2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Sufilara.Com dan Lagu Kabaret.
Monday, June 07, 2010 posted at 16:16 ♥

Ai dengan Adira AF8, kebetulan terjumpa waktu sama-sama pergi attend majlis kahwin dekat Paka Ranau, apa lagi, marilah ambil gambar bersama-sama ewah.


Ini amanat akhir sebelum blog ini diprivatekan buat kesekian kali.

Dulu pernah memprivatekan blog sekejap, lepas tu orang pujuk, so buka balik. Ai sudahlah berhati lembut, ada juga yang datang-datang pujuk :D Baru-baru ni lagi nak pindah belog sebab mengelak orang sakit jiwa baca belog ai (ai takda kisah) tapi demi perhubungan sesama manusia dan demi sebuah kebebasan untuk menulis, maka ai decide macam tu. Once a mess, always a mess, so kesian orang yang suka cari pasal dengan ai tapi nak juga baca belog ai kan.

Tukar mode ai kepada saya lah. Gedik pula rasa AHAHAH.

Thoughts of closing the blog has come up quite a number of times but at the end of the day I never had the heart to do so, because this is the one place I can share things and plus Sufilara.Com had been my baby for years now - I'd never know I would come this far HAHA. Not closing, private saja, which you can still be among the 100 private readers. Blogger restricted sampai 100 readers saja untuk privated blog. Which aku rasa blog aku tak sampai pon 30 readers. Heh.

Yang saya tahu, saya pasti tentang satu perkara. Rasa macam separuh dari beban saya bakal hilang pada saat saya fikir tentang idea untuk memprivatekan belog. Pelik juga, apa blog boleh bagi beban macam tu sekali? Lepas tu saya fikir, beberapa ikatan persahabatan renggang kerana apa yang yang telah saya tulis sejujurnya dalam belog dan saya dengan bodohnya menulis walaupun saya tahu pembaca paling ramai belog saya itu adalah orang-orang sekeliling yang saya kenali.

Tapi, kalau itu saja reason kenapa saya berhenti berbelog secara publik, ah bukanlah. Bukan. Ada lagi perkara yang lebih serius dan tidak remeh berbanding itu. Bersyukur juga persahabatan itu menjadi renggang, sebab aku tidak perlu rakan-rakan yang menikam dari belakang. Yang talam dua muka. Yang hipokrit kononnya menjaga hati padahal di belakang boleh pula terlupa pada hati rakan yang konon ingin di jaga. Macamana tu? :)

After fikir masak-masak dan setelah mendengar pandangan beberapa rakan blog, I've come to this solution.

Ini, buat pertama kali dalam sejarah Sufilara.Com, saya hidangkan lagu Bossanova rakaman waktu saya dengan keluarga memenuhi undangan wedding ceremony di Kg Kimolohing. Buat kamu dan kamu, walaupun lirik lagu memang tak kena langsung tapi this is for you guys. First time siar secara publik.



Rahsia selama ini : I suka lagu-lagu kabaret BHAHAHAH.

Dengan ucapan :
  • Teruslah simpan URL blog say. Kalau taknak pun what the hell heheheh.
  • Leave me your email through my email sufilara(at)gmail(dot)com, kalau nak be in 100 private readers of this blog. Yang dah hantar through FB inbox, or through comment, all noted! Nanti adalah invitation tu, I'll let you know once I did :)
  • Besides blog and email, masih boleh contact me through Facebook, through FormSpring, and through Twitter. Sorrrry Yahoo Messenger I jarang buka kecuali ada yang ajak :P
  • Laptop I online 24 jam, kecuali time offline. Ehh.. Memanglah.
  • Err, ulang.
  • Laptop I online 24 jam, kecuali time laptop off or line streamyx tak okey or saya pergi attend makan-makan ceremony eh wedding ceremony or masak or mandi or ..okey Fina we get it. So? So, any response from me will be within 24 hours.
  • Bye. Sob sob.
Salam sayang.


Labels:


10 Comments:

Anonymous nur.sa said...

my emel address nur.sakinah@gmail.com

private dah? tak apalah.asalkan penulis gembira.. :)

07 June, 2010 15:37  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
the time has come :)

07 June, 2010 16:03  
Anonymous en_me said...

jeliternyerrr.. ehehe

07 June, 2010 17:17  
Anonymous Fina said...

en_me,
LOL ^^

07 June, 2010 17:42  
Anonymous nur.sa said...

eh fina. salah add. huhu.

nur.sakinah711@gmail.com

aiya.silap..

07 June, 2010 20:46  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
isy sa. hehe baek!

07 June, 2010 21:22  
Anonymous Eazy Izzuddin said...

lorh..
nak private kew

07 June, 2010 23:12  
Anonymous Fina said...

Eazy Izzuddin,
yah. nak kena invite ke? HEHE

07 June, 2010 23:31  
Anonymous queenlyana said...

sis, awat macam dah growing sikit ni..??? hahaha tapi so cute..! You cute, adira pun cute. Tapi u lagi cute. hehe

09 June, 2010 09:32  
Anonymous Fina said...

queenlyana,
ehemm.. growing dari segi apa tu? haha eh sy lagi cute ke? sobsob cute dari segi apa? hahahaha

09 June, 2010 09:43  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish