2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Kerana ketidaksempurnaan itu kebahagiaan baginya.
Saturday, May 01, 2010 posted at 03:14 ♥

Aku ..

Aku rasa macam mood aku akhir-akhir ini tidak stabilized. Ada saja yang tidak kena di mata. Ada saja yang salah. Jika beberapa perkara yang selama ini aku anggap bukan perkara besar pun, tapi ya ALLAH besar amat-amat dirasakan kali ini. But, it's important for me not to allow myself to be distracted by the way things appear on the surface, right? T__T

Mungkin sebab :
  1. Kitaran haid. Okey aku dalam tempoh cuti sekarang ini. Mungkin ini perkara utama kenapa jadi macam ini. Konon-konon mainan hormon. Ahah. Maka mood akan jadi ibarat angin lintang di lebuhraya (cipta sendiri) pada waktu pra-haid, waktu haid, dan pasca-haid.
  2. Sebelum ni pissed-off sangat-sangat dekat seseorang yang pernah dekat dengan saya, sebab how could her bercakap kisah-kisah buruk tentang saya di belakang saya. Siapa yang ikut FB saya, mungkin ada terbaca statement-statement tentang ni. Itu pun sebenarnya dah cukup bersabar.
Dua perkara ini mempengaruhi mood. Sudahlah ditambah lagi dengan hal berkaitan proses termination saya yang sudah selesai (sedih dan lega bercampur aduk; you have no idea. Nanti adalah protected entri about that.). Kisah cinta; cinta tiga segi mungkin. Hal hati nyata tidak boleh dipaksa-paksa. Maaf kamu, saya menghargai kesungguhan kamu. Saya tidak menolak, saya tidak berjanji malah tidak memberi harapan palsu. Kamu sangat tabah, sangat determined. Kamu tidak kisah membuang masa kamu untuk cuba memenangi hati saya, walaupun kamu tahu peluang kamu mungkin tiada. Saya rasa bersalah, buat kamu jadi begini. Bersalah kerana tanpa sengaja buat kamu jatuh cinta.

Kisah lengan disengat tebuan juga T_____T Okey yang itu tidak payah kisah-kisah sangat. Lengan disengat tebuan semalam. Okey itu saja, tiada kisah-kisah sebenarnya. Tapi nampak lengan ini sedikit lebih chubby tau. Comel betul. Lepastu gatal-gatal pula. Nak garu tapi tak berani garu kuat-kuat.

Tentang hal nombor dua tadi.

Kalau bukan kerana masih ingat pada ALLAH, kalau bukan kerana saya pujuk diri dengan memuhasabah diri sendiri, kalau bukan kerana aku dah berjanji pada diri sendiri untuk apa jua tindakan, semuanya saya kena rationalize, maka aku masih bersabar. Masih mahu untuk mencuba memaafkan walaupun ikutkan hati, aku tak sudi nak maafkan dia dunia dan akhirat. Aku bukan seorang yang penyabar dan engkau patut tahu. Aku takkan pernah sesabar ini. TAKKAN. Buat mereka yang menyaksikan semua ini, yang took their part (maaf tak boleh sebut nama sebab tak mahu timbul salah sangka dari pihak lain) dan berani bercakap dengan saya dan terpaksa menghadapi kemarahan saya, saya minta maaf, dan terima kasih atas perhatian. What ever yang you guys cakap, semua itu tersemat dalam hati dan fikiran saya. Tapi, ada tapi. Saya ada cara saya sendiri, saya ada pertimbangan rasional saya sendiri yang mungkin tidak seperti yang kamu harap atau fikirkan.

well, nothing is fair in this world except ALLAH... just let it be, da truth always win eventhough it might hurts u in da first place.. ppl might be blind by those word from those who hated u, but ALLAH is not blind n ppl will not always be blind rite sbb kte ad mte hti.. 1 hri kbnran akn muncul n ykin la dgn bnda tue.. lg 1 kan ble org kte tntg kte diblkang always remember dorg dpt dosa kte dpt pahala walau kte x dpt tegakkan kebenaran dpihak kte..

Ini orang yang cakap. I like it. Thru FB so bolehlah copy and paste. I hope dapat paste apa yang orang respon through YM tapi archive message dekat YM sudah terdelete. Sayangnyaa..
Overall, my life sangat okey sebenarnya. Walaupun dikelilingi oleh beberapa orang yang mungkin berhati busuk dan yang suka mendedahkan keaiban orang, saya sekarang dah buat keputusan untuk tidak fikirkan sangat. Saya tahu di mana saya berdiri, saya percaya dengan apa yang sedang saya lakukan, dan saya tahu ada orang-orang yang menyayangi saya, itu sudah cukup. Saya ada ramai lagi orang yang menyayangi saya, dan if there's any haters, aku nak kisah apa? Orang-orang berperangai macam tidak berpedoman macam tu, aku takkan masuk campur. Keluarga dan rakan-rakan yang saya ada sekarang adalah mereka yang memang benar-benar berkualiti untuk didampingi. Hidup saya dah cukup elok. Alhamdulillah SYUKUR.

Family pula okey, sangat bahagia. Cukup segala segi, seadanya. Cukup kasih sayang. Cukup dari segi material. Saya ada apa yang orang lain hardly wish for. Walaupun hidup saya mungkin tidak sempurna seperti yang saya pernah bayangkan when I was younger, tapi macam tagline satu cerita tu, "Kerana ketidaksempurnaan itu kebahagiaan baginya". Line ini sangat menarik kalbu ceh ceh. Ada beberapa perkara yang saya tidak begitu lucky dan tidak seperti yang saya harapkan, but, I laugh much, tell jokes, and the most important thing is, saya bahagia. I like the new me, the happy sensations. The new me, as the old old me. And this is just perfect :)

Okey asyik-asyik about my life kan? What to do. Blog ini memang cerita tentang hidup insan bernama Hasnie Falina atau juga dalam dunia maya, guna nama Fina Sophie. So, saya assume, kamu ke mari untuk membaca cerita saya. Kalau mahu trafik blog ibarat trafik jalan di Kuala Lumpur, baik saya tulis pasal gosip artis bukan. Hoh tak boleh nak bayang.

Month of April had been kinda hard for me. Now, it's May already. HAPPY MAY TO ALL!

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish