Saturday, February 13, 2010

Oh drivers.

I don't want to know about you but I think drivers at Changlun - Alor Star adalah sangat kurang ajar dan bolehlah belah sekarang. Is it just me, or mereka itu yang guna hon banyak sangat on road. Lepas tu boleh pula stop sekejap dekat kereta saya dan bagi muka tunjuk samseng dan berlagak, kemudian belah. HEH BLAH AH. Okey fine saya tak pro lagi pandu kereta that's why saya guna pelekat P. Tapi perlu ke pandang aku semacam macam tu? Perlu ke?? Of course bukan semua macam tu. Banyak lagi sebenarnya, tapi saya maafkan. Sebab saya pun bukan tak pernah tersilap. Tapi I got one in Changlun and I got lots at Alor Setar that day. Contoh, saya tersilap berhenti dekat traffic light (supposed jalan terus and don't laugh cuz this ain't funny) dan semua kereta-kereta dekat belakang saya (banyak shiyall) hon kereta aku like hell. Even time potong my car pun, masih ada juga yang duk hon-hon. It was my fault, but perlu ke macam tu??

Oh gosh! I think driver dekat Sabah adalah lebih beretika dan sopan berbanding you guys. Masih ada rasa hormat dan memahami. What's the use of pelekat P kena letak besar gedabak dekat cermin depan belakang kereta? Perhiasan?

I have lots of question in my head :
  1. Boleh tak kita bersabar tanpa mengeluarkan apa-apa 'kata sumpahan'?
  2. Mengapa ye hati kita mudah melenting bila memandu? Sedangkan perkara yang berlaku hanyalah sikit sahaja.
  3. Mengapa hati kita mudah rapuh untuk marah ketika di atas jalanraya?
  4. Sukar sangat ke untuk bersikap pemaaf?
Bersabar di atas jalan raya itu bukan mudah kan? Waktu inilah akan terserlah sejauh mana tahap kesabaran kita dan sejauh mana jiwa kita terdidik untuk menahan nafsu amarah. Orang berpendidikan tinggi ke, yang tak berpendidikan tinggi ke, sama saja. Heh.
Share:

4 comments:

  1. kt KL lg ler terok
    tp paling terok kat JB

    ReplyDelete
  2. firstly just ignore those fool,but thats y i told u to focus on road and dontbe distract by those yg kaki buli jln.klu terjd apa2 trus drove to polis station berhampiran jln berhenti.well, melainkn tyr u buat hal cek status kreta b4 go anyware. ok.kat sabah ni pon kdg2 bengang dgn driver statua P yg kdg2 stop dlm round abod.. hua2.....(jgn buat).well klu x pernh kena hon bkn driver la nmanya. take it as a lesson.at list u can learn where u go wrong kn. ingnore je kekurang hajaran dorg tuh....be patient ok.

    ReplyDelete
  3. Ah Fatt,
    hah tu lah. haha. blum lagi smpai bndr2 besar kann :P setakat perahu kecil mcm sy? hbs kena lanyak kott. haha

    ReplyDelete
  4. ABdi,
    ohh. bercakap ttg kaki buli jalan. mmg ada jmpa sekali. tp time tu kwn yg drive. jadi co-driver je. mmg kena buli habis. siotttt jer.

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*