2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Celcom users and contest hunter! YOU will not want to miss this!
Tuesday, July 06, 2010 posted at 15:50 ♥

Ngahahahaha.
Gelak gedik dulu.
I have one deal with you guys. Since saya sedang gila contest (sebab sangat free waktu ini menunggu masa untuk sambung PJJ), saya memerlukan readers dan followers. Jika anda baru mengenali Sophiesm.blogspot.com, pemilik  blog ini dulunya merupakan pemilik blog Sufilara.Com dan telah berblog  selama hampir 5 tahun (hujung tahun genap 5 tahun). Platform pertama di  Blogs.Friendster.Com dan seterusnya blogging di Blogger.Com. Yang buat saya bertahan berblog sejak 2006 sampai sekarang sebab I have  those people yang dari dulu REALLY follow my blog samada dia visible or  tak visible :')
Okey no bebel-bebel. Straight to the point.

Langkah-langkahnya :

Pertama
Anda kena mengelik button LIKE di badge ini dan tinggalkan komen di wall friendpage Sophiesm.Com di Facebook dengan ayat yang dimulai dengan : Saya suka Sophiesm.Blogspot.Com kerana ... Look. Kalau tak selesa ayat permulaan agak formal macam tu, boleh guna mana-mana ayat yang kamu rasa selesa dan sempoi. Yang penting maksud tu sampai. Can use both Malay and English Language.




     klik link di badge ini

    Kedua
    Keutamaan akan diberikan kepada follower blog ini. Bukan saja-saja meminta di-follow, tapi untuk tujuan penilaian di mana, jika selepas pemenang diumumkan, jika anda merasakan blog ini tidak memberi anda faedah apa-apa atau dalam bahasa inggerisnya, my blog do not worth your time, you can simply unfollow. Saya boleh mengerti :)

    Ketiga
    Komen mana-mana satu entri dari blog Sophiesm.Blogspot.Com, kecuali entry yang ini. Tujuannya, to justify your existence dekat this blog. That's all, still, it's compulsory. Harap maklum. Need more explanation? Email me at sufilara[at]gmail[dot]com.

    Keempat
    Selepas dah selesai menyempurnakan ketiga-tiga langkah ini, sila maklumkan pada saya di ruang komen entri ini beserta detail-detail yang berikut :
    Nama anda di Facebook
    Alamat blog anda
    Follower blog Sophiesm.Blogspot.Com yang keberapa
     (now 15 followers and still counting)

    Chance is, seorang dari sepuluh penyertaan akan dipilih berdasarkan slogan yang paling menarik dan kreatif dan seterusnya AKAN memenangi RM3 top-up, untuk pengguna CELCOM sahaja. Maxis dan Digi I tak provide, unfortunately. But tak rugi if Maxis user and Digi user ikut serta sebab if you guys menang, boleh hadiahkan top-up pada orang-orang tersayang anda yang guna CELCOM. Siapa nak bagi RM3 free ngahaha gelak gedik lagi.

    Hadiah utama akan diberi pada tiga orang peserta (bergantung kepada jumlah penyertaan), di mana ada hadiah laaagi menarik :
    1. Top-up RM5 or boleh jadi up lagi. I don't knoww :P
    2. Special entry for him/her
    3. Hadiah lumayan dan misteri dari Sophiesm.Blogspot.Com ngehehe remember I buat business.. owh you guys tak tahu ek? Ni nak gitau la ni ngahaha
    Tiada had masa. Sebelum ni saya buat tiada had masa, contest ni on bermula hari ini sehingga pukul 12AM  31 Julai 2010.

    Penyertaan ini terbuka kepada 100 orang pertama. Saya tak set number yang tinggi sebab after 5 years, saya baruuu nak seriously berjinak-jinak untuk menambah readers banyak-banyak. Once cukup 100, saya akan pilih pemenang-pemenangnya untuk RM3 CELCOM, manakala once dah sampai tarikh 31 Julai 2010, saya akan pilih pemenang hadiah-hadiah utama dari keseluruhan penyertaan.

    Sebarang pertanyaan boleh tinggalkan di entri ini juga.



    Labels:


    18 Comments:

    Blogger mytrajet74 said...

    Salam...

    Anuar abu Bakar (facebook)

    talamkeladi.blogspot.com

    I'm your 17th Followers

    Ayam Masak Kicap Mungkin (mmg sedap ler)

    06 July, 2010 16:52  
    Anonymous Heis D Flippancie said...

    Nama saya di Facebook: Wayar Hidup (sentiasa ada arus mengalir)..haha
    Alamat Blog Yg sudah x dipedulikan: http://blog.sejukz.org
    Follower 011157 bdasarkan counter di blog anda ini..entah la sy x pandai bilang...
    tajuk entri.. entah psl contest ni kot..
    anyway..be happy! ^_^

    06 July, 2010 17:00  
    Blogger Fina said...

    Heis D Flippancie,
    okey noted! ^^

    06 July, 2010 19:58  
    Blogger tiefazatie said...

    tiefazatie (facebook)

    http://tiefazatie.blogspot.com/

    im ur 24th followers

    the best way to make your dream come true is;

    07 July, 2010 03:21  
    Blogger I.Hazwani said...

    Nama facebook: Izz Hazwani
    Alamat blog: http://doubleeudoubleeudoubleeu.blogspot.com
    Follower ke 25

    (sedih tk dpt jdi yg ke 24 hehe)

    07 July, 2010 06:10  
    Blogger AuraFIza said...

    Nama facebook : Norhafiza Ayob

    Blog : http://aurafiza.blogspot.com

    Follower ke : 8

    Dah komen kat baaaanyak entry. Antaranya Sophiesm Recipe, Teman Terbaik, Lensa Buruk The Contest. etc...

    07 July, 2010 10:53  
    Blogger Fina said...

    ALL,
    everyone of you, nama you guys dah masuk dalam ni ^^ http://sophiesm.blogspot.com/2010/07/senarai-contestant-akan-dikemaskini.html GOOD LUCK!

    07 July, 2010 13:16  
    Blogger Fara said...

    Nama FB : Farah Najja
    Blog : www.clumsyfara.blogpsot.com
    Follower ke : 6

    07 July, 2010 14:16  
    Blogger amalmeor said...

    nama fb:Amal Meor
    blog:http://amalmeor.blogspot.com
    follower ke:7

    07 July, 2010 16:51  
    Blogger anin said...

    Nama di FB: farhanin abdullah
    blog: http://seindahbayu.blogspot.com
    Follower yg ke 35

    dah komen kat entri
    To the one who taught me about love & friendship : The Story.

    07 July, 2010 22:55  
    Blogger Fina said...

    anin,
    anin, i masukkan u dlm list jap g ;)
    thanks! :)

    08 July, 2010 00:11  
    Blogger ain shalalala said...

    ok..mesej diterima. noted!!

    09 July, 2010 12:25  
    Anonymous ZielaJB said...

    Name FB : Nurazila Anuar
    Followers : 41
    Blog : Xde,,hehehe ;P

    09 July, 2010 13:42  
    Blogger Fina said...

    ZielaJB,
    r u joining the contest? ;)

    09 July, 2010 15:45  
    Blogger nur.sa said...

    step 1:
    done. dah like dan dah tinggalkan komen kt ur wall fb fanpage.

    step 2:
    wah.saya baru follow fina. agagaa.. 55th follower. selama ni tak pernah follow walaupun dah lama baca. (sebab sy hafal ur blog link. :P)

    step 3:
    komen entri? errr. u can check. latest tuh Ming Dao? :)

    step 4:

    Nama FB: Nur Sakinah
    duniasakinna.blogspot.com
    55th follower

    daa..

    16 July, 2010 09:11  
    Blogger Fina Sophie said...

    nur.sa,
    yeay sa join. thanks :P contest entah hape2 ntah kan. haha. ^^

    17 July, 2010 11:32  
    Blogger yuyul said...

    Salam dihulur pemula bicara
    Madah diatur pembuka kata
    Pantun digubah untuk Cik Fina
    Pada janji yang hendak dikota

    Kini Sophiesm dulu Sufilara
    Tak kisahlah I tetap baca
    Cerita gembira tak kurang yang lara
    Banyak kisah dikongsi bersama

    Jangan ditanya apa yang indah
    Pada nurkilanmu seorang penulis
    Takkan terkata dengan lidah
    Tentang kisahmu wahai gadis

    Bila dendam tak lagi bermakna
    Tak perlu lagi berair mata
    Pada lagenda cinta pertama
    Lembut lidah yang penuh nista

    Tika hati tertanya-tanya
    Pada soalan demi soalan
    Suda tertulis dengan nyata
    Pada setiap kekeliruan

    Andai aku bisa ke awan
    Akan ku petik satu bintang
    Untuk kau jadikan satu perhiasan
    Agar senyummu tak pernah lekang

    Bila hati sukakan sesuatu
    Tak mampu dicari walau sepatah
    Untuk suarakan rasa kagumku
    Pada tulisanmu yang tak bernokhtah

    Kau menulis dengan perasaan
    Aku membaca setulus hati
    Blog ini menjadi jambatan
    Penghubung yang kuharap takkan henti

    Sekian dulu pantun disusun
    Buatmu penulis yang kuhormati
    Terkasar bahasa mohon diampun
    Bukanlah niat dari hati.


    Nama FB: Yulie Nurafnie
    url: http://yuliezzz.blogspot.com

    dan...begitu lah. Fuh!

    28 July, 2010 15:41  
    Blogger Fina Sophie said...

    yuyul,
    oh yuyul. this is soooo sweeeet tsk.

    29 July, 2010 14:39  

    Post a Comment

    You can freely :
    1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
    2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
    3. Be nice.

    Thanks for simply being here! *love*







    original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish