2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Worrying my Baby Hamster.
Sunday, March 14, 2010 posted at 17:52 ♥

Entah berapa kali dah aku cakap ayat yang sama berulang kali dekat Baby, my female baby hamster.

"I'm so worried about you, Baby.."

Sekarang ni perut Baby dah obvious sangat besar dia. Dah nampak yang she's actually pregnant. By the time she has to deliver, saya sepatutnya dah belikan Baby rumah baru but I haven't yet. Kena tunggu Selasa ni, itupun kalau jadi T____T Kenapa rumah baru? Sebab kalau hamster, if the female one pregnant dan kemudian melahirkan, kita perlu asingkan bapa dia dari sangkar tu untuk satu jangka waktu. Mungkin minggu, mungkin bulan. Kalau tak, ibu akan rasa anak-anak dia terancam dan akan cuba melindungi anak-anak dia dengan menyimpan mereka dalam kantung tengkuk (biasanya untuk simpan stok makanan) tapi maybe akan end up she might swallow her own babies to save them. Kesian bukan. Jadi saya agak risaulah juga.

Sorry I cannot get you the picture of Baby sebab tiap kali nak try angkat untuk gambar perut dia, she'll try to bite my finger wth T____T

Labels:


2 Comments:

Anonymous Ms.Independant said...

Fina,
bakal granny la ni? hehe :P

btw, frh dh jwb tag fina! :)

15 March, 2010 02:35  
Anonymous Fina said...

Ms.Independant,
dah terberanak pun farah. haha. kira dah jadi nenek la. yea yea excited wth.

thanks for answering btw ;)

15 March, 2010 06:06  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish