Tuesday, July 06, 2010

Celcom users and contest hunter! YOU will not want to miss this!

Ngahahahaha.
Gelak gedik dulu.
I have one deal with you guys. Since saya sedang gila contest (sebab sangat free waktu ini menunggu masa untuk sambung PJJ), saya memerlukan readers dan followers. Jika anda baru mengenali Sophiesm.blogspot.com, pemilik  blog ini dulunya merupakan pemilik blog Sufilara.Com dan telah berblog  selama hampir 5 tahun (hujung tahun genap 5 tahun). Platform pertama di  Blogs.Friendster.Com dan seterusnya blogging di Blogger.Com. Yang buat saya bertahan berblog sejak 2006 sampai sekarang sebab I have  those people yang dari dulu REALLY follow my blog samada dia visible or  tak visible :')
Okey no bebel-bebel. Straight to the point.

Langkah-langkahnya :

Pertama
Anda kena mengelik button LIKE di badge ini dan tinggalkan komen di wall friendpage Sophiesm.Com di Facebook dengan ayat yang dimulai dengan : Saya suka Sophiesm.Blogspot.Com kerana ... Look. Kalau tak selesa ayat permulaan agak formal macam tu, boleh guna mana-mana ayat yang kamu rasa selesa dan sempoi. Yang penting maksud tu sampai. Can use both Malay and English Language.




     klik link di badge ini

    Kedua
    Keutamaan akan diberikan kepada follower blog ini. Bukan saja-saja meminta di-follow, tapi untuk tujuan penilaian di mana, jika selepas pemenang diumumkan, jika anda merasakan blog ini tidak memberi anda faedah apa-apa atau dalam bahasa inggerisnya, my blog do not worth your time, you can simply unfollow. Saya boleh mengerti :)

    Ketiga
    Komen mana-mana satu entri dari blog Sophiesm.Blogspot.Com, kecuali entry yang ini. Tujuannya, to justify your existence dekat this blog. That's all, still, it's compulsory. Harap maklum. Need more explanation? Email me at sufilara[at]gmail[dot]com.

    Keempat
    Selepas dah selesai menyempurnakan ketiga-tiga langkah ini, sila maklumkan pada saya di ruang komen entri ini beserta detail-detail yang berikut :
    Nama anda di Facebook
    Alamat blog anda
    Follower blog Sophiesm.Blogspot.Com yang keberapa
     (now 15 followers and still counting)

    Chance is, seorang dari sepuluh penyertaan akan dipilih berdasarkan slogan yang paling menarik dan kreatif dan seterusnya AKAN memenangi RM3 top-up, untuk pengguna CELCOM sahaja. Maxis dan Digi I tak provide, unfortunately. But tak rugi if Maxis user and Digi user ikut serta sebab if you guys menang, boleh hadiahkan top-up pada orang-orang tersayang anda yang guna CELCOM. Siapa nak bagi RM3 free ngahaha gelak gedik lagi.

    Hadiah utama akan diberi pada tiga orang peserta (bergantung kepada jumlah penyertaan), di mana ada hadiah laaagi menarik :
    1. Top-up RM5 or boleh jadi up lagi. I don't knoww :P
    2. Special entry for him/her
    3. Hadiah lumayan dan misteri dari Sophiesm.Blogspot.Com ngehehe remember I buat business.. owh you guys tak tahu ek? Ni nak gitau la ni ngahaha
    Tiada had masa. Sebelum ni saya buat tiada had masa, contest ni on bermula hari ini sehingga pukul 12AM  31 Julai 2010.

    Penyertaan ini terbuka kepada 100 orang pertama. Saya tak set number yang tinggi sebab after 5 years, saya baruuu nak seriously berjinak-jinak untuk menambah readers banyak-banyak. Once cukup 100, saya akan pilih pemenang-pemenangnya untuk RM3 CELCOM, manakala once dah sampai tarikh 31 Julai 2010, saya akan pilih pemenang hadiah-hadiah utama dari keseluruhan penyertaan.

    Sebarang pertanyaan boleh tinggalkan di entri ini juga.



    Share:

    18 comments:

    1. Salam...

      Anuar abu Bakar (facebook)

      talamkeladi.blogspot.com

      I'm your 17th Followers

      Ayam Masak Kicap Mungkin (mmg sedap ler)

      ReplyDelete
    2. Nama saya di Facebook: Wayar Hidup (sentiasa ada arus mengalir)..haha
      Alamat Blog Yg sudah x dipedulikan: http://blog.sejukz.org
      Follower 011157 bdasarkan counter di blog anda ini..entah la sy x pandai bilang...
      tajuk entri.. entah psl contest ni kot..
      anyway..be happy! ^_^

      ReplyDelete
    3. Heis D Flippancie,
      okey noted! ^^

      ReplyDelete
    4. tiefazatie (facebook)

      http://tiefazatie.blogspot.com/

      im ur 24th followers

      the best way to make your dream come true is;

      ReplyDelete
    5. Nama facebook: Izz Hazwani
      Alamat blog: http://doubleeudoubleeudoubleeu.blogspot.com
      Follower ke 25

      (sedih tk dpt jdi yg ke 24 hehe)

      ReplyDelete
    6. Nama facebook : Norhafiza Ayob

      Blog : http://aurafiza.blogspot.com

      Follower ke : 8

      Dah komen kat baaaanyak entry. Antaranya Sophiesm Recipe, Teman Terbaik, Lensa Buruk The Contest. etc...

      ReplyDelete
    7. ALL,
      everyone of you, nama you guys dah masuk dalam ni ^^ http://sophiesm.blogspot.com/2010/07/senarai-contestant-akan-dikemaskini.html GOOD LUCK!

      ReplyDelete
    8. Nama FB : Farah Najja
      Blog : www.clumsyfara.blogpsot.com
      Follower ke : 6

      ReplyDelete
    9. nama fb:Amal Meor
      blog:http://amalmeor.blogspot.com
      follower ke:7

      ReplyDelete
    10. Nama di FB: farhanin abdullah
      blog: http://seindahbayu.blogspot.com
      Follower yg ke 35

      dah komen kat entri
      To the one who taught me about love & friendship : The Story.

      ReplyDelete
    11. anin,
      anin, i masukkan u dlm list jap g ;)
      thanks! :)

      ReplyDelete
    12. Name FB : Nurazila Anuar
      Followers : 41
      Blog : Xde,,hehehe ;P

      ReplyDelete
    13. ZielaJB,
      r u joining the contest? ;)

      ReplyDelete
    14. step 1:
      done. dah like dan dah tinggalkan komen kt ur wall fb fanpage.

      step 2:
      wah.saya baru follow fina. agagaa.. 55th follower. selama ni tak pernah follow walaupun dah lama baca. (sebab sy hafal ur blog link. :P)

      step 3:
      komen entri? errr. u can check. latest tuh Ming Dao? :)

      step 4:

      Nama FB: Nur Sakinah
      duniasakinna.blogspot.com
      55th follower

      daa..

      ReplyDelete
    15. nur.sa,
      yeay sa join. thanks :P contest entah hape2 ntah kan. haha. ^^

      ReplyDelete
    16. Salam dihulur pemula bicara
      Madah diatur pembuka kata
      Pantun digubah untuk Cik Fina
      Pada janji yang hendak dikota

      Kini Sophiesm dulu Sufilara
      Tak kisahlah I tetap baca
      Cerita gembira tak kurang yang lara
      Banyak kisah dikongsi bersama

      Jangan ditanya apa yang indah
      Pada nurkilanmu seorang penulis
      Takkan terkata dengan lidah
      Tentang kisahmu wahai gadis

      Bila dendam tak lagi bermakna
      Tak perlu lagi berair mata
      Pada lagenda cinta pertama
      Lembut lidah yang penuh nista

      Tika hati tertanya-tanya
      Pada soalan demi soalan
      Suda tertulis dengan nyata
      Pada setiap kekeliruan

      Andai aku bisa ke awan
      Akan ku petik satu bintang
      Untuk kau jadikan satu perhiasan
      Agar senyummu tak pernah lekang

      Bila hati sukakan sesuatu
      Tak mampu dicari walau sepatah
      Untuk suarakan rasa kagumku
      Pada tulisanmu yang tak bernokhtah

      Kau menulis dengan perasaan
      Aku membaca setulus hati
      Blog ini menjadi jambatan
      Penghubung yang kuharap takkan henti

      Sekian dulu pantun disusun
      Buatmu penulis yang kuhormati
      Terkasar bahasa mohon diampun
      Bukanlah niat dari hati.


      Nama FB: Yulie Nurafnie
      url: http://yuliezzz.blogspot.com

      dan...begitu lah. Fuh!

      ReplyDelete
    17. yuyul,
      oh yuyul. this is soooo sweeeet tsk.

      ReplyDelete

    Thanks for simply being here! *love*