2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Mary Kay's Bella Belara and..
Friday, October 08, 2010 posted at 14:18 ♥

Wanna see my one and only fragrance I'd ever bought?
Eu de Toilette Sweetheart Silkygirl - ini je yang termampu
I tend to have problems with heavily-scented fragrance because they make me sneeze or get a headache, but this one doesn't. Suka dengan bau dia yang lembut, sweet dan tidak keterlaluan. Plus, me actually not a kind of girl yang suka pakai wangian macam ni. Reason why kadang-kadang saya pergi dekat dengan gerai atau kedai yang menjual wangian-wangian ni adalah sebab bentuk botol-botol dia. Always attractive heheheh.

Attractive sekejap saja. Lepas 3 tahun, dah tak attractive dah.

Took 3 years, baru sampai takat ni LOL
Then I found this somewhere in my house :

Eu de Parfuma Bella Belara Mary Kay
Bau dia sangat soft. Mama kata, ambillah @_@ Are you crazy? Mestilah ambil. Produk Mary Kay bah tu. Sangat adore barang-barang Mary Kay. Ada lagi produk-produk Mary Kay yang mama bagi. Dan semuanya adalah PUTIH dan PINK. Pink yang sangat lembut, seriously suka sangat-sangat kaler tu. Lebih kurang macam ni pink produk Mary Kay :           Ahah. Tengok barang-barang kecantikan dan mekap ni, tambah-tambah lagi yang jenis mahal, terus tenang je rasa HAHAHA Bakal suami mesti gegar lutut bila baca ni. Okey nak bakal isteri awak cantik macam Jessica Alba atau tak?

LOL joke. Read my whole writings in this blog to make sure if saya memang perempuan yang high-maintainance ye haha.

Now tengah pening sikit. Mana aku nak letak barang-barang mekap dan semua botol-botol ni so-called produk kecantikan ni? Gosh merata-rata. My daily use pun entah dah ke mana-mana. How unorganized. Dah mula dah bilik si Fina ni menuju ke arah ketongkang-pecahan dia.

Aku memang procrastinator terbaik. Tolong brain-wash kan sikit boleh? Selalu macam ni. Ah buat ni dulu la, this can wait. Oh bestnya yang tu, yang sebelum ni can wait dulu lah. I have priority issue sobs. Sampai dekat handset pun display notes dekat standby mode saya tulis 'AVOID PROCRASTINATION' lol kronik.

Tadi dah pergi kumpul semua dan cek tarikh luput satu-satu. Ada beberapa botol yang dah masuk wastebasket. Memanggg waste. Susah hati pula tengok masih banyak dan botol masih cantik lagi tapi dah terpaksa buang sebab dah sampai tarikh luput :( Okey Fina stop buying thing you don't really wear.

Tengok, ni pergi taip blog pula padahal tak habis kemas lagi. Huh. Thinking of buying myself a watch. Sepuluh hengget pun cukuplah janji nampak mahal LOL. Even barang harga RM5 pun mestilah kita nak yang terbaik kan? Last time ada watch, waktu 2001. Saya sangat sure sebab saya simpan semua jam-jam lama saya dalam satu kotak. Semua ada kecuali jam waktu saya tahun 6. First watch. Hilang waktu tahun 6 juga. After form 3, dah tak pakai jam. Not sure why.... Mungkin sebab rimas pakai aksesori ni. Anting-anting (di Semenanjung disebut 'subang') pun kadang-kadang pakai lepas tu buka balik. Rantai pun macam tu. Gelang dan cincin pun macam tu. Bila dah start rimas, buka balik haihs.

Baik, later.

4 Comments:

Blogger .s.o.f.i.a. said...

i dont wear perfume sangat tapi kalau u're thinking of getting rid of any, aku terima jer...... ha ha....... MAMA, cikpia nak perfume gak!!!

08 October, 2010 16:28  
Blogger fara said...

dlu fara pena dimekapkan consultant dr Mary Kay.
Mmg best paki produk die...
rase mcm tak paki mekap pon. ringan & sgt cantek!
tp sendri nk bli mcm mahal sgt oh! T___T

08 October, 2010 17:20  
Blogger Fina Sophie said...

.s.o.f.i.a.,
samala mcm cikpia, tak pakai sgt. save duit dekat situ. haha. smtimes bila kena keluar baru pakai.

10 October, 2010 13:43  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
do heard yg mary kay punya consultant mmg ada buat program mcm tu kan? sini tak buat lagi, or mybe sy terlepas. biasalah pekan kecil hehe. and brg2 mary kay yg ada skrg smua my mum punya actually, tp last2 anak dia ni ha yang amik lol :P mahal la kalau nak beli sndiri (- -")

10 October, 2010 13:46  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish