2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Pencarian 100 Penulis / Blogger. Cepat, sementara masih ada tempat kosong!
Wednesday, September 01, 2010 posted at 11:02 ♥


22 jam yang lepas, waktu saya kebetulan sedang online, saya nampak mesej atas ni dekat shoutbox saya. Macam tahu-tahu je saya sedang mencari mana-mana weblog yang nak buat collaboration macam ni. Pucuk di cita ulam mendatang, kata orang lama-lama. Sebenarnya sebelum ini ada apply dekat beberapa weblog tapi ada yang macam kerekkkk je. SESETENGAH weblogger otai memang macam tu kot heh.

Tak fikir panjang, terus klik link tu dan oh saya orang first bagi respon LOL tak malulah perempuan ni. HAHAH. Anyway, find out more information in H E R E.

Saya tertarik nak join sebab :
  1. Sesuai untuk yang nak berblog tapi jarang dapat update blog. Weblog ni dah ada founder sebagai administer dia. 100 editor dan post oleh setiap editor akan dimonitor oleh founder. Senang sikit kerja penyelenggaraan hehehe.
  2. Sesuai juga untuk yang suka menulis macam saya.
  3. Yes, Blogger sediakan 100 ahli untuk setiap blog. Dan idea founder ni untuk buat writing collaboration ni memang bagus untuk maksimumkan kemudahan yang Blogger bagi. Lagipun, boleh tambah kenalan kan.. Maksimum 100 tu ramai. 
  4. Ada sistem rotation banner untuk pengiklanan. Kalau projek ni berjaya, pasti ada incomenya.  Saya tak nampak reason why projek ni tak berjaya kalau dah cecah 100 penulis/editor. Tambah-tambah lagi kalau penyumbang-penyumbang entri di situ terdiri daripada penulis-penulis yang tak kurang bagus.
  5. Bebas menulis apa sahaja weeeehuu
  6. Bagus untuk trafik juga. Diulangi, 100 itu ramai weh. Trafik banyak ke blog sendiri kalau rajin berinteraksi dengan 99 editor lain.
Kata-kata akhir dari saya, be one of those lucky 100 out of millions out there! Rugi kalau tak apply cepat-cepat. Terhad sampai 100 sahaja, jadi jangan berlengah.

Cara apply.
Hantar e-mail ke 100penulis@gmail.com. Sertakan detail berikut :

Nama
URL Blog
Alamat e-mail anda

Dan tunggu EMEL RESPON sekali dengan EMEL INVITATION dari administer 100penulis.blogspot.com!

MORE INFO HERE : http://100penulis.blogspot.com/2010/08/pengenalan.html

Labels:


20 Comments:

Blogger Tupai Karan said...

feewit.. kita join skali la kat situ.. lineup terawal nih :)

fina da baca blm pengumuman tertutup (kita editors je blh baca) kat dlm tu.. hehe

01 September, 2010 11:19  
Blogger Fina Sophie said...

Tupai Karan,
witpewww hahaha.

ha'ah baca dah sekali imbas. tapi nak kena baca balik satu persatu. hehe.

01 September, 2010 11:37  
Blogger cIk JanNah said...

ehem2.
dear i join jgk
:)

01 September, 2010 11:42  
Anonymous Thristhan said...

Do you take english writers as well?

01 September, 2010 11:55  
Blogger I.Hazwani said...

kurang faham lah. maksudnya, kalau kita sign up, nnt blog kita dimasukkan dlm blog lists 100penulis tu la eh?

01 September, 2010 12:39  
Blogger nizam omar said...

keterangan lanjut xda ke?
http://nizamullah.blogspot.com

01 September, 2010 12:47  
Blogger Fina Sophie said...

cIk JanNah,
ehem. welcome to the club! haha.

Thristhan,
u can ask the blog administrator HERE, Thristhan :)

I.Hazwani,
maksud dia lebih kurang mcm membership. ada tiga.

1st, org yang jadi admin/author blog. dia bleh edit template blog, leh buat new post, bleh edit everything mcm wani edit blog wani.

2nd, reader wani, yang hnya just bleh baca dan tiada kuasa apa2 atas blog wani.

dan 3rd, yg dmksudkan, membership. ahli blog yg boleh post new post tp takboleh edit post org lain mlainkan post sndiri, takleh edit tmplate dll mcm author. get it get it? ;)

blogger ada application ni, yang benarkan mksimum 100 org editor. 100 sj. blogger tak bagi lebih2.

;)

nizam omar,
keterangan lanjut yang lebih lanjut selain dari yang INI kena tnya terus dekat author blog tu. just klik HERE :)

01 September, 2010 14:11  
Blogger Arief Arf said...

hey,
i pun join jugak!
baru anta email tadi.
hahaha

01 September, 2010 15:35  
Blogger Fina Sophie said...

Arief Arf,
ya i saw your blog haha!

01 September, 2010 17:06  
Anonymous hazman aka species1980 said...

hmmm.... idea baru nie.... macam menarik jeee

02 September, 2010 10:20  
Anonymous kisahsensasi said...

baru je jenguk blog 100 penulis tue.... rasanya kalau pihak admin kena buat sikit tatarias kat blog tue ..... kasi menarik skit....sekadar pandangan

02 September, 2010 10:24  
Blogger Fina Sophie said...

hazman aka species1980,
u can give it a try ;)

kisahsensasi,
yes you absolutely right. up to him/her la. i guess him tu. ;)

02 September, 2010 10:58  
Blogger kata kila said...

sis, blur ni sis grrr

02 September, 2010 14:13  
Blogger Aida Ismail said...

As6 : Fina! because of 100penulis, kita jadi kawan..itu yang best! kan kan =)

20 October, 2010 00:16  
Blogger Kimmy Ai said...

hai fina.. ;D

walking from 100penulis.. this is the second time i've been in your blog.. ;D

20 October, 2010 02:18  
Blogger Azrul Hisham said...

salam ziarah dari 100penulis... :)

Jom lihat entri terbaru saya:

Yang Kita Tak CARI

20 October, 2010 10:30  
Blogger chenta said...

AS6

kira fina join 100penulis awal juga ye?

Latest Entry :Kucing-owh-kucing

20 October, 2010 10:36  
Blogger Fina Sophie said...

kata kila,
dah tahu kan? ;)

Aida Ismail,
yeap! syg u all semua okey hihi! thanks dropping by dear. appreciate it ;)

Kimmy Ai,
hi kimmy, welcome back. thanks dropping by. nti sy visit balik okey. nti nak blogwalk balik juga ni hihi.

Azrul Hisham,
salam azrul. okey i'll be there too! ;)

chenta,
ya.. bukan lagi kira awal. mmg awal gila. org 1st yg join. har har har segan lak. XD

thanks for dropping by, sy blogwalk dkt ur blog nti ;)

20 October, 2010 10:49  
Blogger Apis said...

As6

Cak3...hik3...hai fina. geng 100penulis di cni.hahaha.. jom2 buat asgnment.huhu...

Latest entri: http://hafizcakapmengarut.blogspot.com/2010/10/keburukan-dan-kebaikan-tak-mandi.html

20 October, 2010 18:20  
Blogger Fina Sophie said...

Apis,
cak! hi apis! i'll be there nti. dah buat dah hihi..



yang buat assignment 6 dekat EA tu, sy dah cukup 4 orang yg submit my name dekat ruang komen as6, so link sy ni tak available lagi utk assignment, byk lagi link editors lain tak cukup 4 pen'sumbit', so hurry! ^^ tp kalau nak drop komen tu, boleh saje. i'll reply asap ;)

20 October, 2010 23:04  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish