2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Aidilfitri Hari Ketiga 2010.
Monday, September 13, 2010 posted at 07:38 ♥

Antara hari bersejarah dalam hidup. Serious, a funny disaster T_T

Teringat waktu raya kedua tahun lepas (2009). Pun disaster juga. Cuma tak funny lah sebab aku rasa macam nak mati je time tu HAHA. Raya 2006 pun ada kisah juga tapi since aku dah janji dekat diri sendiri tak mahu mengada-adakan yang telah lama tiada, maka aku lepaskan saja. 2009 tu aku makan over sangat, sampai keracunan makanan. Pukul dua pagi kena tahan kat wad kecemasan. Take 3 days juga nak recover balik.

Now. 2010.

It's 13th of September. Dah raya ke-empat. Saya terjaga sekitar 4.30 AM tadi. Dah terbiasa bangun awal untuk sahur, ikut jam biologi dah. And, I kinda miss Ramadhan. And the fact that I makan sikit waktu Ramadhan (- -") Ohhhh.. DISASTER.

Baiklah. Ini cerita waktu raya ke-tiga.

Your Truly, Dana, Jijah, Widha (Beten)
Tengahari raya ke-tiga, sepatutnya saya pergi ke rumah Ain untuk test mekap tapi Ain tiba-tiba ada hal di Kota Kinabalu so tak jadi. Tidak lama lepas tu, adik-adik sepupu termasuk adik sendiri (Dana) - semua 8 orang minta tolong hantar ke pekan since nak beraya tapi tak ada transport. Kesiann. Ada yang boleh drive tapi tak ada lesen. Ada yang boleh drive dan ada lesen tapi tak confident pandu kereta manual. Since saya tak buat apa-apa, saya kata JOM. Saya kan kakak sepupu yang sporting gila babeng LOL. Semangat nak pergi, ada yang nak pergi rumah GF witpiuuu. Lagipun dua hari kebelakangan ni, Dana dah banyak kali mention dia tak sabar jalan ramai-ramai ngan cousin-cousin dia ni. Semua nampak excited. Dress up lawa-lawa. Tak sampai hati nak tolak. Tak sampai hati tengok muka budak-budak hampa. Diorang pergi pinjam kereta ayah Beten.

Naik bilik, tukar baju, tempek bedak sikit, pakai eyeliner, sapu mascara, pakai tudung, dan sangkut atas bahu. Okey siap hahah.

Semuanya ada 8 orang. Yang perempuan, Dana, Jijah, Beten, Jimah dan Jati. Yang lelaki, Iman, Kabi dan Ede. Comel-comel kan nama mereka. Termasuk saya, means ada 9 orang lah semua. Ada 4 rumah saja sebenarnya diorang nak pergi. Sebelum tu, pergi isi minyak dulu.

Rumah pertama. Yours Truly, Kabi, Iman.
Then, something happen!

Okey my bad, van tu sepatutnya saya isi minyak petrol, tapi saya guna Diesel. Manalah saya tahuu *muka innocent*. Punyalah confident je mengisi minyak Diesel dekat SHELL, then lepas raya dekat rumah pertama, kereta on sekejap saja. Terus mati. At times, memang agak terkesima dan blur lah juga sebab saya tak tahu apa-apa pasal ni *muka innocent lagi*

Saya tengah ligat berfikir nak buat apa, lepas tu kena asak-asak dengan macam-macam. Menakut-nakutkan. Persalahkan. I was like, WHAT THE HELLLL. Sebenarnya tegang juga sikit tadi. Bukan sebab kejadian tu, tapi tegang sebab orang ada masalah dekat sini, family budak-budak ni ada yang tinggikan suara pula. I mean, at the end, sebenarnya taklah teruk sangat pun. OHH I HATE. I HATE. Tapi aku kenalah control macho kan. Nasib baik ada workshop berdekatan. Dahlah hari Ahad, banyak kedai tutup. Tapi betullah orang cakap, malu bertanya sesat jalan. Sila ambil iktibar. Sila bertanya jika tak tahu minyak mana satu nak pakai (- -") Err masalahnya saya tak tertanya-tanya pun nak pakai minyak mana satu. Terus isi minyak saja LOL.

Kami panggil trailer, tarik van tu ke SHELL untuk servis. Nak kena tarik keluar minyak tu semua, kemudian baru isi minyak baru. Petrol ye Fina, PETROL. Hahah (- -")

Bayangkan, heboh satu kampung. Ceh taklah. Heboh di kalangan family-family kami. Malam ni perjumpaan keluarga, sekaligus untuk persiapan akhir pernikahan Iji. Sure malam ini jadi bahan tsk tsk. Hope I'll survive this night.

Tengok tu tengok tu. Macam tak serius je.
Sebenarnya, saya sangat serius. Tapi taknak lah budak-budak ni tension-tension jadi smile Fina SMILEEEEEE.

Hehh (- -")




Suku sakat semua datang. My dad, parents Beten, abang dan ayah Kabi, driver ayah beten, adik lelaki sendiri pun ada singgah sekejap (dia baru balik dari Kundasang hantar GF dia balik). Serius, kelakar. Kami baru sampai dekat SHELL tu then tiba-tiba nampak serombongan mak bapak sendiri datang menengok-nengok. Keluarga prihatin. Macam comel. Eheheh (- -")

Okey baik sekarang boleh buat muka kesian, supaya orang pun tak sampai hati nak marah. HAHAHA.

COVER GIGI PUCAT



Gambar paling tak boleh blah :


.. Diorang ni siap bergambar dengan tukang tarik kereta dan abang ni juga yang tolong servis. Nasib baik abang ni baik je, suka buat lawak (- -"). Kenangan raya yang tak boleh dilupakan. Tapi guess what, lepas tu sambung beraya balik LOL. Adik-adik sepupuku T_T

Rumah Kedua. Rumah kawan Dana dan Beten, Shera (baju bunga merah tudung colour hitam).
Rumah ketiga, kawan Kabi.
Tuan rumah ni kata kami datang macam rombongan artis LOL
Rumah keempat. Rumah kawan siapa entah.
Nampak tak nampak tak? Makan saja kerjanya.
Flash terang sangat tapi this is the only pic I take waktu dalam kereta.
Dan semua sampai ke rumah dengan selamatnya. Hehehe. Saya? Saya pulang bawa perut buncit wth.

Labels:


7 Comments:

Blogger najib said...

seronok raya ni eh,byk yang pelik

13 September, 2010 11:07  
Blogger ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. sadis giler kisah ni. mmg malas giler nk tya eh, main hentam je isi diesel. nasib baik tak jd kapal terbang van tu. =P

best! raya mmg berjalan makan je ea. dahsyat.. huhu..

Selamat Hari Raya =)

13 September, 2010 11:42  
Blogger Fina Sophie said...

najib,
hahaha exccited sgt. tu la jadinya T_T

13 September, 2010 16:46  
Blogger Fina Sophie said...

ASaDa RyutaRo,
kapal terbang? leh pula nak singgah beraya eyh? haha (- -")

sadis ah. tp i've been thru byk bnda2 sadis, yg ni tak dasyhat lagi hehe..

raja jalan makan2 tp bgn pagi tadi sbnrnya dlm keadaan perut tgh sakit. perut kejutan kot, time ramdhan tak mkn byk sgt then tiba2 mkn byk T_T

u too, asada =)

13 September, 2010 16:50  
Blogger kusut said...

astagaaa

20 September, 2010 10:25  
Blogger Fina Sophie said...

kusut,
hahah! (- -")

20 September, 2010 10:54  
Blogger Xiao jiang Yap said...

Assalamualaikum

23 October, 2017 19:56  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish