2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




This charming chinese guy.
Sunday, July 11, 2010 posted at 13:59 ♥

Well..

Everyday I meet lots of people. Customers and providers. Dari kanak-kanak sampailah yang ke tua. Sebab jaga kaunter dekat kedai runcit; one of my mum's branch, and it's actually fun. Now that I'm waiting for my PJJ, boleh juga kurangkan sikit beban mama mengupah pekerja di sini. Lama juga free ni. Dalam two months lagi, less or more.

Jarang ada customer chinese. Maksud saya, di kampung ini, manalah ada chinese people. Setahu sayalah. Selain my cousin Mimie, mix chinese. Well (- -") Baru tadi ada seorang lelaki Chinese datang beli barang, umur sekitar awal 20-an. Quite a good looking guy. Well, I admit sometimes some Chinese man do attract my attention by a glance. Kalau dari segi personality, they always have their own charm. What this sounds to you? LOL. I'm serious, by the way. Aku sentiasa serius.

I know the fact that sesetengah penduduk Sabah selalu dikaitkan dengan their look yang ala-ala chinese (termasuk saya), but this one is a real chinese okey.

"Premium."

He seemed so awkward and his voice a bit trembled, asking for rokok. Ah smoker. Saya capai kotak rokok yang dia nak dan dia hulur not hijau kemudian saya bagi dia the changes. Dia berlalu. Dari kaunter, boleh nampak jalan yang dia lalu and I tak sedar I pandang that man dengan mata tak lepas sampailah dia hilang dari pandangan. Waktu tu juga lamunan terus mati, saya tersenyum sikit thinking, 'what was i thinking??'. Haih. Fina dan penyakit berangan dia. Not that I'm watching his attractive (sempat lagi nak kata attractive) body all the way lah HAHAHA demmit korang. But I was actually thinking about, how admirable he is with his sepet eyes, his athletic body. And how sweet he is with his awkwardness. And somehow I can tell he's a shy guy.. blablablaaaa.

Ah, mungkin juga sebab saya dah bosan sangat jadi sibuk pergi perhati orang. Customer tak ramai time-time macam ni. Nasib baik ada line internet hehh. Today stop jap aktiviti blog walk. Fed up ada blogger letak lagu autoplay dekat blog sebab my Internet Download Manager (IDM software) boleh detect some of them then auto-download pula. Buat laptop saya hang grr.

Saya nak mekap-mekap blog hari ini.

Labels:


8 Comments:

Blogger I.Hazwani said...

ahaha yes chinese men do attract me
comel sgt tmbh2 lg kalau mcm tergagap-gagap speak malay dgn kita org melayu

^^

*sorry eh kak sbb private kn blog utk sementara waktu :)

11 July, 2010 14:09  
Blogger Fina said...

I.Hazwani,
hehe kan syg kan?

tula wani, kenapa private tu?

11 July, 2010 14:34  
Blogger tiefazatie said...

hihi..wah sis tertarik ah..ok what..mmg ble jg kedai nie..mesti kte usha2 org kan..hihi

11 July, 2010 15:02  
Blogger Fina said...

tiefazatie,
ifa, mana ada lah :P tp yg p tgok2 org tu mmg tidak bleh nafi. mmg tgok juga. hehe tp bkn tiap masa juga hehe

11 July, 2010 15:12  
Blogger Fara said...

huhu~
sounds like me oso...
Fara lebey senang attracted to malay yg ade chinese look.
even my bf pon rupe chinese.
hehe

:P

12 July, 2010 10:00  
Blogger I.Hazwani said...

sbb skrg ni musim pelajar membuat carian menggunakan internet
takut2 terserempak dgn blog wani
hehe

12 July, 2010 15:41  
Blogger Fina said...

Fara,
sedap sket nak tgok ye tak? hihi :P syg tak sempat amik pic budak tu. haha

12 July, 2010 15:42  
Blogger Fina said...

I.Hazwani,
oh mcm tu ;)

12 July, 2010 15:59  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish