2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Pernah tak kamu cuba untuk sibukkan diri sebab nak lupakan sesuatu yang hurtful?
Thursday, March 11, 2010 posted at 03:07 ♥

Saya rasa dah banyak kali saya buka ruang Blogger New Post untuk mengarang, tetapi end up tutup window atau beralih ke website lain atau pergi buat kerja lain. Ataupun, buka ruang New Post dari awal sampai ke sudahnya tak tulis apa-apa lagi. I don't even know if this entry akan finally published.

Anyway. Just wanna update something here.

Kemas bilik
Macam biasa kalau sibuk, bilik akan jadi macam tongkang pecah serius macam tongkang pecah. Tak percaya tanya roomate. Sampai dah naik benci kot orang tengok tapi alhamdulillah ua hari lepas saya telah berjaya menyelesaikan semua yay I did it! Dan amazingly everything is in control sampai hari ni. Puas hati dan ringan sikit otak yang dah sedia berat dengan macam-macam perkara ni.

Baby Hamsters
I am extra worried about Baby, the female one. She seems need some space of herself. A nice bedding, I guess, for her babies, well I think she's pregnant but actually I'm hoping she's not =/ Oh Baby, I am so sorry. I have so many things to finish, a new home could wait a lil more late okey dear? Lagi dua hari. Kalau lagi dua hari itu tak boleh, maksudnya lagi lima hari @_@

Berterus terang
I REALLY hate it when people talking BEHIND MY BACK sebab bagi saya, when they talk behind my back sedangkan boleh saja cakap berdepan, that shows that they doesn't respect me as a person. Why I have to respect those who doesn't respect me? Please heh. Maybe it will hurt, tapi lebih melukakan kalau kawan sendiri tidak berterus terang.

Okeylah macam tak guna cakap macam ni. Buat kerja lain lagi bagus macam tidur. Okey. Tapi saya dah dapat cari satu idea yang baik jadi tak payah tidur lagi. Buehehe. Now saya eat eat dan terus eat. Dulu ada satu masa saya tak lalu nak makan, tapi sekarang rajin gila makan. Adakah kerana saya depress? Hehehe.

.
.
.


Esok agenda saya agak penuh. Tapi kira hari inilah sebab dah pukul 3 pagi dah. 3 pagi? @_@

Pagi nanti tak boleh bangun dan tidur balik lagi macam biasa sebab pukul 8 pagi appointment dengan owner my baby Kancil untuk settle hal rent payment.

Teringat malam tadi mama cakap benda comel macam ni :

"Nana, nanti jangan lupa bayar BABY kau."
Saya paused, and then I was like, .. 'Ahhh okey fine, mama kan baca blog saya sekarang ni .. Tsk.' Sebab dalam blog saja saya bagi nama my car sebagai Baby. Baby Kancil. Hamster. Baby Hamster.
"Ahahaha .. Okey."

Lepas tu tak balik DPP dah sebab nak pergi Pusat Kesihatan Universiti (PKU UUM) untuk buat medical check-up. Which, I don't know ambil berapa banyak masa .. and I don't know if they can do it by tomorrow juga.

Pukul 2 petang appointment dengan Kak Kirim pula untuk sesi kaunseling. Yes saya ambil sesi kaunseling untuk diri saya, because I think I need it. There's a time of anger, tiba-tiba sedih. Bila tiba-tiba rasa I don't have anyone to turn to. Have no one that I can count on to. Bila orang kata saya telah berubah sedangkan saya tak tahu saya telah berubah dari segi apa. (must be berubah ke arah yang negatif bukan, kalau tak tiada yang menjauhi). Bila saya tidak tahu memilih antara dua jalan. or even, if I just need someone to talk to. To LISTEN to me. Bukan setakat tadah telinga lepas tu cakap : "Aku tak puas hatilah David menang The Biggest Loser Asia, kurus macam skeleton dah. Tak sihat aku tengok." T___T. Yang, at least, kalau tak faham pun, dia akan cuba sedaya upaya to understand me.

Lepas tu dalam pukul 4 PM akan ke PBS dengan Aina dan Dayah (Audirasari members) untuk settle hal baju dekat Pusat Budaya dan Seni UUM. Oh lupa nak umumkan (wah UMUMKAN tak boleh belah), Sabtu ni 13 Mac ada performance dekat Dewan Kachi untuk Grand Dinner Persatuan Sains Kuantitatif (QUSAQ) UUM. Saya tak involved sebagai performer, turun untuk sama-sama training saja. Dancing adalah sesuatu yang fun :)

After that, balik bilik and will try to keep myself busy, kalau tak, akan tidur petang lagi. Tapi memang tak bolehlah ada dekat bilik. Haha. Tengoklah. Maybe grab nota kuliah dan pergi kedai basuh kereta so sementara menunggu tu boleh baca nota sikit-sikit. Okey, apsal ayat tadi turned out to be idea yang sangat baik dari seorang manusia yang waktu ini sedang tersengguk-sengguk nak tidur? Ingatkan nak bagi idea yang ridiculous tadi. HAHAHAHAHA.

Selamat malam wahai hati-hati yang berduka. Tidurlah, usah dikenang lara hati. Everything gonna be okey.

Labels:


4 Comments:

Anonymous nur.sa said...

tak pernah nak cuba sibukkan diri bcoz it doesnt work for me. the best therapy is makan makan dan makan. ngeeeee~

11 March, 2010 08:12  
Anonymous AuraFIza said...

We're facing the same situation..
Rasa macam nak lari jauh-jauh..
tapi apakan daya..
nak tanak, tempuh je la kn..

ko bz sungguh kan?
bgus la.busy-busy kan diri utk lupekan skejap prob tu..

btw, wish u luck in whatever u do.chaiyok2!!

11 March, 2010 10:37  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
sa, sa dah kurus. makan byk mane pun, tak naik. waaaaa T___T and for me, sibukkan diri adalah best terapi la kiranya. that's the only thing that work. huhu

12 March, 2010 13:20  
Anonymous Fina said...

AuraFIza,
lebih baik sibukkan diri dari asyik mkn mkn mkn. dahla bdn jenis cpt naik T_T dgn busykan diri at least keje buat, tak termenung sana termenung sini. bergaul dgn org dll. hope, ko juga kena tabah hadapi semua. biasalah zmn2 kita ni, byk buat silap kottt .. :P

12 March, 2010 13:23  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish