2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Homeschool Your Children
Saturday, October 02, 2010 posted at 11:19 ♥


..til they reach seven.

I found this waktu surfing, buat ai teruja. Pernah dengar sekali dua pasal homeschooling, tapi tak ambil port sangat. Tapi kali ni tiba-tiba berminat, mungkin sebab kartun ni so cute terus berkobar-kobar di dada nak baca sampai habis hahahaha. Okey sebenarnya tak funny pun.

Actually, saya rasa homeschooling mungkin sesuai untuk kita terapkan nilai-nilai kekeluargaan dalam diri anak-anak. Anak-anak? Ah suddddah. Macamlah aku sendiri dah ada children. Hahaha. Tapi tak apa, proses pembelajaran itu tidak patut pernah berhenti. Tak semestinya satu masa, hanya belajar satu subjek saja. Macam tu lah. Even belum sampai masa pun, tak salah kita nak educate diri kita lebih awal bukan?

Anyway, macam yang saya cakap tadi, ikatan yang rapat dengan keluarga, dilatih dari kecil untuk berada di sekitar keluarga sahaja (doesn't mean mereka tak dibenarkan bersosial dengan kawan-kawan), akan buat kanak-kanak ni dari kecil merasa dekatnya dengan keluarga. Saya suka nak cakap, dari bayi mula lahir hinggalah umur 5 tahun, merupakan fasa paling penting dalam pembentukan peribadi anak-anak. Bila dari kecil anak-anak biasa pada keluarga, biasa pada ajaran parents (parents kenalah bagi ajaran yang elok-elok, cukup ilmu dunia dan akhirat), insya-ALLAH besar nanti dia tidak sewenang-wenangnya membelakangkan family.

Okey tak pasal-pasal bagi kursus keibubapaan dekat blog. Ngahahahahhh.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish