2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Banner untuk 100Penulis.
Tuesday, November 09, 2010 posted at 18:46 ♥


okey banyak masa berada di depan laptop rupanya. i'm at my friend's place. you can say that i'm having my little short vacation here at Kota Kinabalu - second day now, but actually, i'm here for some reason yang saya pilih untuk tak heboh-heboh. orang cakap, benda baik tak perlu nak rahsia, tapi macam yang saya cakap sebelum ni, sampai masa nanti, adalah saya cakap tu.

sepatutnya petang tadi pergi tengok pantai dengan kawan, tapi hujan. cannot go T_T

sebab banyak masa depan laptop, saya ambil masa edit banner. masih banner yang sama saya guna dekat 100penulis.com cuma edit sikit dan resize sekecil-kecilnya waduh kecilnyaaa. saya suka yang besar gedabak kalau boleh tapi tak apa. dunia tak terbalik pun. banner ni saya buat sebagai salah seorang editor di //100penulis.com. i love daisies, that's why saya letak bunga daisy dekat situ. sunflower (my favourite flower) tu salah satu contoh bunga daisy la.

okey for now. letih tiba-tiba.

edited :

Labels:


14 Comments:

Blogger KeCiK said...

Pergh! macam setem lah! tapi tak tau ni setem brape sen.

09 November, 2010 21:57  
Blogger Fina Sophie said...

KeCiK,
pernah nmpk tak setem mcm ni? tak prnh kan? harganya tidak ternilai XD

09 November, 2010 22:29  
Blogger koshary said...

rasa rasa kalau hantar serunding guna setem ni boleh sampai tak? =D

10 November, 2010 01:39  
Blogger kusut said...

cun! love the banner lah. if anything.. maybe terkurang contrast tu je. kalau dia gelap sikit lagi part yg warna gelap, gambar bunga tu bleh jadik jelas sikit and lebih pop. maybe lah :D

tapi layout design feel dah cantik

10 November, 2010 08:47  
Blogger Fina Sophie said...

koshary,
isk nak kena explain balik ni. tak prnh nmpk setem mcm ni kan? agak2 mcm tak smpai kot, rare sgt ni, org awal2 dah cabut. serunding can wait. ;P

10 November, 2010 15:11  
Blogger Fina Sophie said...

kusut,
hi kusut! thanks sudi drop by. ya sy pun mcm rasa kurang kontrast sikit. hihi. nti edit balik. esok dah my turn buat posting. dua minggu tak post apa2 hoho.

n what do u mean by pop?

again, thanks ^^

10 November, 2010 15:15  
Blogger kusut said...

most designs should 'pop' out of the medium (screen, paper, etc) which makes it more interesting. kadang2 terlebih gelap jadik malap.. terlebih cerah jadik pudar. camtu lah lebih kurang.

rasenye design ni kalau tambah contrast sikit and maybe bunga tu kasik purple dia lebih sikit dah cukup pop. i really like the stamp thing as border. geart job lah

10 November, 2010 22:42  
Blogger Arief Arf said...

haha nice.
btw i dulu masuk gak 100penulis tu tapi quit sebab takdapat memberi komitmen.
hahaha

X)

11 November, 2010 00:01  
Blogger fara said...

semat!!! :)

ps : fina, do u know about html?? frh tuka blogskins. then tak ley nak add follower. help me!!! :((

11 November, 2010 13:04  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
uwaa fara, what happen to ur blog? tak siap lagi ke tu?

tau la sikit2 about html, but still kena rujuk dekat web2 tutorial.

11 November, 2010 13:20  
Blogger Fina Sophie said...

kusut,
ohh THAT pop(!). hehehe.. okey fhm. dah try tambah contrast. nmpk la beza sikit berbanding yang sblm ni. tapi bunga tu sy prefer that way saja lah (sebenarnya tak reti nak tukar kaler dia dah XP)

tq kusut! ^^

12 November, 2010 01:07  
Blogger Fina Sophie said...

Arief Arf,
i know. haha. its okey. sy pun tak tahu perlu byk komitmen sbnrnya, tp skrg dah kurang dah komitmen yg diminta.

nvm pun. huhu :)

12 November, 2010 01:10  
Blogger fara said...

*offtopic~
layout dh siap dh.
cume aritu tak dpt add gadget follower kat layout tu.
tp fara dh jmpe another alternative nak letak gadget tu. hehe~
better view in mozilla. ;)

12 November, 2010 09:10  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
ops. anyway, layout cantik! very simple. my favorite!

14 November, 2010 21:33  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish