2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




He tricked me.
Wednesday, September 29, 2010 posted at 09:21 ♥

Perbualan ni sekitar seminggu selepas raya pertama sebenarnya.

The same person in H E R E.

S : "Hi selamat hari raya. Nak tahu tak, Fina masih lagi perempuan yang S paling sayang.. Cuma tak dapat balasan. If dapat hint sikit je dari Fina, takat Sabah tu sebulan sekali S boleh pergi."
Me : "Selamat hari raya, maaf atas sebarang kekhilafan Fina selama ni.."
S : "Ye.. S pun. Hm. Tak boleh ke ada peluang lagi untuk S?"
Me : "S, still?"
S : "Yeah.. S just nak tipu diri S ada GF just try lupakan Fina. Tak bolehlah cara tu."
Me : "Knew it."
S : "Sorry tipu Fina..S just harap ada peluang sikit."
Me : "Hm, I don't know S. Memang Fina single je sekarang ni. But I don't trust couple before marriage anymore. And this isn't my safe answer. Tapi pendirian Fina."
S : "Fina tahu S punya kesungguhan kan?"
Me : "I know."
S : "S tak pernah kurang perasaan S kat Fina.. Walaupun seinci."
Me : "Fina still dengan apa yang Fina percaya.. I don't believe couple-couple ni lagi."
S : "S hormat Fina punya kepercayaan, S akan cuba sebaik mungkin untuk jadi lelaki pilihan Fina."
Me : "But S.. :/"
S : "But?"
Me : "Dulu S pernah cakap, S dah faham yang cinta tak boleh dipaksa."
S : "S tunggu. Boleh tak bagi peluang dekat S untuk buktikan apa yang S cakap."
Me : "How?"
S : "Just give me a little chance.. S nak gi Sabah."
Me : "What for?"
S : "Nak tunjuk S bukan sekadar cakap je. Lepas tu terpulanglah dekat Fina."
Me : "Up to you."
S : "Lepas S usaha, S just doa supaya Tuhan bukakan hati Fina, S pasrah lepas tu. So bila datang Johor?"
Me : "Kalau jadi lah. Awal Februari. If tak salah, time tu cuti Tahun Baru Cina. Why?"
S : "Saja tanya. Mana tahu boleh jumpa Fina. Biarlah Fina kata apa tapi S tak pernah lupakan Fina."
.
.
S : "S tidur dulu. Esok kena bangun bagi."
Me : "Ya you should. Good night."
S : "Thanks. And I really miss you."


Wanita yang dicintai lelaki yang mencintai dengan kesungguhan, memang sangat lucky. Unfortunately in my case, I wish I could give my heart to a man like him. But I just can't..

He's a really good man. Banyak kali dah cakap rasanya. Haha. He understands me well. Dia tahu kelemahan-kelemahan saya, dia tahu di mana kekuatan saya.. I guess, sebab dia kenal lah dia sayang. Macam yang kita biasa dengar, tak kenal maka tak cinta. Kan? Sekarang ni dia much more accepting sebenarnya. Bukan macam dulu, terlalu ikut perasaan. I am glad now we can laugh like the good old days waktu kami masih kawan biasa. Glad that dia masih suka mengusik, masih sengal yang amat, masih annoying, ..and glad that dia masih faham how fragile I am cuz of the secret I keep hiding from the world (dia ada  untuk menenangkan waktu itu, juga menguatkan kepercayaan saya yang keputusan yang saya nak ambil itu adalah satu keputusan yang betul), and and betapa dia masih menerima perangai saya yang ridiculous sikit ni. Kadang-kadang tak segan nak bagi pendapat despite the fact that he's one year younger from me (- -")

Tapi, dulu yang dia cakap dia ada GF, itu semua bohong je. Haih. He's still my friend though. Sebelum semua ni terjadi, dia adalah kawan saya sendiri. Always. The good friend mesti nak jatuh hati wth. Glad that my blogging friends ramai perempuan (- -") BUT HE TRICKED ME! And since dia adalah kawan saya, selamatlah dia dari kena sepakkkkk.

Labels:


2 Comments:

Blogger tiefazatie said...

haha..adoi la..die mau buat sis jeles ka itu??adeh...teda2 nie..but i think he really like u yaa sis?

02 October, 2010 20:42  
Blogger Fina Sophie said...

tiefazatie,
ya ifa, tp sy tetap dengan keputusan sy. kesian dia tp tdk boleh. T_T

02 October, 2010 20:58  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish