Wednesday, August 11, 2010

Taqwim Berbuka Puasa & Imsak Negeri Sabah 2010

.. mengikut zon, untuk tahun 1431 H bersamaan tahun 2010 M.

Right-Click dan Open New Tab untuk lebih jelas. Lagi jelas kalau zoom besar-besar (CTRL + +)
Ini gambar hard-copy sebenarnya. Scanned and uploaded by 1Borneo Hypermall on Facebook. Yang terpampang besar-besar dekat gambar dah already tunjuk my zone. ZON BAHAGIAN PANTAI BARAT Ranau, Kota Belud, Tuaran, Tamparuli, Penampang, Kota Kinabalu, Putatan & Papar.

Awal sahur, awal imsak, awal subuh. Dan ehem. Awal berbuka puasa. Tapi tidak apa, kadang-kadang kita tidak bergerak seiring. Ada yang terawal, ada yang terlambat sedikit. Sebab kita semua Malaysian, tetap sama-sama mengakhiri Ramadhan dan mula menyambut Syawal nanti. Kan.

Salam Ramadhan. Banyak berdoa dalam solat juga, bukan setakat berdoa dekat status Facebook, SMS, dan Twitter. Contoh. 

Afternoon!
Share:

3 comments:

  1. aiseh naaa....
    sma plak waktu kita bbuka kan ikut kk..
    hihi.. :)

    slmt bpuasa naaa...

    ReplyDelete
  2. jeles oh! fina buke awl sejam.
    frh mase tu kat bazar lg kot.
    bru nak survey mkanan utk buke.
    huhu :)

    ReplyDelete
  3. a d r e y n i e e l i s y a,
    zon yang sma kann.. ehehe. slmt berpuasa! ^^

    fara,
    bezanya kami kena bgn lbh awal utk sahur dan solat subuh ^^ dulu time study dkt kedah pun family kdg2 call, ckp 'na kami buka puasa dulu yaaa..' ahaha patut tak patut tak? (- -")

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*