2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Hero-Hero Kacak Sinetron CINTA KIRANA & CAHAYA
Saturday, August 28, 2010 posted at 11:55 ♥

Huargggahahah menggeliat sikit. Opss.

Baru selesai membaca habis sinopsis sinetron 'Cinta Kirana' yang sekarang ni masih dalam episod awal-awal dekat TV (hero dia hensem gila). Ada 93 episod semua dan saya dah baca semua satu-satu kecuali episod 78 hingga 90. Agaknya pemilik blog tu tak update lagi kot. Entahlah. Anyway, ah nampaknya kelajuan saya membaca masih lagi di tahap yang membanggakan *angkat-angkat kening* weks.

Malas sebenarnya nak tunggu tiap hari. Dalam sejam tu after buka puasa je kena duduk tercongok depan TV, nanti tak sempat mengerjakan kerja kepada Dia. Plus, I cannot stand the putar belit, tapi tetap juga nak tahu ending dia so gigih weh mencari sinopsis dan saya ketemukan sinopsisnya di sini (ceh) : Sinopsis sinetron CINTA KIRANA episod 1 hingga 93. Penonton setia sinetron tu, you can check it out.

Tak suka drama. Saya hanya akan betul-betul ikut perkembangan kalau dah tahu ending dia. Sama juga kalau baca novel, surely saya pergi baca mukasurat akhir dulu before start. Boring tak? Heh.

Macam cerita CAHAYA tu, waduh waduh sampai dua ratus lebih episod dia. Even nak baca sinopsis dia pun dah patah hati, lagilah tak terlarat nak tengok. Laagi banyak putar belit dia padahal just pusing-pusing situ saja. Akhirnya tetap Raka-Thalita dan Cahaya-Satria. Watak hero dalam cerita tu tetap dengan heroinnya. Cahaya as the heroin dan Satria as the hero. Cerita tu hero dia ganteng + comel + sweet banget. Gaya pun ala-ala seseorang, tu yang tak boleh nak tengok tu HAHAHA lepas tu salah satu watak utama cerita tu pun kind of attractive juga. Ala yang chinese look tu, Raka namanya. So charming :')

About CINTA KIRANA, akhirnya Kirana akan tetap dengan Galang, do not worry. Sebab banyak sangat putar belit, saya memutuskan untuk menengok Cinta Kirana waktu episod-episod akhir saja. Hehe.

Okey mari cuci mata sekejap.


Antara pelakon utama dalam sinetron CAHAYA, pegang watak Raka. Ini namanya Glenn Alienski. Campuran Thailand Cina Indonesia. NO WONDER HE GOT THAT CHINESE LOOK *droollll* Kalau search dekat google, banyak gambar yang tak macam dia sebab nampak jauh lebih kurus. Seriously I like him this way. Tembam-tembam sikit barulah nampak gagah kan. Fuiyohh.

Faintttt
Yang ini watak hero utama sinetron CAHAYA. Manis kan? Remind me of him. Style pun lebih kurang je. Tinggi pun tak berapa nak tinggi. Haha. Agak kurus. Very the remaja, but I like his style. Senyuman bukan main manis. Sweet talker lagi. Suka mengusik lagi. Sengal-sengal sikit. Charming lagi. Appreciates music so much. And quite good in English lah. Perfect drum guy EH DREAM GUY.  Every girls suka lelaki macam ni, isn't them? Too good to be true, and how come I didn't see all those before? Eh ni cakap tentang lelaki dekat gambar atas ni ke, cakap tentang lelaki yang ada dalam hati? EHEHE. Okey serious, lelaki dekat gambar atas ini namanya Dude Harlino. Lelaki dalam hati pula namanya ..?

Like his style. SO-MY-TASTE.
Beragama Islam, pegang salah satu watak dalam filem Ketika Cinta Bertasbih 2 dan Ketika Cinta Bertasbih Edisi Ramadhan sebagai Ustaz Ilyas. Anyway, walau apa pun, Dude Harlino ini sememangnya manis :)


Hero di dalam sinetron CINTA KIRANA. Randy Pangalila. Quite good looking, but, masih lagi nampak wajah yang keanak-anakan. Umur baru 20. Yang ini pun chinese look juga. Dia ada iras Ming Dao jadi saya kena minat muka dia ni HAHAHA. Lagi hensem and macho kalo tak senyum. Senyum boleh tapi kalau selalu macam akan jadi terlalu comel jadi tak macho. Oh why la I like kebanyakan lelaki yang boleh buat muka berlagak ni (- -")

What's your dream guy like? :P
Okey soalan untuk girls ya.

Labels:


7 Comments:

Anonymous .s.o.f.i.a. said...

aaron aziz + fahrin ahmad = cikpia's dream guy.... can????

28 August, 2010 12:06  
Anonymous Fina Sophie said...

.s.o.f.i.a.,
wahhhh cikpia.. sweet tuu!

28 August, 2010 14:35  
Anonymous shima said...

woot woot.tuh ah skg nie galang tade lagi,so tengok kejap kejap je.haha.nnt dah half episode baru tengok balik.haha.:)

28 August, 2010 16:20  
Anonymous Fina Sophie said...

shima,
haha.. welcome to the club!

28 August, 2010 16:53  
Anonymous chawyna said...

i like dude harlinoooo! weewiiittt. :D

29 August, 2010 00:12  
Anonymous fndrocka said...

malaysia.ada ke drama panjang2 sampai cecah 90episod camni..tak larat nak follow woh

29 August, 2010 01:56  
Anonymous Fina Sophie said...

chawyna,
and u know what? he looks soooo young and i almost can't believe he's 30 now @_@

fndrocka,
haha tak tahulah weh. teringat dulu wktu nur kasih glemer, baca sinopsis je then tengok episod akhir then okey dah :D

30 August, 2010 15:19  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish