2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Insya-ALLAH.
Wednesday, September 08, 2010 posted at 15:43 ♥


Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that it's way too late
You’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way


Updates.


Okey ayah sengal. Selalu gurau macam ni. Bukan sebulan. Dalam beberapa hari saja. Doktor syak mum kena kencing manis. Masih perlu pemeriksaan lanjut. Saya harap itu sekadar syak wasangka sahaja. Even just beberapa hari pun, kalau kira, raya tinggal satu dua hari lagi. Open house pula suppose on raya kedua. Tsk.

Bukan ambil alih tugas mama uruskan rumah yang saya risaukan. I am quite independent enough in doing household chores, and sometimes I do it better. Okey fine kecuali about masak-masak. Siapalah dapat lawan masakan mak sendiri kan, but my cooking still finger licking good though LOL. WELCOME TO BLOG PERASAN SENDIRI.

Yang saya risau, how to celebrate raya kalau mama tak ada? Ahli family tak pernah tak cukup. Siapa yang nak handle open house? Siapa? T_T Kalau tak ada, maknanya tahun ini tiada open house ya. Tsk. Sedih dalam hati, tak siapa yang tahu. Saya sendiri tak tahu nak cakap apa untuk describe my feeling right now. Not going to talk much about it, I don't even want to describe it anyway.
.
.

Mama baru call tadi. Waktu saya tengah tulis entri ni. Rasa nak menangis, tapi saya tak boleh tunjuk suara saya shaking dekat sini gara-gara sebak. Mama dekat hujung talian dah menangis sikit. Mama diam sekejap ambil nafas lepas feeling better, dan sambung cakap balik. Mama pesan barang-barang yang nak di bawa dan kirim dekat ayah. Ayah pun baru je balik tadi untuk ambil barang-barang keperluan waktu mama di wad. I can't leave home.

Hmph.

Anyway. I am strong enough, guys. Ayah saya, adik beradik saya, semuanya strong juga. And my mum juga seorang wanita yang kuat. Sangat kuat. Lebih kuat dari saya, dan saya belajar menjadi seorang yang kuat kerana mama. Saya tahu mama tak mahu kami risau tentang dia. Yang penting, pastikan rumah terurus and yes saya akan make sure semua tu. Saya tahu ini ujian ALLAH. Cuma, this time would be different. So different.

Malam ini doktor buat pemeriksaan lanjut ke atas mama. And I hope everything is gonna be alright. Insya-ALLAH. Terima kasih pada mereka yang concern, dan tolong, tolong doakan kami sekeluarga. Doakan mama saya.

Labels:


4 Comments:

Blogger fara said...

Oh my~
I think kan fina, ur mom will be ok...
InsyaAllah. Trust me on this k...
Since she has all the support from fina, ayah fina and adik2 fina.
Then knowing fina bole take care of the whole famili when die kat hospital, mesti buat die tenang ati je kat sana and can fokus on her medication.
Yang penting skrg, fina yg kene strong k!
If u need a fren to just chat, u know where to find me k...

08 September, 2010 17:10  
Blogger .s.o.f.i.a. said...

hope everything's fine with ur mum....... sabar yer....

08 September, 2010 17:14  
Blogger FloEllen said...

sis, akak ellen sedih ngan apa yang berlaku kat adik ni....ur mom akan ok juga tu..jan susah..just be strong.

mom adik admitt kat mana..QEH atau kat mana...ttg hal nak raya..adik buat cam besa jer...memang payah tapi adik kena strong ya...akak akan doakan semoga mumy adik akan sihat dgn cpt...

09 September, 2010 01:01  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
i hope~
she will.

its just, em, my mum jarang sakit. and if sakit pun, jarang sgt tunjuk. so this time,.. lain. she must be scared herself. kdg2 suka fikir mcm2. me juga mcm tu hehe..

thanks fara. from the bottom of my heart, thanks. sy dah baca latest entry fara. may Allah bless you too.. :)

.s.o.f.i.a.,
thanks for the concern cikpia ^^

FloEllen,
d hospital ranau. small matter sbnrnya. but doc syak yg small matter ni simptom penyakit lain yg lbh teruk, itu yang kena stay hospital.

thanks sis ellen ^^

09 September, 2010 04:42  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish