2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Percy Jackson and The Lightning Thief & The Wolfman
Tuesday, February 16, 2010 posted at 03:57 ♥

Personal Review

Spent some time watching new movies. Sejak kenal Panggung Wayang ni, dah jarang dah beli DVD. Lebih baik tengok terus dekat pawagam. Sound best tak boleh blah dari situ lepas tu tak boleh pause lepas tu gelap. Feeling je nak tengok. Haha. Selepas tengok sekali, confirm tak tengok lagi :D

Setakat ni dah tengok filem The Wolfman dan filem Percy Jackson and The Lightning Thief. Cerita-cerita fantasy is my favourite so sorong je lah filem fantasi mana-mana, insyALLAH saya tengok. But NEVER ghost movies. Saya bukan tak pernah tengok. Pernah. Saya rajin tengok CD cerita hantu dulu (okey fine even waktu zaman video tape pun saya tengok juga) but now, I just hate it. Terutama local punya production. Most of it lah. Bukanlah semua. But still saya avoid cerita hantu. Bukan penakut. Saya ni agak beranilah juga orangnya. Rahsianya, saya tak tengok cerita hantu. Nanti dia bagi saya imaginasi yang bukan-bukan. Sudahlah otak saya ni jenis gemar membuat bayangan dalam kepala. Bukankah merosakkan iman?

Teringat dulu, waktu mula-mula trend filem hantu yang tangan atau kepala hantu dia muncul dari mangkuk tandas. Boleh sampai dua tiga tahun asyik terbayang tiap kali masuk tandas tak berteman. Haha.

Di manakah kita tadi?

Ohya. The Wolfman.


The Wolfman
5 out of 10

Tengok tajuk dah tahu. The Wolfman. Serigala jadian. It's about one family yang kononnya kena curse serigala. His mother and brother mati kena bunuh serigala dan later he found out that, serigala yang bunuh her mom dan adik dia rupanya ayah dia sendiri. Ayah dia cerita yang waktu dia keluar memburu, dia digigit budak kecil (wolfboy heh). Hasil gigitan tu, ayah dia tiap kali bulan mengambang, dia akan bertukar jadi wolf. Luckily, he had his servant yang akan tolong kunci dia dalam satu bilik besi supaya dia tak dapat nak keluar dari bilik tersebut setiap kali bertukar cuz once dia jadi serigala jadian, he won't remember a thing and all he'll think about is blood. Hal yang sama berlaku pada anak dia sebab kena gigitan wolfman (his own father @_@). OHHHH I'm sucks at telling stories. Better berhenti sekarang. HAHA.

Grafik sangat bagus (but still I admire grafik Avatar) but skrip buat saya agak keliru sebab some things were not well explained. I like the ideas. I like the character. Each of them were very strong character tapi sayang, not well exposed. Something is wrong but still worth watching. Do not worry. Haha. And oh. I don't like it's ending. Was expecting more than that but for you yang nak kelainan, segera ke pawagam berhampiran sekarang juga.

Then, Percy Jackson and The Lightning Thief. Saya berpendapat pelakon yang pegang watak Percy Jackson itu sangat menawan :*P

Percy Jackson and The Lightning Thief
7 out of 10

Ingat pada Dewa-dewa Yunani? You'll meet them here. Hihi. Something yang kita belajar dalam sejarah kepercayaan kaum Yunani, kita boleh lihat dalam cerita ini. Bolehlah guna untuk tujuan pembelajaran tambahan anak-anak ye Tuan-tuan dan Puan-puan. Percy Jackson ni anak hasil perkahwinan Dewa Air, Poseidon, dan manusia biasa. Maka lahirlah Percy Jackson, separuh dewa separuh manusia biasa. Dalam filem ni, Percy dituduh mencuri lightning bolt Dewa Zues. Yang lain, tengok sendiri. Saya bagi 7 stars out of 10.

And oh before I forgot. Filem ni hasil adaptasi dari novel bersiri Percy Jackson & The Olympians dalam siri The Lightning Thief.

Sekian laporan hari ini. More to come later.

Labels:


7 Comments:

Anonymous Sharinginfoz said...

suka tengok dvd, rasanya malas aja nak pi cinema ni..

Hati2 Penipuan Siber

Valentine Kat Hotel…. Teruknya

16 February, 2010 07:55  
Anonymous ABdi said...

fuh.. kang p tgk kt wanB.crita hntu mlysia bkn x best cuma byk scene tiru yg d copy paste dri movie indon or jpn, tu yg x best.tpi jln crita blh thn.well im more to comydy love story movie anything la yg lawak. cth adnan sempit....well tepuk dada tny selera kn.

16 February, 2010 13:00  
Anonymous Ah Fatt said...

dua2 aku dah tgk
hehe

16 February, 2010 17:56  
Anonymous Fina said...

Sharinginfoz,
yeah it depends kan? mcm sy ni suka jalan2 smbil tengok org. hehehe

16 February, 2010 23:16  
Anonymous Fina said...

ABdi,
bilalah dapat lg pergi 1borneo ekk.. suka cinema dia :*)

16 February, 2010 23:19  
Anonymous Fina said...

Ah Fatt,
sy teringinnnn sgt nak tengok cerita my name is khan tapi sini takda lagi. certain cinema je ke? knpa tak release sekali dkt cinema seluruh malaysia T______T

16 February, 2010 23:20  
Anonymous ABdi said...

to miss fina.....
bisa klu trun kk kol jer nt aku blnja tgk wyg kat wanB, well byk tmpt nak tgk wyg sini suria sabah pon da bukak n ada cinema!!....he3.xsbr nak tgk movie lagenda bdk setan, dlu novel dia best. ntah jln crita movie?for sure im waiting for the last airbander! and war of warcraft movie!...:P

18 February, 2010 23:07  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish