2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




My babies :)
Tuesday, February 09, 2010 posted at 11:38 ♥



After a long wait heh? This is my baby. I panggil Baby Kancil. Hehe. Perjuangan mendapatkan hak penjagaan ke atas Baby Kancil ini sangat mencemaskan, harap maklum. Hahaha.

It's a Kancil converted to Mira. A manual gear car. White in colour (as you can see). Roof dia kena potong sikit dan ganti dengan cermin so bila buka roof atas tu waktu siang, memang cerah gila dalam kereta. Nasib baik cermin dekat bumbung kereta tu tak boleh buka. Kalau boleh buka, dah lama buat ala-ala macam filem hindustan tu. Tiba-tiba terjojol kepala dekat bumbung kereta sambil lepaskan rambut lepas tu nyanyi lagu poco-poco. Side mirror kereta ni pun jenis automatik. Lagii.. Dashboard tak macam dashboard Kancil biasa macam yang you all boleh tengok atas tu. Seat pun tukar habis. Tayar pun bukan macam tayar Kancil biasa. Lebih besar sikit. Memang banyak modifiedlah.

Inilah kereta peneman setia penghibur waktu suka dan duka. Terima kasih, ayah :)

Seterusnya, my baby hamster.




COMELNYAAAAA :D

Yang tidur atas roda warna pink itu LALA. Khusyuk sangat tidur sampai kepala cecah lantai sangkar. Lala itu jantan. Bulu dia ada tiga warna. Hitam, orange dan putih. Yang gambar paling akhir, itu BABY. Hamster betina. Bulu warna orange dan putih saja. Cute, no? :)

Labels:


6 Comments:

Anonymous AuraFIza said...

Fina!!!!!!!!!

Aku nak naik kete ko!!
da habis modified gila tu..
ko sewa dgn sape ek?

09 February, 2010 10:34  
Anonymous Fina said...

AuraFIza,
xpe, ko dtg sini janji skali dgn chu n niza ke, lepas tu kita g kuar sehari smlm like we used to do T______T seminggu dlm keter pun takpe selagi kita larat. haha. jnji cover minyak je. hehe.

sy sewa dgn org sini gak. tinggal dekat kwsn uum. bukan staf uum. dia byk keter sebab memang meniaga sewa keter kat student.

09 February, 2010 11:45  
Anonymous ABdi said...

cermin atas atap tu d pggl moon roof(xblh buka)yg blh buka pggl sun roof.btw nice car, msh mantap.jaga bebaik dansblm jln gi mna2 cek apa y ptut dlu k......but dont waste any money to this babe bcos its not your 100%he3,soory to reminde. but such a west kn spend money for others yg u tau akan blh bila tiba masanya.....sbb beby kancil u ni dah mmg mantap dan cute. :P oh ya blh tau cc? ini 850? 0r 660? hamster u sgt kiut!1 no comment on thats, take care of them wit all ur hearth.insyallah mereka akn sentiasa mendoakn u. haiwan pun berdoa tau. :P

09 February, 2010 22:06  
Anonymous nur.sa said...

cumilnyaaa.... tengokk!!tapak kaki dia kaler pinkk...haha.. :D

10 February, 2010 22:55  
Anonymous Fina said...

ABdi,
oh cc dia 660 rasanyaaa.. takpalah kalau beli pun utk kepuasa sendiri. aksesori biasa2 saja. heeh

13 February, 2010 22:25  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
hehe. cute no??? tp tak jinak sangat T_____T

13 February, 2010 22:25  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish