pergi pancung (tipu) satu-satu kepala kawan-kawan dia tu. terbayang dalam fikiran ni tiap kali diorang lepak kawan dia hulur rokok suruh adik hisap. HEH! kalau aku ada waktu benda macam tu jadi, aku sure tak teragak tendang (ini tak tipu) satu-satu kepala orang yang mengajak tu. adik aku pun satu, tak ada kawan yang elok-elok sikit ke nak dibuat kawan? tapi bila fikir balik, at the first place, macam memang tak ada budak-budak lelaki yang elok sikit ke perangai sekarang? semua aku tengok perangai sama je macam hantu. tak guna. adik aku tu ada penyakit asma, sial.

sorry aku tengah marah sebenarnya ni. aku tak boleh nak compromise benda macam ni. apa kena dengan budak-budak sekarang ek. degil bukan main! menyampah gila dengan budak-budak yang baru nak pecah suara tapi dah nak berlagak cool, beli rokok, bawa motosikal keliling kampung walaupun obvious gila masih tak ada lesen sebab for God's sake, form 3 pun tak sampai lagi!

piece of shit. urgh!

aku dah have talk dah dengan dia. in fact, semua dah cakap dekat dia. i know everyone seems blaming you, Pipie, but you know WHY they act like that. saya tau berkasar takkan membantu, sebab tu bila semua orang being harsh to you, i will be the one who will talk to you as soft as possible, and i've tried my best to make you understand. i'd put all my concern into words, and tried to make you, my 13 years old special treasure, to understand. maybe you'll not have the biggest picture at this moment, but as long as you know how to differentiate between good or bad, you'll have enough picture.

kata orang, amalkan memaafkan orang seikhlas hati setiap malam sebelum tidur baru hati bebas dari penyakit-penyakit hati. hati aku ni pun bukannya sihat sangat nak tambah bermacam-macam lagi penyakit hati kan, so satu cara untuk mengurangkan rasa sakit dalam hati ni adalah dengan meluahkan pada dunia apa yang terbuku dekat blog. ni bukan setakat apa yang terbuku ni. ini memang masalah yang perlu ada penyelesaian. and only Pipie can change himself simply by deciding to do so. only him.

if you happen to read this Pipie, do it for your own good. don't break our heart - those who loves you.

Labels:


2 Comments:

Blogger LaLaLOLa said...

have went thru similar things like yours...
semua org marah2 n saya HAVE to be the one yg paling cool.... cool gile, cakap paaaling lembut tak pernah sy buat dgn sape2. tapi up to one stage, which was last month, i was like hilang sabar n slap his face like 5-6 times n lepas tu sumpah saya trauma sampai sekarang!
tp thank god he take it positively.
sy d 1st n d only 1 yg prnah main lempang2 adik ni huhuuhu tapi harap2 dia jadikan pengajarn & x ulang kesilapan.
lepas tu sy mintak maaf kat mak n ayah sbb have gone beyond the limit tapi mak cakap it's ok sbb selama ni xde yg pukul dia, biar merasa sekali. hoyeha! hahaha
tp seriously, sy yg trauma sampai hari ni! sampai bila2...

18 November, 2010 09:37  
Blogger fara said...

if my lil bro wat camni pon fara akan bengang gak.
marah sbb sygkan!

18 November, 2010 17:30  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish