2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Life is Short ; Talk Fast!
Friday, July 09, 2010 posted at 09:10 ♥

Okey sayang-sayang semua. I need to justify a thing or two dekat sini.

Kontest yang I buat di SINI. Dah tiga hari kot contest tu. Hari ni masuk hari ke-tiga. Dah ada 11 participant out of 100 kan I dah cakap blog otai je yang kalau buat contest boleh boleh dapat 100 participant dalam seminggu (eh saya ada cakap ke HAHA). Tujuan buat contest tu adalah just semata-mata blog ni dikenali ramai. Saya dalam perancangan untuk buat bisnes, jual baju-baju yang banyak dalam wardrobe tu. Planning to sell it in FB tapi dalam blog pun akan publish juga. Separuh saya nak jual secara online, separuh saya nak tumpangkan dekat premis mama. Baju-baju yang saya nak jual tu semua saya jarang pakai. Ada yang saya tak pernah pakai langsung. Dana pun macam tu. Dress I bought her dia tak pakai bukan sebab tak cantik ke apa but tak tahu bila nak pakai T_T Satu je, saya tak tahu nak launch bila. Baju dah kumpul. I kena iron cantik-cantik, take pic cantik-cantik. Kena susun prosedur pembelian untuk kesenangan customer, kena make sure sistem business macamana, dan make sure juga prosedur penghantaran. Selama ni I tahu terima terima dan terima pos orang hantar je. Dan nak kena tunggu model I free. Walaupun model itu memang model percuma tak payah bayar tapi bukan itu maksud saya. Saya tunggu masa dia yang free. Ngehehe.

So, I guess, even tak payah buat contest tu pun at least ramai dah start blogwalk di sini. Thank you guys. Meriah blog I. I dah tawaf habis dah (penipu habis) website GengBlogger tu. You guys if nak cari banyak readers or nak up traffic ke apa TERUTAMANYA KALAU NAK BUAT BISNES ONLINE, salah satu website yang boleh membantu adalah website yang saya bagi tadi tu. Very helpful. Itu pun kena ada cara. Bukan just submit blog dan ping isi blog saja lepas tu blah. Kalau macam tu je pun dah boleh up traffic, budak tadika punya blog pun boleh glemer (kesian budak tadika dijadikan contoh). Teringat tiba-tiba yang I tak graduate tadika pon sebenarnya. Dua bulan masuk tadika terus naik masuk tahun satu. Sebab apa? Sebab tak suka campur dengan budak-budak lain wahaha pelik gila perangai.

Bukan senang nak maintain trafik blog, peh. Saya sendiri pun penat nak maintain. Baru dua hari. Adoi. Isn't fun at all. Macam hilang my own life dua hari ni. I guess, saya lebih selesa menulis untuk inspire myself (I do write to inspire myself, the most), entertain orang yang really following and reading my blog, dan keeping the friendships (ada beberapa orang yang saya kenal melalui dunia blog dan turned to be my goodfriend in blogosphere) dan menjauhi serial killer HAHAHA Fara mesti tersenyum baca ni LOL serial killer. Teringat coversation conversation kami dekat emel :P Lagi satu, tak payah risau tak ada orang click nuffnang. Kalau ada, rezekilah. Lagipun saya rasa letak iklan nuffnang dekat blog buat blog saya ceria. Hahaha.

Saya tengah free. Kerja pun kerja depan laptop, being my mum's assistant. In one or two month ni my mum buka restoran. Finally! After searching for years. Tempat saya sukar nak cari tapak. Lot kedai semua full. Now that dah ada premis yang dikosongkan, bolehlah masuk. Still, tak sabar nak sambung belajar. Psychology, psychology and still in psychology majoring. I am happy for what I have lost yesterday, since I have today. Kali ni PJJ, but I won't talk about it sampai I dah betul-betul start, don't ask. I'll share what I am willing to share. Okey people? ;)

Okeylah berbalik hal contest tadi. Contest tu kita tunggulah saja. If tak sampai 100 penyertaan pun tak apa, sebab kita dah ada peserta. Kuranglah saingan HAHAHA. By end of this month, 31 Julai 2010, kita tetap akan tutup contest ni. Hadiah utama ada 3 untuk keseluruhan penyertaan. Hadiah saguhati untuk 10 orang dari 100 penyertaan pertama sahaja. Siapalah yang bertuah :*)

Selepas ni, saya berblog balik macam biasa. Okey dah pukul 9 pagi. I need to settle things. Bye.



P.s Suka tengok muka kamu bila kamu baca entri saya perkataan demi perkataan. Tabik! :P

Labels:


16 Comments:

Anonymous Anonymous said...

maintainkan cara penggunaan bahasa anda..hihi nampak formal.. sedap dibaca.

09 July, 2010 09:27  
Blogger tqa.awesome.lagendary said...

hehe. memang tqa bace satu-satu word lol.
ngehehe.
btol3x.
payah gile la nak maintainkan traffic.
macam duk kat dunia mane tah.
huhu.
nice blog ^____^
JempotDatangKeBlogTqa

09 July, 2010 09:44  
Blogger Fara said...

HAHAHA.

U made my day la Fina! :)

btw, nak jual baju ke?
Yay! I love baju!!!
Harap2 my pocket tak kering by the time u jual baju2 tuh!
huhu~

09 July, 2010 09:48  
Anonymous Anonymous said...

hehehe.. best jek bile bace entri fina nie..

opps!! sophie..

09 July, 2010 10:10  
Blogger Fina said...

Anonymous,
hihi. is it, is it, is it? thanks ^^

09 July, 2010 10:17  
Blogger amalmeor said...

tapi anda mempunyai follower yg setia contohnya saya kan...hehehe
congrat untuk mama anda sbb berjaya buka rstoran.Beliau mmg businesswoman yg bsemangat tinggi.
Tlg wish HAPPY BIRTHDAY to her...

09 July, 2010 10:22  
Blogger I.Hazwani said...

kagum ngn akk
tulis blog mcm utk diri sndiri je and terpulang kpd readers utk baca or tidak
:DD

09 July, 2010 12:51  
Blogger Fina said...

tqa.awesome.lagendary,
kan tqa kan? blog with all ur heart, somebody out there might be inspired by you :)

09 July, 2010 13:41  
Blogger Fina said...

Fara,
okey bukan setakat senyum, tapi dah gelak. hahaha :P

bundle je so tak mhl sgt. hihi. tu pun bisnes ni tak lama kot. once hbs yg nak dijual, habislah. see if i can find something worthful to sell later hihi.

09 July, 2010 13:48  
Blogger Fina said...

Anonymous,
is this the same anonymous yg komen awal td? mcm tau je sape. hahaha :D

09 July, 2010 13:53  
Blogger Fina said...

amalmeor,
u're absolutely on the list hehe. mama sy xdinafikan lagi mmg semangat tinggi. saksi spjg 23 thn jadi anak beliau sdg bercakap neh.

ntisy smpaikan regards amal ya ;)

09 July, 2010 14:20  
Blogger Fina said...

I.Hazwani,
u can always do the same dear ^^

09 July, 2010 14:21  
Anonymous Anonymous said...

sophie.. ni anonymous yg mula2 komen tu... yg kemudian tu..anonymous lain.. ^_^

anonymous #1

10 July, 2010 00:46  
Blogger Fina said...

anonymous #1,
eh ya? i c :P thanks sbb betulkan, anonymous #1.

10 July, 2010 04:19  
Anonymous Heiswayi said...

hahaha... ni la rupa sebenar anonymous #1

10 July, 2010 21:46  
Blogger Fina said...

Heiswayi,
hehe.

11 July, 2010 00:33  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish