2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




How was it?
Sunday, February 14, 2010 posted at 20:14 ♥

Ok let's see heh. Tadi isi minyak untuk cover minyak pergi dan pulang dari UUM ke Alor Setar ke UUM termasuk dengan bayaran tol sekali. Jaya's treat sebab dia insist minta saya hantar sebab nak sampai awal ke Alor Setar. Naik bas makan banyak sangat masa. Then bila sampai ke destinasi, Jaya left two piece of red notes dalam kereta oh this girl memang sweet gila T___T Waktu dia nak turun dari kereta, kami sempat take one picture together :

Sweet she is :*)

Last night she asked me to send her to Stesen Bas Shahab Perdana. Even tak pernah drive ke stesen bas tu, tapi lepas tengok googlemap, jalan tak susah sangat so okeylah kan. Tapi bila dah on the way tu, Jaya (her name is Jayabarathi, I call her Jaya) bagitahu yang cousin dia tunggu dekat City Plaza. Oh sudah. Mujur pernah pergi beberapa kali dan rasa-rasa macam ingat lagi jalan. Lagipun, selain tengok map ke Wisma Darul Aman dan ke Stesen Shahab Perdana, saya juga tengok map ke Pekan Rabu so bukanlah tak tahu langsung, cuma tak rasa real situation lagi. Ehehe.

But anyway, walaupun ada sekali tu tersilap belok ke kiri (sepatutnya belok ke kanan), tapi sampai juga. Lepas hantar Jaya, dua kali aku lalu tempat yang sama sebab cari jalan keluar dari kawasan Pekan Rabu tu before decide untuk stop tepi jalan dan call someone, asking for directions.

"You ni selalu buat benda macam tu. I pun tak berani pergi sorang-sorang."

Ah! Okey fine. I was asking for direction, bukan minta kena marah. Anda tak membantu. Rasanya strangers lebih baik hati untuk membantu. Bye. Cakap dalam hati saja. Keluar dari kereta dan masuk kedai tanya orang. Betullah kata orang kan, malu bertanya sesat jalan hehehe. Silap belok weh rupanya tadi. Aku memanglah :P Thank God hari ini jalan raya tak sibuk sebab tu lah aku berani sikit nak keluar sambil-sambil pusing Alor Star tengok jalan. Ehehehe.

Tak balik terus, sebenarnya. Sempat lagi singgah Jitra. Niat hati nak tengok wayang tapi ergh tak ada yang best so balik macam tu je. Banyak sangat Malay couples kiri dan kanan depan belakang but who cares anyway.

Dah berapa entri lah agaknya aku cerita tentang kisah driving ye? Haha what to do. My new hobby is driving LOL. Lagipun siapa lah yang bertuah nak dengar repekan saya ni selain kamu semua. Penting tak penting, bagi saya belakang kira. Well it's your choice kalau nak baca. It's all about recording life, babe. Someday in year 2025 I'll be smiling reading all this. Yea.

Well I guess today is my lucky day. I feel blessed. Kenapa? RAHSIA. Thanks mama for the treat. I know mama yang tolong isi topup dekat my handset. Celcom bagi give-away RM20 free credit kalau isi RM50 hari ini. Mama isikan RM50 so, guess lah berapa banyak kredit saya sekarang? Jimat-jimat. Kurangkan calling-calling. Ohya, mama dah sampai Malaysia lebih kurang 4 hari lepas selepas seminggu kat Jakarta.

I guess Ayah is still reading my blog sebab tu ayah tahu saya drive sampai Alor Setar @_@

Labels: ,


7 Comments:

Anonymous ABdi said...

ba-ba, tak tahu, ayah u da tahu u drove smpai alor star, well as long as u be extra care full and save drive,i think he trust u on save drive kn.....:)

15 February, 2010 00:06  
Anonymous Fina said...

ABdi,
haha. careful k bukan care full. kalau nak guna juga care full, guna full care. :P

15 February, 2010 00:33  
Anonymous Ah Fatt said...

baiknya ko neh

15 February, 2010 05:41  
Anonymous Ms.Independant said...

takpe sesat. laenkali ley kenal jalan. hehe...

;)

15 February, 2010 09:22  
Anonymous Fina said...

Ah Fatt,
haha what do u mean??

15 February, 2010 09:31  
Anonymous Fina said...

Ms.Independant,
yeap, thats why lah farah. hahahah :P

15 February, 2010 09:34  
Anonymous ABdi said...

HA,HA, SILLY ME....yeah kdg2, ejaan danwords mmg byk slh sejak 2 menjak nie...:P

15 February, 2010 17:49  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish