2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




The Biggest Loser : 49.4 KG
Wednesday, October 13, 2010 posted at 16:42 ♥


Yeay.. one of the wishlist! Finally reached 4 something. Actually, kalau perut kosong, dapat angka 49.0 tapi bila baru lepas makan, siot ja mesti ada penambahan beberapa point haha. But what the hell. It's finally four. Masih di tahap berjaga-jaga sebenarnya. Sekarang nak kurangkan ke 45kg. Fuhfuh. 45 is my ideal weight for my height. So bolehlah anda bayangkan bagaimana rendangnya aku ni LOL kaki pun saiz 4 atau 5 untuk kebanyakan jenama kampung-kampung bhahahah.


Bangun dari tidur, tengoh handphone dulu. Bila hari dah cerah, mula buat rope jumping selang seli dengan sit up. Inilah rutin setiap pagi. Lepas tu minum air banyak-banyak, then online tapi sambil berdiri. Mandi dan bersiap, kadang-kadang kalau rajin, petang after tutup kedai pun buat rope jumping juga tapi kalau rajinlah. Biasanya tutup lewat so tak sempat. Lepas tutup terus makan nasi. About makan, saya makan sekali sehari saja. Sekitar maghrib. Untuk elak nafsu makan mencanak-canak tu, selalu sumbat mulut dengan gula getah. Boleh sampai 12 jam gula getah dalam mulut gara-gara nak tahan makan. But actually, tak rasa terseksa sangat pun. Saya sebenarnya kalau teringin sangat nak makan, saya akan makan saja. Saya tak diet teruk sangat. Tapi if keinginan tu masih boleh ditahan, saya memang akan tahan. Mulut kita ni kalau diikutkan sangat, tiap masa pun nak makan, right? Haha.

Perasan tak saya tengah bagi tips diet? Baik, nak sambung buat household chores *buat muka ala-ala bakal suri rumah berjaya*


heart Pictures, Images and Photos

Labels:


6 Comments:

Blogger nur.sa said...

cett.mana aci.. sa skang 50.3kg. huwaa, mau diet jgk. dah lama tak reach 4.. T_T

13 October, 2010 17:26  
Blogger Juelina Stanie (AJ) said...

wah rope jumping!best!

suke ayat "ulut kita ni kalau diikutkan sangat, tiap masa pun nak makan, right?"

setuju ssgt! =)

13 October, 2010 21:28  
Blogger Fina Sophie said...

nur.sa,
sa, 50.3 is good la for ur current height. jgn nak ngade nak turun pulak. sa tu dah kurus. ptut tmbh lagi dan lagi dan lagi kilogram ekekekk :P

14 October, 2010 11:06  
Blogger Fina Sophie said...

Juelina Stanie (AJ),

hi AJ :)
rope jumping best tapi penat tu. tp kesan dia cepat, especially dekat kaki n lengan ;)

=)

14 October, 2010 11:18  
Blogger suziesanji said...

so jeles!! siyes nak kurangkan berat badan.. tapi got problem bila nak kurangkan makan. Bila kurangkan makan, makin lapar, results in makan lagi banyak.. dush!!

20 October, 2010 22:10  
Blogger Fina Sophie said...

suziesanji,
been there, done that. nak diet tp tak rasa nak diet lagi. pernah pernah (- -")

sy pon tak kisah pasal berat badan dulu. tp sy sgt takut dekat perkataan overweight. saya overweight 56. sy dah capai overweight dah time tu. terus pelan2 start diet tp tak jadi2 juga. susah nak kawal mkn punya pasal.

then, syukur sy dpt idea nak jog. actually, bila kita buat exercise, secara x lgsung kita akan jaga mkn kita. thn ni je sy start pntingkan bab kesihatan, if sy boleh suzie pun boleh. yg penting, nekad ;) n jgn paksa diri ;)

20 October, 2010 23:17  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish