2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tamu Ranau
Sunday, May 02, 2010 posted at 00:38 ♥

Had a very fun day today. Pergi Tamu (term dekat sabah untuk pasar tani) which feels like years tak pergi. Kali ini drive sendiri, which feels like years ago juga. Rasanya saya lebih tahu keadaan jalan dari UUM ke Alor Setar berbanding keadaan jalan di tempat sendiri heh. Nervous at the first, but macam Dana cakap, saya memang berani mati. But hey I made it! :D

Rugi gila datang Ranau kalau tidak merasa bersesak-sesak dekat Tamu 1hb Ranau atau Tamu setiap hari sabtu, lepas tu mencuci mata, buat tawar menawar. Tips is, datanglah every 1hb dekat Ranau yang jatuh pada hari Sabtu. Tamu biasanya tutup sekitar pukul satu, so sila mula membeli belah sekitar pukul 12PM, seriously banyak barang-barang dengan harga yang fuhhh. Tadi pergi Tamu yang dibuka setiap 1hb, dan kebetulan hari ini 1hb juga jatuh pada hari Sabtu. Seriously sangat meriah. Sayang, tidak sempat rakam apa-apa gambar sebab was so excited wo. Dana juga excited. Excited sebab dia pun dah lama tak datang Tamu. Pipie macam biasa suka ikut saya dan Dana berjalan-jalan. Kami bertiga.

Saya beli beg Gucci, I dunno original or tak dan saya memang tak kisah pun sebab bukan brand yang saya pandang sangat pun. But the material seems very high in quality. Wrapper pun not bad, and the first time I lied my eyes at it, hati memang dah tertarik sangat dah. Tuan punya gerai tu orang Filipin, dan beg-beg yang ada dalam gerai tu pun agak not bad. Taklah nampak macam beg RM10 hehehe. Harga, dia bagi RM48 mula-mula then tawar punya tawar, dapat RM38, lepas tu tawar lagi dapat RM35. Saya bukan kisah sangat pasal harga, cuz bukan selalu saya berminat pada beg. Yeap mungkin saya suka masuk semua kedai alat-alat kulit, kasut dan beg tapi sebenarnya jarang sangat jumpa yang menepati citarasa. Sekarang ini dah berpuluh-puluh kedai saya masuk, tapi tidak juga jumpa heels plain black yang benar-benar saya suka, but again, saya tidak kisah. janji bila jumpa nanti jumpa yang betul-betul disukai, so it's worth patiently waiting and searching for the one ;)

Beli ladies shirts dua helai dengan harga RM5 dekat satu kedai yang hanya buka waktu 1hb je. Trust me, jika saya beli, means baju itu even kualiti rendah, tapi still sangat cantik bila sarung dekat badan so sangat murahlah RM5 untuk dua helai. Thailand pun tidak jual murah macam tu sekarang tau. Hihi. Suka barang murah yang cantik :')

Later I'll show you, sebab sebenarnya sedang mengantuk ni. Tak tahu kenapa masih gagah nak update even dah mengantuk dan esok kena bangun awal tapi nampak gaya macam tak bangun awal jeee :D

Lagi dua helai, oh standard price lah. yang satu ladies shirts corak belang yang ada zip dekat depan RM23 pastel coloured, dan kemeja petak-petak warna kuning dan hitam RM25. Oh then lepas tu cukup-cukup tak mahu beli dah. Even almari besar gedabak dekat bilik tu pun dah tak cukup hanger tsk tsk. Suka sangat beli shirts.

Okeylah I gotta go. Tak tahan dah contact lens ni nak dikeluarkan dari mataaaa.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish